Bodrum Gündem

BELEDİYE MECLİSİNDE 11 MADDE VE BİR ÖNERGE OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ…

21430127_876832339130917_1509190085034981222_nBodrum Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclisinde görüşülen tüm maddeler ve bir önerge oy birliği ile karara bağlandı. Başkan Yardımcısı Taner Uslu,  Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un yarımadaya yapılacak eğitim, sağlık ve spor hizmetleri konularında verdiği desteğe teşekkür ederken, devletin Bodrumluların ivedi ihtiyaçlarına yönelik tahsis taleplerinin aynı hassasiyetle değerlendirilmediğine dikkat çekti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclisinde görüşüne 11 madde ve ek önerge tüm üyelerin olur oyu ile kabul edildi.

Eylül ayı olağan meclisinin açılışında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bir iki ufak aksaklık dışında Bodrum’un tüm kurum ve birimleri ile bayram sınavını başarı ile atlattığını ifade etti. Mehmet Kocadon “ Bodrum kalabalık bir bayram tatilinin ardından tekrar yavaş yavaş normal hayatına dönüyor. Bu süreçte bir takım ufak olayların dışında Bodrum’da sınavdan başarıyla geçmiştir. Tabii ki bu süreçte Bodrum halkının misafirperverliğinin yanında özellikle Turizm sektöründe görev yapan tüm arkadaşlara en başta sayın kaymakamımız olmak üzere bütün kamu kuruluşları ve emniyet güçlerine bir defa daha teşekkür ediyorum. Özellikle Anadolu halkının Bodrum’a yapmış olduğu bu tercih gerçekten bizleri mutlu ediyor ama asıl hedefimiz biliyorsunuz yurtdışı. Bu sene yurt dışından maalesef istediğiniz yerimi alamadık ama Anadolu halkı bu süreçlerde bayram ve tatillerinde bu açığımızı kapattı, bunu da burada belirtmek istiyorum” dedi.

Bağımsız Meclis Üyesi Hülya Aşkın, Muğla Zeytinköy’de yaşanan yangın nedeni ile mağdur olan vatandaşlara yardım etmek üzere büyük bir kampanya başlatılmasını önerdi. Hülya Aşkın’ın önerisi ile ilgili konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Belediye olarak olay sonrası  AFAD ile irtibata geçtiklerini ve onların talepleri doğrultusunda içinde battaniyeden, kuru gıdaya kadar hijyenik şartları sağlayacak temizlik malzemeleri ve çocuk bezi ile mamasının yer aldığı 6 araçlık bir yardım gönderdiklerini açıkladı. Kocadon “Muğla’da büyük bir yığılma olmuş vaziyette alsaydın elinde çok fazla mal malzeme var Bunlar ne dağıtımı gerçekleştirdik gerçekleştikten sonra tekrar eksiklere göre gündemi de alacağız konuyu Bununla ilgili de tüm meclis üyelerimiz ve kamuoyunu bilgilendireceğiz” dedi.

12376771_119141948477539_1210266315164728751_nTaner Uslu “Devlet, Bodrumluların İhtiyaçları Konusundaki Tahsislerle İlgili Duyarlı Olsun”…

Belediye Meclis Toplantısının 8. Maddesinde yer alan Turgutreis Mahallesinde yer alan mülkiyeti Bodrum Belediyesine ait 7 bin metrekarelik alanın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne hayırsever tarafından ilkokul yapılmak üzere tahsis edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddesinin görüşülmesi esnasında söz alan Başkan yardımcısı Taner Uslu,  Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un yarımadaya yapılacak eğitim, spor ve sağlık hizmetleri konularında verdiği desteğe teşekkür ederken, devletin Bodrumluların ivedi ihtiyaçlarına yönelik tahsis taleplerinin aynı hassasiyetle değerlenmediğine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı “ “Sayın başkanım bugüne kadar eğitime, spora ve sağlık hizmetleri konusunda koşulsuz olarak verdiğiniz destekleri biliyoruz. Siz bununla ilgili tahsisleri yapıyorsunuz, meclisimizde sağ olsun bunları onay veriyor.  Yalnız bizim durumumuzun kayıtlara geçmesi açısından özellikle hassas olduğum bir konu var; Bodrumumuzun ihtiyacı olan konularda bizim talep ettiğimiz hiçbir şeyi devletten tahsis olarak alamıyoruz. Bu konuyla alakalı sizin davranışınızın örnek olmasını istiyoruz. Bizim katı atık, terfi istasyonları, arıtma veya mezarlık alanları ile ilgili tahsis taleplerimiz konusunda gerekli hassasiyeti Bodrumlar olarak ilgili makamlardan göremiyoruz.  Onun için yetkili kurumların en azından bizim gibi davranmalarını bekliyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.