Bodrum Gündem

BODRUM’DA DEMOKRASİ ve HALKIN İRADESİNE VURGU YAPILDI…foto galeri

IMG_0720

15 Temmuz FETÖ/PDY’nin darbe kalkışmasının birinci yıl dönümünde, tüm yurtta olduğu gibi Bodrum’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Darbe kalkışması lanetlenirken, şehitler için dualar okundu ve milli birlik mesajları verildi…
Bodrum Gündem Haber/FB
“Demokrasi Mili Birlik ve 15 Temmuz Mücadele Günü” tüm yurtta olduğu gibi, Bodrum’da Belediye Meydanı’nda çeşitli etkinlikler düzenlenirken, şehitler içinde dualar okundu.

Bodrum Kaymakamlığı tarafından düzenlenen anma etkinliğine başta Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, AK Parti İlçe Başkanı Macit Gündoğdu, MHP İlçe Başkanı Cengizhan Sancar ve Bodrumlu Gaziler’de katıldı. Belediye meydanını dolduranlar, darbe kalkışmasını lanetlerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar attılar ve mehter marşlarına da, Türk Bayraklarını sallayarak, coşkuyla eşlik ettiler.

zzzzzzTÜRKİYE’NİN HER YERİNDE AYNI SAATTE SELA VERİLDİ…

Etkinlikler kapsamında tüm yurtta olduğu gibi, Bodrum’da da tüm camilerden 00.13’te selâ verildi. Bodrum İlçe Müftülüğü’nde görevli imam Mehmet Ali Kalkanlı da 15 Temmuz Şehitleri için Kur’an-ı Kerim Tilaveti okudu, ardından dualar edildi.

15 Temmuz kalkışması gecesinde ve yıldönümünde camilerden okunan selânın Türkçe anlamı da şu şekilde; Ey Allah’ın Resulü, salat ve selam senin üzerine olsun! Ey Allah’ın Habibi, salat ve selam senin üzerine olsun! Ey Allah’ın Arşının nuru, salat ve selam senin üzerine olsun! Ey Allah’ın mahlûkatının en hayırlısı, salat ve selam senin üzerine olsun! Öncekilerin ve de sonrakilerin Efendisi, salat ve selam senin üzerine olsun! Hamd âlemlerin Rabbi olan Allah mahsustur!”

IMG_0712TÜM ŞEHİT ve GAZİLERE MİNNET DUYGULARI İFADE EDİLDİ…
Kaymakamlık tarafından düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler eserlerini okudu ve ödülleri verildi.

“Demokrasi Mili Birlik ve 15 Temmuz Mücadele Günü” kapsamında düzenlenen Bodrum etkinliklerinde ilk konuşmayı MHP İlçe Başkanı Sancar yaptı. Sancar

“Başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu topraklar için canlarını feda etmiş aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet mekânlarının cennet olmasını diliyorum. Çok değerli baş tacımız gazilerimizin önünde de saygıyla eğiliyorum…” diyerek başladığı konuşmasında “Bugün bu meydanda 15 Temmuz 2016 tarihinde bu ülke topraklarına bin yıllık kardeşliğe, demokrasiye karşı yapılan ihaneti kınamak lanetlemek ve bu ülkemize yapılan işgal girişimini sivil halka atılan kurşunlarla vahşeti ihaneti ve katliamı unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı göstermek için, dik duruşumuzla buradayız…”dedi.  Sancar konuşmasını Mustafa kemal Atatürk’ün “Ne Mutlu Türküm Diyene…” sözü ile tamamladı.

zzzzzİNANÇLARIMIZI SÖMÜRENLERE MEYDAN VERMEYECEĞİZ…

Daha sonra kürsüye AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Gündoğdu geldi. Başkan Gündoğdu konuşmasına “Bu anlamlı gecede hep birlikte olmanın mutluluğunu ve gururunu taşıyorum…” diyerek başladığı konuşmasında; “Artık dünyamızda savaşların, işgallerin, sömürgelerin biçim değiştirdiğini görüyoruz. Ülkemizin çevresinde düşman, ülke içinde de hainin eksik olmadığı bir coğrafyada ayakta kalmanın, hedeflere ulaşmanın zorluklarını yaşıyoruz. 15 Temmuz gecesi asker kılığına girmiş terör örgütü mensupları, ülkemizi bölmeye ve yönetimi ele geçirmeye çalıştılar. Tankları, zırhlı araçları, uçakları halkımızın üzerine sürdüler. Namluları üzerimize doğrultular ve halkın üzerine ölüm kustular, bombalar ile saldırıp yayın organlarını ele geçirmeye çalıştılar. Her şeyi hesap etmişler, ancak Allah’ın hesabının tüm hesapların üzerinde olduğunu düşünmemişlerdir…” dedi.

Başkan Gündoğdu’nun konuşmasının sonunda ise şu ifadeler yer aldı; “Milletimiz bir daha asla FETÖ gibi inancını, eğitim ve hayırseverlik duygularını sömürerek, ihanet zehrini damarlarına zerk etmek isteyen örgütlerin ülkemizde boy göstermesine izin vermeyecektir…” Başkan Gündoğdu hedeflerinin 2023 olduğunu kaydederek sözlerini tamamladı.

z (1)KOCADON, DEMOKRASİ ve HALK İRADESİNE VURGU YAPTI…

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk, halkın iradesi ve demokrasinin önemine vurgu yaparak; “Ulu Önderimiz Kemal Atatürk, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ demiştir. Bunun örneklerini Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nda ve son olarak da 15 Temmuz’da bu millet bir kez daha göstermiştir. Halkın seçtiğini ancak halkın iradesi gönderir, darbeler değil. Hepimiz birer destan yazdık. 15 Temmuz gecesi uyumayan Türk halkı bize demokrasiyi kazandırdı. Bugün burada konuşmamızı sağlayan geçmişten günümüze tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor ve gazilerimize teşekkür ediyorum…” dedi.
u“15 TEMMUZ EN MÜTEVAZI İFADEYLE EŞSİZ BİR DEMOKRASİ DESTANIDIR…”
Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise yaptığı konuşmasında, FETÖ’nün çalışma ve eylemlerini dini bir görüntü altında sürdürdüğünü, milletin inanç ve sadakatinden nemalanan hain bir örgütün, bütün kirli hayallerini gerçekleştirmek üzere, kadın çocuk demeden kendi insanlarını katledecek, kendi kurumlarını uçaklarla bombalayacak kadar hayasız bir kalkışma girişiminde bulunduğu vurgusunu yaptı. Bodrum kaymakamı Bekir Yılmaz; “Bilindiği üzere artık hepimizin çok iyi tanıdığı, akıllarını kiraya vermiş, maskesi düşmüş satılmış vatan hainlerinin alçakça darbe girişiminde bulunduğu günü yani 15 Temmuz’u Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak hep birlikte idrak ediyoruz. Çalışma ve eylemlerini dini bir görüntü altında sürdüren, milletin inanç ve sadakatinden nemalanan hain bir örgütün, bütün kirli hayallerini gerçekleştirmek üzere, kadın çocuk demeden kendi insanlarını katledecek, kendi kurumlarını uçaklarla bombalayacak kadar hayasız bir kalkışma girişimini, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, aziz milletimizin feraset, cesaret ve kararlılığı ile Allah’a hamdolsun boşa çıkarttığımız o özel zaman diliminin 1. yıl dönümündeyiz. Bundan bir yıl önce milletimizin ortaya koyduğu bu demokratik duruş, hiç abartısız dünya demokrasi tarihinde eşi görülmemiş bir olay ve en mütevazı ifadeyle eşsiz bir demokrasi destanıdır. Asla rehavete kapılmamalıyız. Birlik ve beraberliğimize bugünlerde olduğu gibi hep sahip çıkmalıyız. Lütfen uyanık olalım, yapılanları hafife almaya, çarpıtmaya çalışanlara, menfi propaganda yapanlara prim vermeyelim…” diye konuştu.

Mehteran gösterisi ile devam eden etkinlikte, Ankara’da düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında Meclis’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması meydanda kurulan ekranlardan canlı olarak yayınlandı. Meydandakiler Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez sloganları atarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine de yoğun tezahüratta bulundular.

Katılanlara lokma, pilav ve ayran dağıtıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.