Bodrum Gündem

BU ÇOCUKLAR ARTIK KENDİ ÖYKÜLERİNİ YAZIYORLAR…

Nuran Kansu_Cevat Şakir Halk Kütüphanesi (12)

Nuran Kansu tarafından Cevat Şakir Halk Kütüphanesinde bir araya getirilen çocuklar hep birlikte masallar okuyorlar ve böylelikle kitap okuma alışkanlığı kazanıyorlar. Bazı çocuklar bu etkinlik sonunda artık kendi öykülerini yazmaya başladılar…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

York ve Toronto Üniversitelerinde, ESL (English as a Second Language), Special Education (Özel Eğitim), Guidance and Counselling (Rehberlik ve Danışmanlık) alanlarında ek branşlar edindi. Adler Psikolojisini temel alan, Ailelere Liderlik Programını tamamladıktan sonra Türk ailelerine Ana-Baba seminerleri veren Nuran Kansu şimdi de 9 aylık bebeklerden, 12 yaşındaki çocukları Cevat Şakir Halk Kütüphanesinde bir araya getirip, onlara masallar okuyor. Masal okumanın yanında çocuklara yeni masallar yaratmalarına olanak sağlayacak oyunlar ile çocukların gelişimine önemli katkı sağlayacak etkinlikler düzenliyor.

Veliler, bu etkinlik sayesinde çocuklarının hayal güçlerinde büyük bir gelişim sağladıklarını ve okuma alışkanlığı edindiklerini ifade ediyorlar.

Nuran Kansu_Cevat Şakir Halk Kütüphanesi (9)KİTAPLARDAN ESİNLENEREK HİKAYE YAZAN ÇOCUKLAR VAR…

Çoklu Zekâ ve Duygusal Zekâ üzerine hizmet içi eğitim seminerlerine ve veli seminerlerine de devam etmekte olan Nuran Kansu “Haziran ayının ilk haftasında Bodrum’da Cevat Şakir kütüphanesinde 5-7 yaş çocuk gruplarına öyküler ve oyunlar adlı ücretsiz bir etkinlik başlattım. Her hafta salı günü saat 10.30 da başlayan etkinliğe çok farklı yaş grupları da katıldı. 9 aylık bebekten 8. sınıf öğrencisine kadar farklı yaş gruplarının katılımı da çalışmalarımıza neşe ve zenginlik kattı. Kütüphanede her hafta çocuklara resimli çocuk kitapları okuyorum. Bir de sihirli bir topumuz var. Çocuklar bu topun yardımı ile o haftanın hikâyesini oluşturuyorlar grupça. Birbirinden farklı güzel içerikleri ve yaratıcı resimleriyle kitaplar çocuklara ilham kaynağı oluyor. Hayal dünyaları ve yaratıcılıkları gelişiyor. Kitaplardan esinlenerek resim yapan ve hikâyeler yazan çocuklar var. Her hafta kütüphaneden ödünç bir kaç kitap ile eve dönmek, okuduktan sonra zamanında iade etmek, kitap okumayı hayatın bir parçası haline getirmek gibi önemli alışkanlıkların başlangıcı oldu bu yaz tatili pek çoğu için…” dedi.
Nuran Kansu_Cevat Şakir Halk Kütüphanesi (3)Nuran Kansu yaptığı çalışmanın, çocuklara okuma ve kütüphane alışkanlığı sağlaması açısından önemli bir katkı sağladığını belirterek “Hepsinden önemlisi çocuklar için kütüphaneye gelmek iple çektikleri heyecanlı ve eğlenceli bir etkinliğe dönüştü. Bodrum Cevat Şakir İlçe Halk Kütüphanesine böyle bir imkan sağladığı için teşekkür ederim…” diyerek sözlerini tamamladı.

Nuran Kansu_Cevat Şakir Halk Kütüphanesi (7)Nuran Kansu Kimdir?

Üniversite eğitimini Gazi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Almanca Bölümü’nde tamamladıktan sonra 1988 senesinde Toronto-Kanada’ya gitti. 1990-2003 senelerinde Peel District School Board of Education’a bağlı okullarda değişik kademelerde öğretmenlik yaptı.

York ve Toronto Üniversitelerinde, ESL (English as a Second Language), Special Education (Özel Eğitim), Guidance and Counselling (Rehberlik ve Danışmanlık) alanlarında ek branşlar edindi. Adler Psikolojisini temel alan, Ailelere Liderlik Programını tamamladıktan sonra Türk ailelerine Ana-Baba seminerleri verdi. Seminerlerine 2003 yılında Türkiye’ye dönüş yaptıktan sonra da devam etti. 2003-2007 yılları arasında çeşitli anaokullarının idari işlerinde uzman eğitimci olarak çalıştı. 2008 senesinden beri Okul ve Aile Eğitim Danışmanı olarak serbest çalışmaktadır.

Çoklu Zekâ ve Duygusal Zekâ üzerine hizmet içi eğitim seminerlerine ve veli seminerlerine devam etmektedir. Okul öncesi ve ilköğretim çocuklarına doğa eğitimi vermekte ve iklim atölyeleri düzenlemektedir.

Duygusal Zekâ, Çoklu Zekâ ve Doğa Eğitimi ile ilgili değişik dergilerde yayınlanan makalelerine www.oncecocuklar.com sitesinden ulaşılabilir.

www.cocugumladogadayiz.com

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.