Bodrum Gündem

TÜRKİYE’YE MESAJIMDIR (1) /Arkeolog ve Profesyonel Rehber Canan Küçükeren yazıları…

TÜRKİYE’YE MESAJIMDIR (1) /Arkeolog ve Profesyonel Rehber Canan Küçükeren yazıları…
canan-küçükeren-bodrumgundem-yazıları-1
Canan Küçükeren
Arkeolog ve Profesyonel Rehber

Bu nasıl bir mentalitedir.

Allahım aklımı koru.

1995 yılında Avrupa da en iyi müze ödülünü almış bir yeri yıkıp, yeni bir müze binası yapacaksın, hem de sadece Bodrum un değil Türkiye’nin aydınlık yüzünü yok edeceksin.

Aslında Bodrum’un o kadar çok müzeye ihtiyacı var ki. Bir KARYA Müzesi yapılsın diye yıllardır çırpınıyoruz. Karya eserleri dağınık bir şekilde farklı müzelerde sergileniyor veya depolarda saklanıyor.

Yapılamaz mııı?

Şehre bir Sünger Müzesi, bir Sandalet Müzesi, bir Etnografya Müzesi yakışmaz mı?

Kaleyi yıkıp yenisini yapmak yerine, o kaynak yeni bir müze yapımına aktarılamaz mı?

Kale sadece Bodrum un değil Türkiye’nin gururudur ve her gezenin hayranlık duyduğu bir yerdir. Bu nasıl bir düşüncedir, bu nasıl bir akıl tutulmasıdır ki düzgün işleyen bir mekanizmayı bozup, baştan yapmak. Kale sit alanıdır, yıkım mutlaka fiziki zarar verecektir, ayrıca restorasyon ehil ellerde olabilecek midir?

Her gün hala ülkede yapılmakta olan kötü restorasyonlara üzüntü duyarken. Ayrıca Kalenin aylarca kapalı kalması zaten kötü olan turizme bir darbe daha değil midir?

Belli odaklara fayda sağlarken Türkiye’nin kaybedecekleri de iyi düşünülmeli, aklıselimle hareket edilmelidir. Bence Türk Halkı bu yıkıma acilen DUR! demelidir…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.