Bodrum Gündem

ESNAFA BORCU YOK, PERSONELE MAAŞI VE İKRAMİYELERİ GÜNÜ GÜNÜNE ÖDENİYOR…

 bodrum belediyesi başkan yardımcıları basınla buluştu (3)

Uzun bir aradan sonra Bodrum ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya gelen Bodrum Belediyesi başkan yardımcıları Taner Uslu ile İsmail Altındağ, uzun bir aradan sonra yeniden gazeteciler ile bir araya gelerek, Belediye çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundular ve gazetecilerin sorularını yanıtladılar. Belediyenin ekonomik durumunu sorduğumuzda ise “Belediyemizin ekonomik durumu gayet iyi durumda. Sistem sorunsuz bir şekilde yürüyor…” yanıtını verdiler.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

Uzun bir aradan sonra Bodrum ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya gelen Bodrum Belediyesi başkan yardımcıları Taner Uslu ile İsmail Altındağ, Bodrum Belediyesi alt yapı hizmetlerinden, sosyal ve ekonomik konulara dair değerlendirmelerde bulunurken, gazetecilerin sorularını da yanıtladılar. Taner Uslu Bodrum’un tam girişinde Yokuşbaşı’nda bulunan Halikarnas Balıkçısı tabelasının da Kurban Bayramına kadar yenilenerek çiçeklerle süsleneceğinin sözünü verdi. Bodrum’un en önemli sorunu haline gelen katı atık meselesine de değinen Taner Uslu, “Muğla Büyükşehir Belediyemizle, valiliğimizle, bakanlıklarımızla görüşüyoruz. Sonuçlanmasını umuyoruz fakat ortada sonuçlanan bir şey yok. Bu iş siyasete alet edilmeden bir an önce çözülmesi gerekiyor…” dedi.

Başkan yardımcıları Uslu ve Altındağ Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi (Trafo)’nde gerçekleştirilen toplantıya Fen İşleri Müdürü Esat Kaplan, Park ve Bahçeler Müdürü Benian Bilgi ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ummahan Yurt’ta hazır bulundular.

bodrum belediyesi başkan yardımcıları basınla buluştu (9)İKİ KATLI İMAR DURUMU BODRUM’U KORUDU…

Bodrum Belediyesi Taner Uslu sözlerine Bodrum’da yaşanan deprem sırasında Bodrum olarak iyi bir sınav verildiğini vurgulayarak; “Çok şükür ki Bodrum’da yaşanan 6.6 şiddetindeki deprem, herhangi bir can kaybına sebep olmadı. Yıkılan ise sadece eski ve kerpiçten yapılmış dayanıksız birkaç yapıydı. 1. derece deprem kuşağında yer alan Bodrum’da yıllardan bu yana uygulamayı sürdürdüğümüz 2 katlı yapı iznini temel alan imar durumunun bir kenti nasıl koruduğunu tüm Türkiye ve tüm dünya gördü. Medeniyetin ve hoşgörünün simgesi, dünya markası turizm kenti Bodrum’un her açıdan ne kadar güvenli bir yer olduğu yeniden anlaşıldı…” dedi.

bodrum belediyesi başkan yardımcıları basınla buluştu (12)RAMAZAN BAYRAMI SORUNSUZ GEÇTİ…

Turizm sezonunda belediye olarak yapılan çalışmaların son hızla devam ettiğini ve Ramazan Bayramının da sorunsuz bir şekilde geçirildiğini ifade eden Uslu, “Tatilini Bodrum’da geçiren ve geçirecek olan yerli ve yabancı misafirlerimize daha iyi hizmet verebilmek için tüm ekiplerimiz gece-gündüz çalışarak aksaklıkları gideriyor. Yoğun bir bayram yaşadık, esnafımızın yüzü güldü, aynı yoğunluğu hatta daha fazlasını kurban bayramında da yaşamayı umut ediyoruz…” dedi.

bodrum belediyesi başkan yardımcıları basınla buluştu (6)ŞİKAYETLER BODRUM BELEDİYESİNİN YETKİ KAPSAMI DIŞINDA…

Belediyeye iletilen şikayetlerin bir çoğunun Bodrum Belediyesinin görev alanına girmeyen şikayetlerden oluştuğuna özellikle dikkat çeken Uslu “Belediyemize iletilen şikâyetlerin birçoğu Belediyemizin yetki ve sorumluluk alanlarına girmeyen konuları kapsıyor ancak belediyemiz, ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde bu problemleri çözmek için büyük çaba sarf ediyor. Özellikle Bayram dönemlerindeki yoğun nüfusa rağmen, Bodrum Belediyesinden kaynaklanan herhangi bir olumsuzluğun yaşanmamış olması, görevimizi hakkıyla yerine getirdiğimizi gösteriyor…” diye konuştu.

bodrum belediyesi başkan yardımcıları basınla buluştu (10)MAĞDUR OLAN SEYYAR SATICILARA DESTEK VERECEĞİZ…

Limandaki seyyar satıcılar hakkında gelen soru ile ilgili olarak oldukça dikkat çeken bir yanıt veren Taner Uslu, bu kararın Muğla Büyükşehir Belediyesinin tasarrufunda olduğunu, ancak Bodrum belediyesi olarak oradaki esnafın mağduriyet yaşamaması için tezgâhları kaldırılan o esnafa, Bodrum Belediyesi yetki ve sorumlulukları içerisinde işlerine devam edebilmeleri için olanak sağlamaya çalışacaklarını kaydetti.

bodrum belediyesi başkan yardımcıları basınla buluştu (7)KALE İLE İLGİLİ DURUMU İŞ BİTTİKTEN SONRA ÖĞRENDİK…

Uslu ayrıca Bodrum Kalesi ile ilgili Bodrum Belediyesi’nin yaptığı bir çalışması olup olmadığı ve Belediye olarak herhangi bir tepkinin söz konusu olup olmayacağına ilişki sorumuza ise şu yanıtı verdi: “Bizler, Bodrum halkının düşüncelerini temsil eden kişileriz. Halk öyle bir şey istiyorsa duruma bakarız ama tabi ki doğrular çerçevesinde, hukuk çerçevesinde bir yol izlememiz gerekli. Bu bize bilgi olarak geldi ama birkaç yıl öncesinden hazırlanan bir projeymiş ve yanılmıyorsam Nisan ayı ortalarından sonra da projeye hız verilmiş, ihalesi olmuş. 22 Haziran’da da yer tespiti yapılmış. Bize ondan sonra bilgiler geldi. Sayın Kaymakamlığımız ve Başkanlığımızca bir toplantı yaptık hem Kültür Bakanlığından gelen yetkililerce hem de müteahhit firma, kale müdürümüz, müze müdürümüz ile birlikte. Bizim kendi arkadaşlarımız da detaylı olarak bu projeyi incelediler ama bizim çok fazla müdahil olma durumumuz yok. Turizm sezonunda bu çalışmanın yapılması sıkıntılı, biz burada müdahil olduk işte. Diğer türlü zaten bakanlıktan tüm izinler alınmış…”

bodrum belediyesi başkan yardımcıları basınla buluştu (5)HER ZAMAN ESNAFIN YANINDAYIZ…

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ ise esnafın durumunu soran basın mensuplarına, “Biz her zaman halkın yanındayız, halkın içindeyiz ve aynı zamanda da bire bir görüşüyoruz. Umuyorum Kurban bayramında ve sonrasında turizm sezonu biraz daha iyi giderse, esnafımız da kendini toparlar diye düşünüyorum…” açıklamasını yaptı. Belediye olarak olabildiğince tolerans göstererek esnafı sıkıştırmamaya da çaba gösterdiklerini kaydeden Altındağ, bu tolerans karşısında esnafında kurallara uygun hareket ederek kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

bodrum belediyesi başkan yardımcıları basınla buluştu (1)BELEDİYENİN EKONOMİK DURUMU İYİ…

Toplantının belki de en can alıcı sorusu ise Belediyenin ekonomik durumunun ne olduğu yönündeki sorumuzdu. Soruya İsmail Altındağ yanıt verdi; “Bu bir süreçti biliyorsunuz, 3 sene önce 10 tane belediye kapatılmıştı sizin de bildiğiniz gibi. 1 yıl baya bir sancılı geçti ama o süreçten sonra plan program yaptık, çok çabuk toparlandık. Şu anda Bodrum Belediyesi’nin esnafa borcu yok, personele maaşı ve ikramiyeleri günü gününe ödeniyor. Ayrıca işlerin ilerlemesi için 103 adet makine aldık…” şeklinde cevapladı.

bodrum belediyesi başkan yardımcıları basınla buluştu (11)BODRUM SİLÜETİNİ BOZAN TOTEM ve TABELALAR BÜYÜKŞEHİR YETKİSİNDE…
Özellikle Bodrum girişinde kalenin görüntüsünü bile kapatan bazı totem ve tabelaların ve Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın sözlerinin yazılı olduğu panonun yenilenmesinin gerektiği yönündeki sorumuza da yanıt veren Uslu “Totem ve tabelalar ile ilgili bizim haberimiz olduğu anda gerekeni yapıyoruz. Birkaç tanesini kaldırttık ama Büyükşehir Belediyemizin sorumluluğunda olduğu için de onlarla koordineli olarak kaldırtmaya çalışıyoruz. Yokuşbaşındaki Cevat Şakir tabelasının olduğu yere Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın yani balıkçının bir heykelini yapmak için çalışmalarımız sürüyor. 2018 yılında, Bodrum’u selamlayan şekilde yapacağız kısmet olursa. Ama tabelayı ve çevre düzenlemesini kurban Bayramından önce tamamlarız…” Uslu bu talebin hemen uygulamaya geçirilmesi için Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Benian Bilgi’ye talimat verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.