Bodrum Gündem

7.TÜRK FİLMLERİ HAFTASI BAŞLIYOR…

7.TÜRK FİLMLERİ HAFTASI BAŞLIYOR…

bodrum türk filmleri haftası 2016 eylül (4)

Bodrum Türk Filmleri Haftası bu yıl 7. kez gerçekleşecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Bodrum Belediyesi ve Kos (İstanköy) Belediyesi’nin katkıları ile Bodrum Sinema ve Kültür Derneği, Cinemarine Sinemaları, Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) ve Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) tarafından düzenlenen “7.Bodrum Türk Filmleri Haftası”nın basın toplantısı İstanbul’da yapıldı.

Bodrum Gündem Haber 

İstanbul’da gerçekleşen Basın toplantısına, Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği Başkanı (SİSAY) Cenk Sezgin, Magazin Gazetecileri Derneği Başkanı (MGD) Okan Sarıkaya, Kos Belediye Başkan Vekili Elias Sifakis, Bodrum Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ummuhan Yurt, Oyuncu Hakan Bilgin, “AYLA” filminin oyuncularından Caner Kurtaran, Sinem Uslu ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Sinema Başarı ve Emek ödüllerinin sunuculuğunu üstlenen Hakan Bilgin de ödül alacak isimleri açıkladı. Bu yıl 7.si düzenlecek Bodrum Türk Filmleri Haftası’nda Yaşam Boyu Onur ödülü Türkan Şoray’a, SİSAY Başarı Ödülü Taner Birsel’e, SİSAY EMEK ÖDÜLÜ Eşref KolçakDeniz Gökçer, Atilla Olgaç ve Tarık Ünlüoğlu’na, ve SİSAY Büyük Onur Ödülü ise Osman Sınav’a takdim edilecek.

SİSAY Başkanı Cenk Sezgin, Ayla filmini bu yıl Kos ve Bodrum’da gösterimlerinin gerçekleşecek olmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirirken, filmin gösteriminin yanı sıra yapımcısı Mustafa Uslu’yu, filmin Türk ve Koreli oyuncularını ağarlayacaklarını dile getirdi. Bodrum’da gerçekleşecek özel gösterimin dışında film, “Avrupa Prömiyeri”ni ilk kez Türk Filmleri Haftası kapsamında KOS Adası’nda gerçekleştirecek.

2016 yılının en çok izlenen ikinci yapımı olan “Kardeşim Benim”, yönetmenliğini ve senaristliğini Alper Çağlar’ın yaptığı 2016 yapımı aksiyon, savaş ve dram filmi “Dağ II”, güçlü oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çeken Müfit Can Saçıntı’nın üçüncü filmi, “Yaşamak Güzel Şey” Türk Filmleri Haftası’nın ilk göze çarpan filmleri arasında yer alıyor.

Sinemaseverler ayrıca Türk Filmleri Haftası’nda, gelin görümce arasındaki çekişmeli ilişkiyi mizahi bir dille ele alan komedi yapımı “Görümce”yi, Reha Erdem’in dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde Orrizonti (Yeni Ufuklar) bölümünde yapan filmi “Koca Dünya”yı, yönetmen koltuğunda Tolga Örnek’in oturduğu “Sen Benim Herşeyimsin”i, Ferzan Özpetek’in yönetmenliğinde, Halit Ergenç, Tuba Büyüküstün, Nejat İşler, Mehmet Günsür, Zerrin Tekindor, Serra Yılmaz ve Reha Özcan gibi birbirinden ünlü isimlerin yer aldığı “İstanbul Kırmızısı”nı, Deniz Coşkun’un senaryoya uyarlayıp yönettiği filmin başrollerinde Gözde Mutluer, Burak Yörük, Sina Özer, Hasan Denizyaran ve Cemrehan Karakaş yer aldığı “4N1K”yı ve Şevket Çoruh, Timur Acar, Murat Akkoyunlu, İlker Ayrık ve Didem Balçın başrollerini paylaştığı “Çakallarla Dans 4”ü izleme fırsatı bulacaklar.

22 Eylül Cuma akşamı ise Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) Ödül Töreni’neTRAFO Bodrum ev sahipliği yaparken tören sonrası, gerçek bir hikaye ile Türkiye’yi tüm dünyada gururla temsil edecek olan “AYLA” filminin oyunculu özel gösterimi gerçekleşecek.

Her gün farklı bir filmin galasının da yapılacağı Bodrum Türk Filmleri Haftası’nda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Yunanistan’ın Kos (İstanköy) Adası, 19-23 Eylül tarihleri arasında Türk filmlerini, yönetmenlerini ve oyuncularını ağırlayacak.

Film yapımcılarının direkt salon sahipleri ile buluşarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunulabilecekleri etkinlikler ise 23-24 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek Bu yıl daha da büyüyerek Bodrum Türk Filmleri Haftası’nın olmazsa olmazı olacak, ülkemizde sinema işletmecilerini, yapımcı ve yönetmenlerle bir araya getiren ve her yıl SİSAY’ın ev sahipliğinde gerçekleşen “Profesyoneller Kuşağı”, dağıtım ve yapım şirketlerinin yeni vizyonda gösterime sokacakları filmlerin salon sahiplerine tanıtımlarına yer verecek. Bu vesile ile sektörün güçlü yapımcı ve dağıtımcı kuruluşları filmlerinin sinema işletmecilerine doğrudan tanıtımı için yine Bodrum’da bir araya gelmeye hazırlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.