Bodrum Gündem

RÜZGARIN KIZI ZİRVE İÇİN MÜCADELE EDECEK…

RÜZGARIN KIZI ZİRVE İÇİN MÜCADELE EDECEK…

lena erdil zirve için tarışacakBodrum Belediyesi Bodrumspor’un başarılı rüzgar sörfü sporcusu Lena Aylin Erdil, Çeşme’de kazandığı Türkiye Şampiyonası’nın ardından şimdi de PWA Dünya Turu kadınlar slalom kategorisinde birinci olmak için mücadele edecek.

Bodrum Gündem Haber 

9-14 Eylül tarihleri arasında Danimarka’nın Hvide Sande şehrinde boy gösterecek Lena, en büyük rakibi Sarah Quita-Offringa’yı geçerek son ayak öncesinde avantaj elde etmeye çalışacak.

Uluslararası arenada Türkiye’yi en iyi şekilde temsil eden Lena Erdil, 2017 yılında elde ettiği başarılı sonuçları sürdürmek istiyor. Türkiye Slalom Ligi’nde 4 ayağın 3’ünü kazanan, Türkiye Şampiyonası’nı da kimseye kaptırmayan Lena, 9-14 Eylül tarihleri arasında Danimarka’nın Hvide Sande şehrinde PWA Dünya Turu’nun üçüncü ayağına çıkacak. Kadınlar slalom kategorisinde mücadele edecek Lena, Güney Kore ayağını ikinci, Lena, Japonya’yı ise üçüncü sırada bitirmişti.

Kariyerinde iki IFCA Rüzgar Sörfü Slalom Dünya Şampiyonu apoleti de bulunan Lena, sporun en prestijli turnuvası  PWA Dünya Turu’nda ise 2014 ve 2016 yılında dünya ikincisi olurken 2012 ile 2015’te dünya üçüncülüğü elde etmişti.

QUİTA-OFFRİNGA İLE KAPIŞACAK

Lena’nın birincilik kovalayacağı yarışta rüzgar sörfünde rekabet ettiği Arubalı Sarah-Quita Offringa da ter dökecek. Sörfün önemli isimlerinden olan Offringa, PWA World Tour’un slalom kategorisindeki son ayak öncesinde Lena’nın 30 puan önünde yer alıyor. Lena 1970, Sarah ise 2000 puanda bulunuyor. Türkiye Şampiyonası’nda zirveyi kaptırmayan Erdil, dünyada da kalitesini daha önce kanıtlamıştı.

Başarılı sporcu, geçen sene Hvide Sande’deki mücadeleleri üçüncü tamamlamıştı. Tecrübe edinen Lena, kazanarak avantaj elde etmenin ve 21-26 Kasım tarihleri arasında Yeni Kaledonya’daki mücadelelerde şampiyonluğunu ilan etmenin amacında.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.