Bodrum Gündem

DEPREMZEDE TÜRK YOLCULAR KOS’TAN DÖNMEYE BAŞLADI…

kos tan gelen yolcular (11)Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası’nda mahsur kalan 205 Türk vatandaşını taşıyan Asım Kaptan Feribotu, Bodrum Yolcu Limanı’na yanaştı. Yaralılar limanında bekleyen ambulanslarla Bodrum’da ki çeşitli hastanelere sevk edildi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

İstanköy (Kos) Limanı’ndan kalkan ve Bodrum Yolcu Limanına yanaşan “Asım Kaptan” adlı feribottan önce yaralılar indirildi.

Feribottan önce indirilen yaralıları limanda UMKE ve 112 Acil Sağlık ekipleri müdahale ederek beklemekte olan ambulanslara bindirerek Bodrum’daki çeşitli hastanelere sevk ettiler.

“Asım Kaptan”  isimli feribotun sahibi MHP geçmiş dönem Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran, feribotta bulunan yolcularla birebir ilgilenirken yaralıların ambulansa taşınması sırasında da yanlarından ayrılmadı.  Asım Başaran yaşanılan olayla ilgili şu açıklamada bulundu “Kos adasında  deprem hasarı daha fazla. Maalesef biri İsveç diğeri Türk olmak üzere iki vefat var. Meydanda Osmanlı döneminden kalan cami minaresi yıkıldı.  60-70 civarında yaralı var.  Türk yaralıları biz sabah hızlı bir biçimde bürokratik engeller olmasına ve sistemlerin çökmüş olmasına rağmen Rodos Türk Büyükelçiliği’nin organizasyon ve diplomasi hamleleri ile sıkıntıları aşarak oradaki mağdur olan Türk vatandaşlarını Bodrum’a, Türkiye’ye aktarmaya gayret ettik. Bu vesileyle hepimize büyük geçmiş olsun. 205 yolcu getirdik. Şu anda manuel işlemlerle yapıyoruz, çünkü sistemler çöktüğü için pasaport kontrolleri manuel olarak yapılıyor.  Kos ofisimiz bütün ekibi ile orada hazır bulunarak işlemlerin manuel olarak hızlı bir şekilde yaptık. Orada takriben 100-150 vatandaşımız daha var. Onları da bir sonraki sefer de gidip alarak Bodrum’a getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kos adasında deprem sırasında vefat eden Türk vatandaşının otopsi işlemlerinin ardından feribotla Bodrum’a getirilmesi hedefleniyor. İstanköy (Kos) adasındaki Türk vatandaşları için ek seferler düzenlenecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.