Bodrum Gündem

SANSÜR 109 YIL ÖNCE KALKMIŞ…

SANSÜR 109 YIL ÖNCE KALKMIŞ…

sansürün kaldırılışının 109 yılı24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Bodrum Belediyesi tarafından bir etkinlik düzenlendi. 
Bodrum Gündem Haber 
Bodrum Belediyesi Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Bodrum’da görev yapan basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ile Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Başkan Yardımcıları İsmail Altındağ, Taner Uslu, meclis üyeleri, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ve Bodrum Belediyesi basın birimi çalışanları katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Kocadon, özgür basının demokrasilerin en önemli unsurlarından biri olduğunu vurgulayarak gazetecilerin ulusların gözü, kulağı, dili ve sesi olduğunu söyledi. Cezaevlerinde bulunan gazetecilerin bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını dilediğini ifade eden Kocadon şunları söyledi;  “Halkın haber alma özgürlüğü için gecelerini gündüzlerine katan basın mensupları, demokrasinin en önemli unsurlarından biridir. Basın, demokrasinin gereğinin yerine getirilmesinde vazgeçilemez bir yere sahiptir. Ülkemizde basında sansürün kaldırılışının 109. yılında yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen umut ediyorum ki; basınımız daha özgür ve daha rahat çalışma ortamında düşüncelerini ifade edebilsin ve emeklerinin karşılığını alabilsinler. Cezaevlerinde bulunan gazeteciler de özgürlüklerine kavuşabilsinler. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; ‘Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.’ diyerek yapılan görevin öneminin altını çizmiştir. Görevlerini özveriyle yerine getirmeye çalışan, bu mesleğe gönül vermiş tüm basın emekçilerimizin Basın Bayramını en derin sevgi ve saygılarımla kutluyorum. Karşılıklı olarak fikirlerimize saygı gösterdik. Bodrum, Türkiye’nin bu anlamda en hoşgörülü bölgesidir. Eleştirilere her zaman açığız. Eleştiriler bizi her zaman ileriye ve daha iyiye taşıyacaktır. 19 yıldır benimle birlikte olan, benim dönemimde evlenen, çoluk çocuk sahibi olan değerli basın mensubu arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum ve sansürün kalması için yıllarca mücadele veren gazeteci arkadaşlarımı bir kez daha minnetle, rahmetle anıyorum. Sizlere de sevgi ve saygılarımı sunuyorum. ‘Özgür Bir Basın İçin, Hep Beraber; El Ele..'” şeklinde konuştu.

Başkan Kocadon’un ardından söz alan gazeteci Zeki Özkeskin; “Görev yaptığı süre içinde yaptığımız haberleri saygıyla karşılayan, eleştirilerimizi hoş gören, pozitif bakış açısıyla her zaman yanımızda yer alan ve bizi onurlandıran Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon ve ekibine teşekkür ediyoruz. Basında sansürün yaşanmamasını, fikirlerin özgürce ifade edilebilmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ise etkinliği düzenleyen Bodrum Belediyesi’ne teşekkür ederek; “Öyle ya da böyle basın ülkemizde sansürün uygulandığı bir alan olmuş. Biz, birbirimize haksızlık etmeden, birlik ve dayanışma içinde hamasi nutuklar atmadan bir olmamız, birlikte olmamız lazım. Bugün geldiğimiz noktada basın mensubu arkadaşlarımızın özlük haklarının, sosyal pozisyonlarının iyileştirilmesi, toplumda daha saygın bir yerde görülmeleri adını tüm kamu ve özelde çalışmalarımızı yürütüyor, onlar nezdinde farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Tüm çabamız da bundan sonra bu minvalde devam edecektir. 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılışı’nın 109. yılını canı gönülde kutluyor, konuya kayıtsız kalmayıp bizleri unutmayan başkanımıza sevgi ve minnetlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.