Bodrum Gündem

KARAOVA ŞENLİKLERİ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLADI… (foto galeri)

 karaova bağbozumu şenlikleri kortej yürüyüşü 8 eylül 2017 (74)

Bodrum’un en önemli kalkınma projelerinden birisi olarak değerlendirilen, yerel kültürü yok eden kitle turizmine karşı kültürünü koruyan, yerele saygılı, doğayı tüketmeyen tarım turizmi ve eko turizm hedefi ile yola çıkan Karaova Bağbozumu şenliklerinin üçüncüsü kortej yürüyüşü ile başladı. Başkan Kocadon bu projeyi “Bu bizim aslımız. Bodrum hayvancılıktan, tarım sektöründen, balıkçılıktan ve süngercilikten beslenerek turizmin başlangıcı olan hotellerimize, mavi yolculuğumuza geçmiştir…” şeklinde değerlendirdi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

3.Karaova Bağbozumu Şenlikler Kumbahçe’den, İskele Meydanına kadar süren kortej yürüyüşü ile başladı. Oldukça renkli anlara sahip olan yürüyüş sırasında dünyaca ünlü Barlar caddesi olarak bilinen Cumhuriyet Caddesinde, adeta bir şenlik havası yaşanırken, Hilmi Uran meydanında Klise önünde yapılan gösteriler ile şenlik ve coşku zirve yaptı. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi ile izledikleri kortej yürüyüşünde Kraova-Der Başkanı turistlere ve esnafa yerli asma üzümü dağıttı. Kortej yürüyüşüne CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, Bodrum Çevre Platformu üyeleri, TEMA Çevre Gönüllüleri, Bodrum Tohum Derneği, Slow-Food Lideri Deniz Kurtsan ve üyeleri, Karaova Muhtarları, Milas Yörük Obaları Derneği ile Milas ve Karaova köylüleri katıldı.

karaova bağbozumu şenlikleri kortej yürüyüşü 8 eylül 2017 (52)KARAOVA PROJESİNE HERKES SAHİP ÇIKTI…

Karaova-Der ve Karaova Şenlikleri organize komitesi başkanı Ali Öztürk “Bodrum coğrafyasının en verimli topraklarının bir arada olduğu Karaova’da, üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri, bu gün itibarı ile başlamıştır. Şenliğimizin devamı 9-10 Eylül tarihlerinde Mumcular’da Mustafa Kalem parkında gerçekleştirilecektir. Hiç kimse, atasından miras kalan malını satarak, yaşamını sürdürmek zorunda kalmasın diyerek başladık bu yolculuğa. Görüldüğü gibi Bodrumlular ve Bodrum sevdalıları, herkes bu projeye sahip çıkıyor ve elini taşın altına sokuyor. Başta Bodrum Belediye Başkanım Mehmet Kocadon olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ne kadar yerelsek, o kadar evrenseliz…” dedi.

karaova bağbozumu şenlikleri kortej yürüyüşü 8 eylül 2017 (70)KARAOVA BODRUM’UN TOSKANA’SI OLMAYA ADAYDIR…

Coğrafi özellikleri, flora fauna dengesi ve çeşitliliği ile hatırı sayılır büyüklükte bir ovası, Mumcular merkez ve 14 adet Bodrum’a bağlı köyü ile kendi havzası içerisinde bir bölgenin adıdır Karaova. Doğal ve kültürel zenginlikleri ile Bodrum’un ayrılmaz bir parçasıdır. Çeşitli medeniyetlerin yaşam alanı olmuş tarihi güzellikleri var olan bir yer olduğunu kaydeden Öztürk; “Sürdürülebilir ilişkiler, turizm entegrasyonu, ekonomik lokomotifi ancak Agro turizm ve bağ bozumu rotaları oluşturulduğu takdirde gerçekleşecektir. Dünyanın bütün coğrafyalarını ve kültürlerini birbirine benzeten, yerel kültürü yok eden kitle turizmine karşı kültürünü koruyan, yerele saygılı, doğayı tüketmeyen tarım turizmi ve eko turizm Karaova için kaçırılmaması gereken bir fırsattır. Bu turizm modeli siyaset üstü bir durumdur ve herkesin konuya destek vermesi şarttır. Karaova – Der olarak her politik kesimin desteğini almaktayız…” diyerek sözlerini tamamladı.

karaova bağbozumu şenlikleri kortej yürüyüşü 8 eylül 2017 (61)3.Karaova Bağbozumu Şenlikleri Programı;

9 Eylül Cumartesi

10:00 Mumcular Mustafa Kalem Parkı’nda, festival açılışı yapılıyor.

12:00 Karaova Derneği’nin tadilatını gerçekleştirdiği Yeniköy İlkokulunun açılışı gerçekleşiyor.

13:00 Bağ Ürünleri ile çocuklarla tatlı atölyesi

18:00 Mustafa Kalem Parkı’nda Köyler Arası Yemek yarışması

20:00 Mustafa Kalem Parkı halı sahada Halk Eğitim Temel Devren Defilesi

21:00 Mustafa Kalem Parkı’nda Halil Çokyürekli Zurna Konseri

10 Eylül Pazar

10:00  Mumcular Mustafa Kalem Parkı’nda festival devam ediyor.

14:00  Mumcular Sanat Evi’nde panel tadında Karaova Söyleşileri

15:00  Mustafa Kalem Parkı’nda Senem Diyici ile doğada akustik caz konseri

18:00 Yemek Yarışması ödül töreni ve ödüllü yemeklerin satışa sunulması

19:00 Mustafa Özcan ve Karaova Halk Korosu  Yöresel Konseri

21:00 Kurtalan Ekspress konseri

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.