Bodrum Gündem

HALK-LİS BODRUM İLÇE ÖRGÜTÜNDEN 15 TEMMUZ AÇIKLAMASI…

HALK-LİS BODRUM İLÇE ÖRGÜTÜNDEN 15 TEMMUZ AÇIKLAMASI…

bodrum Halk lis açıklama

Halk-Lis Bodrum İlçe örgütü 15 Temmuz FETÖ/PDY Darbe kalkışması ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaparak darbe girişimini lanetleyerek,  girişimi sırasında şehit olanları da saygı ile andıklarını ifade ettiler.

Bodrum Gündem Haber

15 Temmuz FETÖ/PDY Darbe girişimi ile ilgili olarak Halk-Lis Bodrum İlçe Örgütü çok dikkat çeken bir açıklama yaptı. Yazılı olarak yapılan açıklamada 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ile PKK ve diğer terör örgütleri ile mücadele ederken şehit olanların aileleri arasında ayrımcılık yapıldığını iddia ederek, bu konuda çok daha hassas olunması gerektiğini vurguladılar.

Halk-Lis Bodrum İlçe Başkanı Ege Özkan tarafından yapılan yazılı açıklamanın başında şu ifadeler yer alıyor; “15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimini lanetliyor, şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Darbenin ilk yıldönümüne yaklaşılmasına karşın, darbenin hâlâ siyasi ayakları ortaya çıkarılmamış ve açıklanmamıştır. Bir an önce ortaya çıkarılmalı, açıklanmalı ve darbenin siyasi ayaklarından hesap sorulmalıdır…”

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VURGUSU YAPILDI…

Basın özgürlüğüne de vurgu yapılan açıklamada, muhalif seslerin susturulmaya çalışıldığı kaydedilerek şöyle devam ediyor; “Diğer yanda 20 Temmuz 2016’da, iktidar tarafından OHAL ile birlikte sivil darbe yapılmıştır. Bu sivil darbe ile birlikte yasama, yürütme ve yargı tek bir elde toplanmış olup, demokrasiden geriye eser kalmamıştır. Gazeteciler, akademisyenler ve öğretmenler haksız ve hukuksuz biçimde görevlerinden alınmış, hapsedilmiştir. Sırf iktidara muhalefet oldukları için hapsedilen ve FETÖ ile bir ilişkisi olmayan gazeteciler, akademisyenler ve öğretmenler derhâl serbest bırakılmalı, görevlerine iade edilmelidir. Haksız yere insanları işlerinden uzaklaştırarak hapsetmek hukuksuzluktur, asla kabul edilemez…”

bodrum Halk lis açıklama 1ŞEHİTLERİMİZ ARASINDA AYRIMCILIK YAPILMASIN…

Açıklamanın son bölümünde ise oldukça dikkat çeken ifadeler kaydediliyor; “Başka bir konu ise şehitler arasında ayrım yapılmasıdır. Dağda PKK ile mücadele ederken şehit düşen askerler ile Ankara’da demokrasi için şehit düşenler arasında ayrım yapılmaktadır. Bazı üniversitelerin PKK tarafından şehit olan asker/polis çocuklarına yüzde 50, 15 Temmuz’da şehit olanların çocuklarına ise yüzde 100 burs verdiği ortaya çıkmıştır. Öte yandan 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine yardım kampanyaları düzenlenip, bağışlar toplanmasına karşın, PKK tarafından şehit edilmiş askerlerin ailelerine şehit maaşı dışında tek kuruş alıp almadıklarını sormak gerekmektedir. Eğer bir şehit ailesine bir olanak tanınıyor ise diğer şehit ailelerine de aynı olanak tanınmalıdır. PKK tarafından şehit edilmiş 7 bini aşkın şehit askerlerimiz ile 15 Temmuz şehitlerimizin arasında ayrım yapmak, kesinlikle doğru değildir…”

Halk-Lis Bodrum İlçe Örgütünün yaptığı yazılı açıklama “15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimini bir kez daha lanetliyoruz. Darbenin siyasi ayaklarının ortaya çıkarılmasını, şehitler arasında ayrımın kalkmasını ve bir önce OHAL’in kaldırılmasını talep ediyoruz…” ifadesi ile tamamlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.