Bodrum Gündem

BODRUM’UN ÇÖP SORUNU, YILAN HİKAYESİ…

BODRUM’UN ÇÖP SORUNU, YILAN HİKAYESİ…

bakan-eroglu-dan-piknik-ve-cop-sorunu-çözümü

Çeşitli tesislerin açılışını yapmak üzere bugün Muğla’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bodrum’un en önemli sorunlarının başında gelen çöplük ve katı atık işleme merkezi hakkında açıklamalar yaptı.
Bodrum Gündem Haber
Türkiye’nin turizmdeki başkentlerinden biri olan Bodrum’da çöplerin vahşi şekilde depolandığını belirten Bakan Eroğlu, Katı Atık Çöp Deponi alanı yeri tespit edildiğini, fakat burasının da antik değer taşıdığı için iptal edildiğini belirtti. Bakan Eroğlu, “Bodrum’daki çöp meselesi var. Çöp sorunun çözülmesi için ormanlık alan vermiştik. Ancak oradaki antik bir şehir çıktı. Dolayısıyla koruma kurulundan izin alınamadı. Şimdi yeni yer araştırıyoruz. Buna biz de destek vereceğiz. Hakikaten çöp meselesi konusunda valimiz, vekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, orman teşkilatı ve ilgili birimler hatta Kültür Turizm İl Müdürlüğü devreye girsin ki böyle bir SİT alanı varsa bunları bir görelim. Neticede en uygun bir yer neresiyse, gerekirse İstanbul’daki çöp meselesini halleden Prof. Adem Baştürk’ten de yardım isteyelim. Biliyorsunuz İstanbul’da böyle vahşi bir çöp alanı vardı. 2003 yılında patladı 37 vatandaş hayatını kaybetmişti. Bu çöp çok tehlikeli dolayısıyla bunu hemen çözmek gerekli diye düşünüyorum. Ormanlık ya da uygun alanda, eski maden ocaklarından yer vermek için kanuni olarak düzenleme yaptık. Biz de destek vereceğiz ama bunun için uygun bir yerin teklif edilmesi lazım. Teklif edildiği zaman Bodrum’un katı atık problemini çözümüne yardımcı olmak bizim vazifemiz…” diye konuştu.

AK PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ NİHAT ÖZTÜRK ÇÖZÜM İÇİN SÖZ VERMİŞTİ…

Muğla AK Parti Milletvekili Nihat Öztürk Bodrum’un çöp sorunu ile ilgili olarak 5 Temmuz 2017’de Bodrum İlçe Binasında gazeteciler ile bir aya geldiğinde, net olarak ne kadar sürede çözüleceği konusundaki ısrarlı sorularımız karşısında “İnşallah benim milletvekilliğim döneminde Bodrum’un Katı Atık sorunu çözülecek…” sözünü vermişti. Bakanın açıklamasına bakıldığında ise çöp konusunun hala yapacağız, edeceğiz söylemleri aşamasında olduğu görülüyor.

AK Parti Milletvekili Öztürk’ün çöp sorunun çözümü ile ilgili haberi:  

http://www.bodrumgundem.com/2017/07/05/bodrumun-copluk-sorunu-buyuksehirin-sorumlulugundadir

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.