Bodrum Gündem

BODRUM’DA FENER ALAYI COŞKUSU…

30 ağustos bodrum coşkulu fener alayı (1)

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıl dönümü dolayısıyla Bodrum’da fener alayı düzenlendi. 5 binden fazla yurttaş adeta sel oldu…

Bodrum Gündem Haber

Her milli bayramda olduğu gibi Bodrum’da yine 30 Ağustos Zafer Bayramında Fener Alayı düzenlendi. Marina’dan Bodrum Belediye Meydanına kadar Neyzen Tevfik Caddesi boyunca ellerinde meşaleler, Türk Bayrakları ile marşlar eşliğinde yürüyen yurttaşlara, caddede bulunan bir çok işletme, bayraklar ve alkışlarla destek verdi. Bazı işletmeler 10.Yıl Marşı ve İzmir Marşlarını çalarak yurttaşların coşkusuna ortak oldular. İlk önce motosikletliler, daha sonra da bando eşliğinde yurttaşlar Neyzen Tevfik caddesi boyunca yürürken, AKUT’un taşıdığı Mustafa kemal Atatürk’ün Kocatepe’de çekilen fotoğrafının üç boyutlu maketi dikkat çekti. Özellikle ÇYDD Gençleri ve Halk-Liselilerin, Mustafa Kemal’in Askerleriyiz ve Ne Mutlu Türküm Diyene sloganları coşkuyu zirveye çıkardı.

30 ağustos bodrum coşkulu fener alayı (87)Bodrum Marina’dan başlayan fener alayına, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum Belediyesi meclis üyeleri, CHP Bodrum Kadın kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, ÇYDD Üyeleri ve ÇYDD Gençleri, Halk-Lis, Bodrum AKUT, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve birlikte binlerce yurttaş katıldı.

30 ağustos bodrum coşkulu fener alayı (79)BAŞKAN KOCADON BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI VERDİ…

Fener alayının ardından düzenlenen konser öncesinde yurttaşlara seslenen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon birlik ve beraberlik mesajları vererek; “Öncelikle bu güzel Bodrum akşamında 95 yıl önce yaşanan büyük mücadelenin ardından,  bugün bu bayraklarla yürümemize sebep olan; özgürlük, birlik, barış içinde yaşamamızı sağlayan başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına can-ı gönülden şükranlarımı sunuyorum. Bugün birey olabildiysek, medeni şekilde yaşıyorsak hepsi o güzel insanların eseridir. Bunların kıymetini iyi bilmek lazım. Şu birlik beraberliğin bütün güzel ülkemde olması lazım. Gelin, Bodrum’dan elimizdeki bu güzel bayraklarımızla öyle bir meşale yakalım ki içimizdeki sevgi, birlik, hoşgörü bütün güzel ülkemi sarsın. Yolumuz Ulu Önder’imizin  gözündeki ışık yoludur, medeniyet yoludur, uygarlık yoludur. Ve sloganımız da şudur; Yurtta barış, dünyada barış! Ne mutlu Türküm diyene!”

Başkan Kocadon’un konuşmasının ardından “Midtown Oda Orkestrası” tarafından verilen konser ile fener alayına katılanlar geç saatlere kadar 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı müzikler eşliğinde kutladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.