Bodrum Gündem

EGE’NİN İKİ YAKASI SALLANMAYA DEVAM EDİYOR…

bodrumda deprem (17)Ege Denizinde gece 01:31 de meydana gelen deprem ve devam eden artçıları denizin iki yakasındaki vatandaşları paniğe sevk etti.  

Bodrum Gündem Haber 

Bodrum ve Datça’da şu ana kadar yalnızca maddi hasar tespit edilirken, Yunanistan’ın Kos adasında Defterdar Camisi’in minaresinin yıkıldığı ve iki kişinin öldüğü belirtildi.

bodrumda deprem (18) Yerlisi, Turisti Herkes Sokakta…

Depremin ilk dakikalarında kesilen elektrik, AYDEM ekiplerinin müdahalesi ile yarımadanın tamamına yeniden verilmeye başlandı. Otellerde konaklayan turistler ve yerli halk yediden yetmişe sokaklarda ilk şoku atlatmaya çalışırken depremin artçı sarsıntıları çeşitli aralıklarla devam ediyor.  Deprem sonrası yaşanan panik  nedeniyle çok sayıda tatilcinin Bodrum’dan ayrıldıkları ve dönüş yolunda yoğun bir trafik oluştuğu alınan bilgiler arasında.

Gümbet sahilinde birçok tekne yükselen sular nedeni ile sahile vururken, Bodrum’un çeşitli bölgelerindeki ev ve araçlarda maddi hasar oluştuğu da belirtildi.

bodrumda deprem (25)Hastalar Bahçeye Taşındı…

Ege Bölgesi’ndeki birçok ilde ve Yunanistan’ın Kos adasında oldukça şiddetli hissedilen depremde Bodrum Devlet Hastanesinin acil servis bölümünün duvarında meydana gelen çatlaklar nedeni ile hastalar bahçeye taşındı. Ayrıca deprem anında panikleyen yaklaşık 10 kişinin pencerelerden atladıkları için vücutlarının çeşitli yerlerinde kırıklar meydana geldiği öğrenildi. UMKE’nin Bodrum Devlet Hastanesi bahçesinde hasta ve yaralılar için çadır kurmaya başladığı görüldü.

muhtarlar kocadon buluşması (5)“Bodrum’da Kat Sayısının Fazla Olmaması Yaşanabilecek Bir Faciayı Önledi”…

Bodrum’un Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, kendisinin de ilk kez böylesi güçlü bir depremi yaşadığını belirttiği konuşmasında “Allah’a çok şükür şu ana kadar herhangi bir can kaybımız yok. Tabi ki bazı maddi hasarlarımız var. Bir elektrik direğimizin devrilmesinden dolayı yangınımız, Yalıçiftlik taraflarındaki bazı yollarımızda çökme ile toprak kayması var. Bunun dışında şu ana kadar olumsuz bir şey yansımadı bize. Artçılar devam ediyor. Vatandaşlarımızın mümkün olduğu kadar bir arada olmasını diliyorum.  Bunun yanı sıra deniz seviyesi artçılara bağlı olarak yükselip alçalmaya devam ediyor.  Şu anda Bodrum’da halkımızın, hepimizin paniği var. Ben de ilk defa bu kadar korktum depremden. Sabahın olmasını bekleyeceğiz. İnşallah kötü bir haber gelmez.” Dedi.

Mehmet Kocadon ayrıca, Bodrum’daki yerleşim alanlarında yapıların kat sayısının fazla olamamasının yaşanabilecek bir faciayı da önlediğinin altını çizerek şu ifadeleri kullandı “Kentsel kimliğimizle Türkiye’nin gündemine oturmuştuk. Belediyemizin bugüne kadar yapmış olduğu sıkı denetimli projelerden dolayı hem İnşaat Mühendisleri Odamıza, Mimarlar Odamıza ve belediye personelimize teşekkür etmek lazım. Şu ana kadar herhangi bir yıkılan ev haberi gelmedi. Bu gerçekten sevindirici. Tabii evlerin iki kat olmasının da avantajı var. Ayrıca Bodrum halkı çok bilinçli. Deprem bölgesinde olduğumuzu biliyorlar. Evlerini bütün istatistik hesaplarını yaptırarak inşa ediyorlar. Zaman zaman eleştirilsek de, projeler çok inceliyor denilse de bugün bunun ne kadar önemli olduğunu bir defa daha gördük.” Dedi.

Muğla Valisi Esengül Civelek de “Tüm ilçelerimize ulaştık. Herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır” açıklamasında bulundu.” açıklamasında bulundu. Vali Esengül Civelek’in AFAD Başkanı ile birlikte sabah saatlerinde yerinde çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Bodrum’a geleceği öğrenildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.