Bodrum Gündem

KOCADON “BODRUM KALESİ İÇİN ÇALIŞTAY YAPILSIN VE HALK HER ŞEYİ ÖĞRENSİN”…

KOCADON “BODRUM KALESİ İÇİN ÇALIŞTAY YAPILSIN VE HALK HER ŞEYİ ÖĞRENSİN”…

mehmet kocadonBodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Kalesi ile ilgili Bakanlık tarafından yürütülen projenin detaylarının kamu oyundan saklanarak yapılmasını doğru bulmadığını ve yapılacak bir çalıştay sonrası çıkacak sonuca göre hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Eylül ayı olağan meclis toplantısında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Bodrum Kalesi Restorasyon ve Müze Projesi” ile ilgili yapılması öngörülen çalışmanın detaylarının kamu oyu tarafından bilinmediğini ve bunun da spekülasyonlara neden olduğunu belirtti.  Kocadon “Kale bizim simgemiz. Bodrum’un en büyük değeri Bodrum Kalesidir. Onun için burada yapılacak bir değişikliğin Bodrum kamuoyundan, Bodrum halkından saklanarak yapılmasının bir alemi yok. Gelsinler bir çalıştay yapalım ve çıkacak ortak rapora göre hareket edelim” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon konuşmasına şöyle devam etti “Bodrum Kalesi ile ilgili Bodrum gündemin oturmuş olan bazı söylemler var. Projelerin sunumuna baktığınızda Kalenin silüetinin değişeceğini, içindeki bir çok kıymetli eserin başka sergi alanlarına taşınacağını ve oralarda kalacağına yönelik şeyler duyuyoruz. Onun için bunlara bir son vermek adına hem belediyemiz tarafından hem de bakanlık tarafından yetkili şahısların Bodrum’a gelerek bir çalışma yapılmasını hem şahsım adına hem de belediyemiz adına talep ediyorum” dedi.

Yorumlar

  1. İlknur Başar dedi ki:

    Bodrum’un simgesi olan kalenin silüetinin degişme olasılığının konuşuluyor olması gerçekten çok üzücü bir durumdur. Ancak son senelerde Bodrum’un tümden hızla silüeti değişmektedir. Kıyılar hızla istiila altındadır. Sayın Kocadon ne yapmıştır? Ne yapabilmiştir ? Esasında çok üzgünüm ama kendisi de hükümet yetkilileri gibi kaçak dövüşmüştür. Huzuruna çıktığınızda başka konuşmuştur. Umut vermiştir. Arkadan gelişmeler tamamen söylediğinin aksi yönde olmuştur. Ne yazık ki halkın sesi olamamıştır ve haklarımızı koruyamamıştır, korumamıştır. Yalıkavak, Tilkicik koyunda yaşananlar, son iki senedeki gelişmeler ve gelinen nokta bu söylediklerime en iyi örnektir. Gelinen bu noktada nereye baş vurması gerektiği konusunda bile kafası karıştırılmış, sabahlara kadar uyuyamayan ve şikayetlerini avaz avaz dile getiren yöre sakinlerinin sesine kulak tıkamış bir Kocadon ve ekibi. Herkes ektiğini biçer. Sayın Kocadon Kale konusunda kendisine ve ekibine yapılanların hemen hemen benzerini yapan bir anlayışa sahiptir. Ve hep mış gibi davranmayı tercih etmiştir ve bu politikası sonucu bizler gibi Bodrum’a gönül vermiş insanları küstürmüş ve Bodrum’u farklı bir anlayışa teslim etmiştir. Saygılarımla.