Bodrum Gündem

“BODRUM’U SEVİYORSANIZ ASILSIZ HABERLERLE FELAKET TELLALLIĞI YAPMAYIN”…

“BODRUM’U SEVİYORSANIZ ASILSIZ HABERLERLE FELAKET TELLALLIĞI YAPMAYIN”…

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz Depremi Değerlendirdi (1)Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, 21 Temmuz’da yaşanan depremle ilgili vatandaşların, yerli ve yabancı ziyaretçilerin Bodrum ile ilgili yapılan asılsız haberlere itibar etmemelerini istedi. 

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, makamında basın mensupları ile bir araya gelerek yaşanan deprem ve sonrasına dair değerlendirmelerde bulundu.

Bekir Yılmaz, bazı basın mensuplarının Yunanistan’ın Kos adasında yaşanan yıkımları Bodrum’a mal ederek felaket tellallığı yaptığını belirtirken “Bodrum’un huzuruyla, güveniyle, tarihi ve doğal güzellikleri ön plana çıkan bir yer olduğunu söylerken, deprem açısından da Türkiye’nin en güvenilir yerlerinden birisi olduğunu yaşayarak hep birlikte öğrendik” dedi.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz Depremi Değerlendirdi (8)“Depremle İlgili Asılsız Haberlere İtibar Etmeyin”…

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, yarımadadaki otellerin hiç birinden depremden dolayı herhangi tahribat yaşanmadığına dikkat çekerken yerli ve yabancı misafirlerin gönül rahatlığı içinde tatillerine devam edebileceklerini kaydetti. Yılmaz sözlerine şöyle devam etti “Yerli ve yabancı misafirlerimizin tamamı gönül rahatlığı içerisinde tatillerine devam edebilirler. Şükürler olsun Bodrum’a özgü yükseğe gitmeyen az katlı yapılaşma, hem estetik açıdan bir değer ifade ederken hem de bu tür deprem gibi doğal afetlerde büyük bir güvence teşkil ediyor. Ulusal haberlerde özellikle Gümbet’teki teknelerle ilgili olumsuzluklar öne çıkarıldı. Oradaki hasar da aslında bir fırtına da oluşabilecek hasar kadardır.  Onun dışında kırsaldaki eski yapılarda bir kısım tahribat oluşmuştur. Ekiplerimizi bununla ilgili sahadadır ve deprem sonrasına dair genel bir çalışma yapılmaktadır. Kırsal alanda kendi kendine yıkılması söz konusu olan yerlerde, terkedilmiş yerler de bir takım sıkıntılar var onunla ilgili de devletimizin her türlü imkânlarıyla destek olmaya çalışacağız.

Devlet Hastanesi ile ilgili deprem sonrası yapılan haberlerin de gerçeği yansıtmadığının altını çizen Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz “Bazı basın kuruluşlarında tavanın çöktüğüne dair bilgiler yer aldı ama asılsızdır. Sizler de sonradan gördünüz ki sadece asma tavanın plastik parçalarından birkaç tanesi düşmüştür. Hastanenin boşaltılmasının sebebi kesinlikle depremin getirdiği psikolojik etkilerdir. Nasıl ki bizler deprem anında evlerimizden dışarı çıkmak istedik, orada tedavi gören hastalarımız da tedbiren bahçeye çıkartılmışlardır. Yoksa binamızda yapılan incelemelerde ciddi bir hasar zaten görülmemektedir. Hastanemizde tehlike arz eden bir durum söz konusu değil. Daha sonra Mimarlar Odasından teknik olarak bilirkişiler gelip inceleme yaptılar. Yapılan yüzeysel incelemede herhangi bir hasar olmadığı sonucuna varıldı. Uzun vadede detaylı incelemeler de numuneler alınarak yapılacak.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz Depremi Değerlendirdi (16)“Bodrum’u Seviyorsanız Asılsız Haberlerle Felaket Tellallığı Yapmayın”…

Yaşanan depremde anında Valilikle birlikte devletin tüm birimlerinin çok kısa bir sürede koordine olduklarını belirten Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz  “İlk şok anından hemen sonra Valimizin başkanlığında her türlü tedbiri aldık. Şükürler olsun ki hiç bir can kaybı ve ciddi bir yaralanma olmadan, binalarımızda çok büyük bir hasar meydana gelmeden, deyim yerindeyse burnumuz bile kanamadan bu büyük felaketi atlattık. Biz Bodrum olarak turizm kenti olarak çok özel bir markayız. Elimizden geldiğince vatandaşımızın yanında olacağız. Malumunuz son yıllarda turizmle ilgili bizden kaynaklı olmayan bazı sıkıntılar var. Turizmde bir misafir düşüklüğü ile ilgili sıkıntılar duyuyoruz. Bodrum’un dünya markası, eğlence merkezi, tarihi kültürel doğal varlıkları ile güzellikleri ile ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Huzuruyla, güvenliğiyle Bodrum dünyanın en güvenli yerlerinden biri olduğunu hepimiz biliyoruz. Bodrum bu özelliği ile dünyadaki birçok yere örnek teşkil edecektir.  Elbette ki ufak tefek hasarlar olacaktır. Bodrum ilçemiz böyle büyük bir depremi gerçekten yapılaşması, mimarisi, alınan tedbirleriyle başarıyla atlatmıştır. Japonya’da yaşanan depremler nasıl can kaybı olmaz diye şaşırıyorduk; gördük ki Bodrum da bu tür depremde büyük bir güvence teşkil ediyor. Bundan daha önemli bir güvence yoktur diye düşünüyorum.  Bilim adamlarının söylediğine göre yaşadığımız bu büyük depremden sonra bu kadar büyük bir enerjinin tekrar ortaya çıkması uzun yıllar alıyor. İnanıyorum ki misafirlerimiz olumsuz yapılan haberlere itibar etmeyecek ve tatillerine devam edeceklerdir.” Dedi.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, deprem anında ve sonrasında sağduyulu ve metanetli olan Bodrum halkına teşekkür ederek “Karaadanın olası bir tsunami etkisini azalttığı ile ilgili basında çıkan haberlere “Teknik olarak sizler de öğrenebilirsiniz bizim ki gibi iç denizlerde değil okyanuslarda deprem sonrası tsunami oluşur. Ege Denizinin Tsunami üretmesi pek mümkün görünmüyor.   Bodrum’da yaşanabilecek en büyük deprem depremlerden biri ve biz bu sınavı başarıyla atlattık. İlçemizde insanımız; metanetli, sabırlı ve sağduyulu davrandı. Toplumsal olarak sokağa baktığınız zaman böyle bir panik havasını ben hiç görmedim. Hatta depremden sonra sabaha doğru hastanede her şeyin normalleştiğini gördük. Bu tür yaşanan olumsuz olayları devamlı sıcak tutarak bir yere varamayız. Hayat devam edecek ama tedbirleri alınarak devam edecek.  Bodrum’da yaşıyorsanız ve Bodrum’u seviyorsanız şunu yapmayın felaket tellallığı yapmakla bir yere varamazsınız” dedi.

Yorumlar

  1. Haşan Guven dedi ki:

    Teşekkürler Sayın Kaymakamımız.
    Bir ders niteliğinde olaylara yaklaştığınız. Gerçek Bodrumlular ve Bodrumu sevenler sizin beyatınızı utumayacaktır.
    Saygılarımla
    Hasan.Guven
    BODER BŞK. YRD.