Bodrum Gündem

BODRUMLU MUHASEBECİLER FUTBOL SAHALARINDA GÖREV YAPACAK…

bodrum smmm odası ilkyardım kursu sertifika töreni (19)

Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu arasında yapılan protokol gereği 17 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ilk yardım eğitimi kursunu başarı ile tamamlayarak sertifikalarını aldılar. Kursu başarı ile tamamlayan muhasebeciler Amatör Lig Futbol müsabakalarında sağlık görevlisi olacaklar.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu arasında imzalanmış olan İlk Yardım Eğitimi İşbirliği Protokolüne “Hayatta insan canından daha değerli bir şey yoktur” ilkesi doğrultusunda destek verme kararı aldılar.  Kurumlar arası iş birliği ile 02-03 Mayıs 2017 tarihinde toplam 17 kursiyerin katılımı ve Sağlık İl Müdürlüğü eğitmenleri aracılığı ile İlk Yardım Eğitimleri, Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, dersliklerinde verildi.

Bodrum’un en özel mekânlarından birisi olan Fiüme’de düzenlenen yemekli bir törende, İlk Yardım Eğitimlerini başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. Tören’e Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Barış Erdoğan ve SMMM Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ev sahipliğinde, Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Top, Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Sayim Keskin, Muğla Amatör Spor kulüpleri Federasyonu Sekreteri Mustafa Yandık, Turgutreis Sağlık Ocağı Memuru Bedrettin Afşar ve kursu başarı ile tamamlayan kursiyerler katıldı.

bodrum smmm odası ilkyardım kursu sertifika töreni (28)BU ODAMIZIN BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİDİR…

“Hayatta insan canından daha değerli bir şey yoktur” ilkesi ile yola çıkarak bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiklerini kaydeden Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Barış Erdoğan, kursu başarı ile tamamlayan meslektaşlarının Bodrum Amatör Liginde oynanan maçlarda sağlık görevlisi olmayı hak kazandıklarını söyledi. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu arasında imzalanmış olan İlk Yardım Eğitimi İşbirliği Protokolüne destek verme kararı almıştık. Bu kapsamda 12 meslektaşımızda İlk Yardım Eğitim kursunu başarı ile tamamladılar. Bu günde eğitimlerini başarı ile tamamlayan meslektaşlarımıza sertifikalarını teslim edeceğiz. Kimin, ne zaman ilk yardıma ihtiyacı olacağını önceden kestirmek imkânsızdır. İlk yardım ihtiyacı ani gelişen bir sağlık problemi ya da yaralanma neticesinde bir anda ortaya çıkar ve canlının hayata tutunması için elzemdir. Elbette ki kursiyerlerin; Eğitim aldıkları bu konuları uygulama olanağının oluşmamasını temenni ediyoruz. Aynı zamanda; aldıkları eğitim ile böyle bir durum ile karşılaştıklarında sükûnetlerini kaybetmeden gerekli müdahaleleri yapabilecek 12 meslektaşımızın, arkadaşımızın Bodrum’da olduğunu bilmek bize bir güç veriyor. Bu konuda kurumlar arası işbirliği çerçevesine sosyal sorumluluğumuz gereği Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası olarak bu eğitimlere aracı olmanın ve destek vermenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bağlam da; odamıza işbirliği yapma imkânı sağlayan en başta Bakanlık temsilcileri olmak üzere Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyon’ a ve İl Sağlık Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz…”

bodrum smmm odası ilkyardım kursu sertifika töreni (16)Daha sonra İlk Yardım Kursunda başarı sağlayan, Ayşe Özcan Sarsılmaz, Ayşin Durmaz Topçu, Fatih Çanakçı, Fatma Özcan İnak, Gülhan Kuru, Hakan Çelik, Hakan Karabulut, Hayriye Yatkan, Mehmet Duman, Sayim Keskin, Sevgi Sevdi ve Soner Talay’a sertifikalrı ve İlk Yardım Yapabileceğine dair görev kimlikleri takdim edildi. Yapılan protokol gereği kursu başarı ile tamamlayan kursiyerler BAL’da oynanan spor karşılaşmalarında İlk Yardım ve sağlıkçı olarak görev alacaklar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.