Bodrum Gündem

BODRUM ÇYDD’NİN YAZ ETKİNLİKLERİ SONA ERDİ…

çydd bodrum şubesi yaz etkinliği kapanış şenliği (7)

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bodrum Şubesi, 73 öğrenci ve 70’e yakın gönüllü öğretmenin görev aldığı, 6 hafta süren 21. Yaz Etkinliklerinin ardından kapanış şenliği düzenledi.

Bodrum Gündem Haber
ÇYDD Bodrum Şubesince yaz döneminde 6 hafta süren yaz etkinlikleri çalışmalarına Bodrum’da yaşayan veya tatilini Bodrum’da sürdüren 73 öğrenci ve 70’e yakın gönüllü öğretmen katıldı. ÇYDD gençlerine altı hafta boyunca çeşitli atölye çalışmaları ve dersler verildi.
Bitez Pazaryeri’nde yaz etkinliklerinin sonunda düzenlenen kapanış şenliğine, çok sayıda yurttaş katılırken, ÇYDD yaz etkinliğine katılan gençler halk dansları, drama gösterileri, müzik dinletileri sundular. Ayrıca öykü atölyesinde hazırladıkları öyküleri bir bülten haline getiren öğrenciler bu bülten katılımcılara dağıttı. Etkinlik alanında seramik ve resim çalışmaları ile kendilerine ait anıların yer aldığı fotoğraflar sergilendi.
çydd bodrum şubesi yaz etkinliği kapanış şenliği (5)BU ETKİNLİK, ASLINDA BİR OKUL…
21. Yaz Etkinlikleri hakkında basın mensuplarına açıklamalar yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi Başkanı Meral Saraçbaşı; “İlk gün 20 çocukla başladık. Ama 73 çocuğa kadar ulaştık. Ciddi bir deprem yaşamamıza rağmen, çocuklarımız okula gelmeyi sürdürdüler. Etkinliklerde eğlendiler, yarattılar, ürettiler bugün de onların kapanış şenliğinde hep birlikteyiz. Aileler ile destek verenlerle ve öğretmenlerimizle. Aslında bu yaz etkinliğini bir okul olarak düşünüyoruz. Gezilerimiz, gözlemlerimiz, drama, resim, müzik, seramik çalışmaları ve eğlenelim öğrenelim kapsamında güzel okuma yazma, eğlenceli matematik, Türkçe, İngilizce dersleri oldu. Bugün de bütün o yapılanlarının sonunda gösterilerini sergilediler. Her yıl yaptığımız etkinlik ama bu seneki etkinliğimizi Bitez Pazaryeri’ndeki Belediye Kültür Sosyal İşler Müdürlüğünün Eğitim Merkezinde yapıyoruz. Burada gerçekten çok rahat ettik. Açıkhava etkinliği çok daha güzel oldu. Herkese öneriyorum, çocuklar dışarıda açıkhavada çok daha güzel oluyor…” 
Program sonunda 21. Yaz Etkinliklerine katılan öğrencilere katılım belgesi, öğretmenlere ise teşekkür belgesi verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.