Bodrum Gündem

ONUN İÇ ORGANLARI ve KALBİ TERS TARAFTA?

ONUN İÇ ORGANLARI ve KALBİ TERS TARAFTA?

osman-gökmen-(7)

Kapanmadan önce Yalıkavak Belediyesinde Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu olarak çalışan 38 yaşındaki profesyonel dalgıç Osman Gökmen’in iç organları normal insanlarınkinden farklı olarak dünyaya gelmiş. Örneğin kalbi solda değil, sağda. Gökmen, acil durumlarda sağlık görevlilerinin iç organlarının ters tarafta olduğunu bilmeleri için durumun tıptaki adı “Situs İnversus Totalis”i dövme ile göğsüne yazdırdı…
Bodrum Gündem Haber
Bodrumluların yakından tanıdığı bir isimdir Osman Gökmen. Yalıkavak Belediyesi kapanmadan önce Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu olarak görev yapan Gökmen, belediyelerin kapanmasının ardından da, Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde Sosyal İşler Birim Sorumlusu olarak çalışıyor. Osman Gökmen aynı zamanda Yalıkavak ve Bodrum’da yelken sporunun gelişmesi için yoğun emek harcayan, Türkiye Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği görevini de yürüten bir isim.

osman gökmen 1KALBİ SAĞ TARFTA…

Evli ve bir çocuk babası Osman Gökmen, normal bir insanınkinden farklı olarak, iç organları ters olarak dünyaya geldi. Gökmen tıptaki adı “Situs İnversus Totalis” olan bu durumu 16 yaşındayken, karın ağrısı şikâyetiyle hastaneye gittiğinde öğrendi. Muayenesinin ardından doktorun “kalbin solda değil sağ tarafta” demesiyle doktorun kendisine şaka yaptığını düşündü. Ardından detaylı tetkikler yaptıran Gökmen iç organlarının ters tarafta olduğunu öğrendi. Lakin Gökmen’in tüm organların sağlıklı şekilde çalışıyor…

osman gökmen (3)KİMSE İNANMADI…

Sahip olduğu bu özelliği ailesi ve yakınlarına anlatan Osman Gökmen, onları bu duruma inandıramadı. Gökmen acil durumlarda iç organlarının ters tarafta olduğunun bilinmesi için sol göğsüne durumunun tıp dilinde organları ters tarafta anlamına gelen, “Situs İnvernus Totalis” yazan bir dövme yaptırdı. Gökmen basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “İç organlarımın ters olduğunu anlatan bileklik, kimlik veya buna benzer bir şey taşımam gerektiği söylenince çözümü, gösüme bu yazıyı yazdırmakta buldum. Küçük bir ağrıyla bile gittiğim hastanelerden uzun süre çıkamıyorum. Doktorlara iç organların ters tarafta olduğunu söyleyince her seferinde detaylı kontroller yapıyorlar. İç organlarımın ters olduğunu inanmayanlarla iddiaya bile giriyorum. Tabii ki her seferinde kazanan ben oluyorum. Sağlık kontrolüne gittiğimde durumu öğrenen herkes başıma toplandı. Beni muayene eden bir sağlık çalışanının, diğer arkadaşlarına ‘Gelin gelin, organları ters birisini muayene ediyorum’ dediğini duydum. Bütün oda sağlıkçı ve hemşireyle dolmuştu. Bana tuhaf bakıyorlar. Bu tür olaylarla sıkça karşılaşıyorum…” 

osman gökmen (1)EŞİ BİLE ŞAKA YAPIYOR SANMIŞ…

Osman Gökmen’in eşi Burcu Gökmen de “İlk başta şaka zannettim, inanamadım. Yıllar sonra doğru olduğunu anlayınca çok şaşırdım. Milyonda bir görülüyormuş, o da bana denk geldi. Ama çok şükür sağlıklı…” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.