Bodrum Gündem

GÜMÜŞLÜK’TE FESTİVAL KEMAN ve AKERDEONUN DANSIYLA BAŞLADI…

gümüşlük festival açılış_1 (1)

14.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Kemancı Gilles Apap ve akordeon sanatçısı Myriam Lafargue konseriyle, DenizBank ana sponsorluğunda tarihi Koyunbaba Antik Taş Ocağında, muhteşem bir konserle başladı. Liba Laboratuarları A.Ş.’nin etkinlik sponsorluğuyla gerçekleşen açılış konserinde Bodrumlu klasik müzikseverler bir araya geldi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından, Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay’ın sanat danışmanlığında, Piyanist Eren Levendoğlu’nun sanat yönetmenliğinde organize edilen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, bu yıl 26 Temmuz – 4 Eylül tarihleri arasında 15 ana konser ve 5 öğrenci konseriyle sanatseverlerle buluşacak. Festivalde genç yeteneklerin ilgi odağı olan ve 15 – 19 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması kapsamında da bir final konseri gerçekleşecek.

dibeklihan gülsin onay konseri (30)Klasikten caza 15 konser…

Açılış öncesi bir konuşma yapan festivalin sanat danışmanı Piyanist Gülsin Onay, izleyicilere festival ve program hakkında genel bilgi verdi ve festivalin destekçilerine teşekkür etti. Onay, “14.yılda tekrar sizlerle birlikte burada olmaktan mutluluk duyuyoruz” diyerek başladığı konuşmasında, “çok farklı tarzda, birbirinden güzel konserlerin olacağı bir program hazırladık. Klasikten, caza 15 konserimiz olacak” dedi. Gümüşlük Festival Akademisi kapsamında öğrencilerin vereceği konserlerden de söz eden Onay, “Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz, her yıl birbirinden değerli genç yetenekler yetiştiriyoruz, birçoğuna güzel imkanlar sağladık, bursla yurt dışına gönderdik. Genç yetenekleri keşfetmek adına ve hocamızın adını yaşatmak amacıyla düzenlediğimiz Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışmasının da 4.’sünü gerçekleştireceğiz. Hepinizi genç müzisyenlerimizi desteklemek adına yarışmamıza davet etmek istiyorum. Atatürk’ün açtığı yolda gençlerimizin sağlam temellerle ilerlemesi bizim için kıvanç vesilesidir…” dedi.

gümüşlük festival açılış_1 (2)Bodrum’da olmak güzel…

Bodrum’u çok sevdiğini ve önceki yıllarda da Gümüşlük Festivaline katıldığını hatırlatan Fransız Kemancı Gilles Apap, “Çok güzel bir dinleyicisi kitlesi var. Mekan çok güzel ve etkileyici…” şeklinde konuştu. Apap, icra ettikleri müziğin klasik formlarında olduğunu ancak kendi emprovizasyonlarıyla, yorumladıklarını sözlerine ekledi.

gümüşlük festival açılış_1 (4)Mükemmel bir uyum sergilediler…

Daha önce de aynı sahneyi paylaşan ve birbirlerini iyi tanıyan Fransız Kemancı Gilles Apap ve vatandaşı akordeon ustası Myriam Lafargue’ın sergiledikleri uyum sanatseverin büyük beğenisi ile karşılandı. Enstrümanlarıyla bütünleşmiş ikilinin seslendirdikleri repertuar, mükemmel icracılıklarıyla da birleşince 25 asırlık tarihi mekan, tam bir müzik şölenine tanık oldu. Liba Laboratuarları A.Ş. desteğiyle gerçekleşen açılış konserinde ikili, Fritz Kreisler, Maria Theresia von Paradis, Christoph Willibald Gluck, Astor Piazzolla ve Antonio Vivaldi’nin eserlerine yer verdi.

Gümüşlük’teki tarihi mekanda sahneye çıkan Gilles Apap ve Myriam Lafargue, ilk olarak Fritz Kreisler’in, “Preludium and Allegro” adlı eserini seslendirdiler. Ardından sanatçılar, Maria Theresia von Paradis’in, “Sicilienne” adlı eserine ve Bulgaristan, Fransa, İrlanda ve daha birçok ülkenin geleneksel eserlerine yer verdi. Apap ve Lafargue, konserin ilk yarısını, akordeon sanatçısı Franck Angelis’in, Christoph Willibald Gluck’un “Melodie dell’Orfeo from Orfeo ed Euridice ‘Amalgame’ adlı eserine yaptığı uyarlamayla sonlandırdılar.

Gecenin ikinci yarısı yine Fritz Kreisler’in bir eseriyle başladı. Kreisler’in, Doğu Avrupa’ya özgü Klezmer müziği formlarında bestelediği “Liebesleid” adlı eserini, keman ve akordeona uyarlayan Apap ve Lafargue, bu eserden sonra Arjantinli büyük usta Astor Piazzolla’nın “Escualo” adlı eseriyle müzikseverlerin karşısına çıktı. Festivalin açılış konserini, Antonio Vivaldi’nin, “Summer – Presto” başlıklı yapıtıyla sonlandıran Apap – Lafargue çifti, bu eserin ardından bir de sürpriz yaptı. Gilles’in keman masterclassına katılan öğrencileri, konserin sonunda sahneye gelerek, sanatçılara katılarak bir eser seslendirdiler.

Gilles Apap’ın öğrencileri konser verecek…

Bosch sponsorluğunda organize edilen GFA’da bu yıl, 24 – 29 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek keman masterclassına eğitmen olarak katılan Gİlles Apap’ın öğrencileri, 28 Temmuz akşamı festival merkezindeki Toprak Ev’de bir de konser verecek.

Festivalin sponsorları:

14.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin ana sponsoru DenizBank. Kumda ve Suda konserlerinin sponsorluğunu Uludağ Premium üstlenirken, etkinlik ve eğitim sponsorluğunu üstlenen Bosch, Gümüşlük Festival Akademisi konserlerine destek veriyor. Liba Laboratuarları A.Ş., etkinlik sponsoru olarak festivalin açılış ve kapanış konserlerine katkı sağlıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi, festivalin kurumsal sponsorları arasında yer alırken; THY, festivalin resmi ulaşım sponsorluğunu; Arion Resort Hotel konaklama sponsorluğunu; Çağdaş Holding, festival merkezi sponsorluğunu ve Piernet ise sosyal medya sponsorluğunu üstleniyor. Ayrıca Julius Meinl Coffee, Mas Matbaa ve Soğan Sarmısak, festivalin servis sponsorları arasında yer alıyor.
Antik Taş Ocağında gerçekleşecek Taşta konserlerinin başlama saati 21:15; diğer konserler 20:30’da başlayacaktır.
Biletler, Festival Merkezi, Gümüşlük sahili (iletişim: 0 537 577 85 07 – 0 252 394 41 61) ve Biletix’den temin edilebilir.

www.gumuslukfestival.org

[email protected]
www.facebook.com/gumuslukfest

14.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 2017 Programı

26 Temmuz – Gilles Apap – Keman & Myriam Lafargue – Akordeon (Fransa) – Taş Ocağı

28 Temmuz – GFA Keman Konseri – Toprak Ev

29 Temmuz – Dilbağ Tokay – Viyolonsel & Eren Levendoğlu – Piyano (Türkiye) – Taş Ocağı

31 Temmuz – Viyolonsel GFA Konseri – Toprak Ev

1 Ağustos – Tord Gustavsen (Norveç) – Festival merkezi, sahil

4 Ağustos – Begoa Ensemble (Türkiye) – Taş Ocağı

8 Ağustos – Emin Fındıkoğlu Quartet – Festival merkezi, sahil

10 Ağustos – Alp Ersönmez ‘Yazısız’ feat Erik Truffaz – Eklisia

15 – 19 Ağustos – 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması – Toprak Ev

18 Ağustos – Ilya Itin – Piyano (Rusya) – Taş Ocağı

20 Ağustos – GFA Piyano Konseri – Toprak Ev

22 Ağustos – Romano Pallottini – Piyano (İtalya) – Taş Ocağı

24 Ağustos – Mauricio Vallina – Piyano (Küba) – Taş Ocağı

25 Ağustos – GFA Piyano Konseri – Toprak Ev

26 Ağustos – Erdem Sökmen & Hasan Meten – Gitar Duo (Türkiye) – Toprak Ev

27 Ağustos – Egberto Gismonti – Gitar (Brezilya) Toprak Ev

28 Ağustos – Ebgerto Gismonti – Piyano (Brezilya) Taş Ocağı

30 Ağustos – Derek Gripper – Gitar (Güney Afrika) Toprak Ev

31 Ağustos – GFA Flüt Konseri – Toprak Ev

01 Eylül – Bülent Evcil (Türkiye) & Raffaele Trevisani (İtalya) – Flüt Duo & Paola Girardi – Piyano (İtalya) – Taş Ocağı

04 Eylül – Gülsin Onay – Piyano (Türkiye) – Taş Ocağı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.