Bodrum Gündem

“ŞİİRİN UÇ BEYİ” İLHAN BERK ANILIYOR…

“ŞİİRİN UÇ BEYİ” İLHAN BERK ANILIYOR…

ilhan_berk_8_ölüm_yılı_anma_27_ağustos_2016 (8)28 Ağustos 2008 tarihinde hayatını sürdürdüğü Bodrum’da 90 yaşında vefat eden, 20. Yüzyıl Türk şiirinin en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen şair, ressam İlhan Berk düzenlenecek bir sergiyle bir kez daha anılacak. 
Bodrum Gündem Haber 
‘Şiirin Uç Beyi’ olarak adlandırılan İlhan Berk’i Anma Sergisi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Oasis Nurol Sanat Galerisi’nde sevenleri ile buluşacak. Sergi, 27 Ağustos 2017 Pazar günü gerçekleşen kokteyl ile açılacak ve 30 Ağustos 2017 tarihine kadar, her gün 12:00-20:00 saatleri arasında gezilebilecek. Sergide, sanatçının sadece resimlerine değil, el yazısı şiirlerine ve bazı özel eşyalarına da yer veriliyor.

İlhan Berk, araştırmacı kişiliği, özgün duyarlılıkları ve buluşlarıyla 20. Yüzyıl Türk şiirinin en önemli isimleri arasında yer almaktadır. İlhan Berk’in, yazıyı çizgiyle süsleyen bir şair ya da çizgiyi yazıyla destekleyen bir ressam olmadığı, dahası, onun yazıyla çizgiyi hiç ayırmadığına, izleyenler bu sergide şahit olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.