Bodrum Gündem

CHP BODRUM ÖRGÜTÜ, 94.KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

CHP_Bodrum_94_Yıl_Kutlama (20)

CHP Bodrum İlçe Başkanlığı partilerinin kuruluşunun 94. yıldönümü dolayısıyla Atatürk heykeline çelenk koydu. Daha sonra ilçe binasında bir araya gelen partililer gündeme dair görüş alışverişinde bulundular…

Bodrum Gündem Haber

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe örgütü, CHP’nin 94. kuruluş yıl dönümünü kutladı. Bodrum Belediye Meydanı Atatürk Anıtı önünde yapılan törene CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı Tufan Erkan Yakar, İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Salih Yanık, Halk-Lis’li gençler ve partililer katıldı.

CHP Bodrum İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi İlçe sekreteri Adalet Güler’in sunumuyla başlayan törende ilk olarak CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ve beraberindekiler Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirdi. Ardından partililer bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve istiklal marşı okudu.

Sırasıyla CHP Bodrum İlçe Gençlik Kolları Başkanı Salih Yanık, CHP Bodrum İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon birer konuşma yaparak Partilerinin 94. Yılını kutlayıp, birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

CHP_Bodrum_94_Yıl_Kutlama (15)CHP TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURAN PARTİDİR…

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ise yaptığı konuşmasında 9 Eylül’ünün aynı zamanda İzmir’in kurtuluş yıldönümü olduğunu ifade ederek, “Bugün 94. yıl onurunu taşıdığımız Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin ilk siyasi partisidir. Kökleri Kurtuluş Savaşına gitmektedir. Türkiye Cumhuriyetini kuran partidir. Kurtuluşun ve Kuruluşun partisidir. CHP tarihimizin en köklü dönüşümü olan egemenliği kaynağını ulusta bulan Cumhuriyetimizin kurucusudur. Modern Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığını, özgürlüğünü ve birliğini sağlamış partidir…” dedi.

CHP_Bodrum_94_Yıl_Kutlama (22)MİLLİ EĞİTİMİ TARİKATLERE ve CEMAATLERE TESLİM ETMEYECEĞİZ…

Ardından kürsüye CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr.Nurettin Demir konuştu. Yeni eğitim ve öğretim yılı müfredatını eleştiren CHP’li Milletvekili Demir,“Gerçekten önemli bir sürece giriyoruz. Cumhuriyet ilkelerinin ortadan kaldırılmak istendiği bir süreçteyiz. Özellikle baktığımızda Milli Eğitim’de dini bir eğitim müfredat sistemini yerleştirmeye çalıştıklarını ve cumhuriyetin ilkelerini, cumhuriyetin geleceğini karartacak ve militan, dinci bir gençlik, toplum yetiştirmek için devletin Milli Eğitim’de özelleştirdiğini ve bu özelleştirmenin özellikle dinci bir toplum yaratmanın adımlarını hızlandırdıklarını görüyoruz. Bugün çocuklarımızın ırzına geçen tarikatlara cemaatlere Milli Eğitim teslim edilmektedir. Gerçekten IŞİD kafalı gençlik yetiştirilmek isteniyor. O nedenle bizler çağdaş insanlar olarak, önümüzdeki süreçte Milli Eğitim’deki bu hareketi özellikle takip etmemiz lazım. Biz parti olarak CHP milletvekilleri olarak, partililer ve cumhuriyete gönül vermişler olarak bunları çok sıkı bir şekilde takip edeceğiz. Ülkede örümcek kafalı insan yetiştirilmesine izin vermeyeceğiz…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.