Bodrum Gündem

“ARAki BULASIN” ÇINAR ŞAHENK KARİKATÜRLERİ SERGİSİ…

“ARAki BULASIN” ÇINAR ŞAHENK KARİKATÜRLERİ SERGİSİ…

çınar-şahenk-karikatür-sergisi-oasis“ARA ki BULASIN” Çınar Şahenk Karikatürleri Sergisi 21 Ağustos Pazartesi günü saat 18:00’de açılıyor.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’da yaz boyunca birçok resim, seramik ve heykel sergileri düzenlenmekte.  21 Ağustos Pazartesi günü bu güzel sergilere, birde karikatür sergisi ekleniyor. OASİS Alışveriş Kültür ve Eğlence Merkezi, Sümbül Sokak’ta Yüksek Mimar Çınar Şahenk’in karikatürlerinden oluşan sergi açılıyor. 1939 doğumlu olan  Çınar  Şahenk  mimarlık eğitimini  Viyana Teknik Üniversitesinde  ve  Devlet Güzel Sanatlar Akademisinde  almıştır. Şahenk Serbest Mimar olarak sürdürdüğü yarım asırlık bir profesyonel meslek hayatına sahip.

Çınar Şahenk, eskilerden beri defterlerine, toplantılar ve telefon konuşmaları sırasında önünde duran kâğıtlara karaladığı çizimleri, meslek hayatına durak verdikten sonra, anlam yüklü bir boyuta ve okunur ve anlaşılır bir çizgi kalitesine taşıyarak bugünkü uğraşı alanına adım atmış.

çınar şahenk yüksek mimar karikatüristÇınar Şahenk karikatürü ve karikatür sanatını şu ifadeler ile tanımlıyor; “Mutlak yalınlığa sahip çizimlerim eleştirel gözlemlerimin birer ürünüdür. Benim karikatür çizgilerim sözcüklerin ve yazıların bir defada söyleyebildiklerinden çok daha fazlasını söyler. Bu çizgiler gayet güçlü birer “dolaylı anlatım” aracı olmak zorundadır; dolayısı ile bu çizgiler kırıcı bir saldırganlıktan uzak, ince bir ironi perdesi ardına gizlenip doğala ve doğruya aykırı giden çelişkilere, yanlışlara, düşünce ve eylemlere el uzatıp, hem tebessüm ettirmeli  hem de düşündürmelidir…”

21 Ağustos Pazartesi günü OASİS Alışveriş Kültür ve Eğlence Merkezi, Sümbül Sokak’ta sergilenmeye başlayacak olan Çınar Şahenk Karikatürleri 31 Ağustos Perşembe gününe kadar izlenebilecek. Serginin açılış kokteyli ise 21 Ağustos Pazartesi saat 18:00’de gerçekleştirilecek.

 

 

karikatür sergisi çınar şahenk

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.