Bodrum Gündem

BODRUM’DA YAZA SANATLA VEDA EDİLİR…

RESSAM ÜLKÜ KAYA KARABİBER ZEYNEP SANAT GALERİSİ (7)Zeynep Sanat Galerisi, ressam Ülkü Kaya Karabiber’in kişisel sergisi ile yaza veda etti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Ressam Ülkü Kaya Karabiber’in fırçalarından çıkan “Denizin Gözleri” isimli sergi, dün akşam Zeynep sanat galerisinde yapılan kokteylle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sanatçının “Denizin Gözleri” serisinden 13 adet tablo ve Nostalji Serisinden de 4 adet tablosu sergilenmekte. Aileden gelen bir yeteneğe sahip olan ressam Ülkü Kaya Karabiber kişisel sergisi ile ilgili şunları söyledi “Tüm kardeşler sanatçıyız. Kardeşim Alparslan Kaya Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde Öğretim Görevlisi Heykeltraş; ablam resim öğretmeni. Üçümüz de İzmir Buca Eğitim Fakültesi’ tam burslu kazandık. Çocukluktan itibaren her yere resim yaptım. Bodrum’da Zeynep Sanat galerisinde açtığım sergim 23 Eylül 2017 tarihine kadar açık kalacak. Bodrumlu sanatseverleri sergime bekliyorum” dedi.

Ülkü Kaya Karabiber; İzmir Buca Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Grafik Ana Sanat Dalından Mezun. Şeref Bigalı ve Nejat Akkan’ın öğrencisi olan Ülkü Karabiber, çeşitli liselerde öğretmenlik yaptı. Yurtiçi ve yurtdışındaki çok sayıda kişisel ve karma sergilere katılan Sanatçı  2005 Romanya Arad Bienali’nde ikincilik ödülü aldı.  Ülkü Kaya Karabiber’in yurt içi ve yurt dışındaki kolleksiyonlarda eserleri bulunaktadır.  Kendi Sanat Evinde çalışmalarına devam eden sanatçı aynı zamanda Güzel Sanatlar Fakültelerine öğrenci hazırlamakta.

.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.