Bodrum Gündem

BÖYLE EĞİTİM OLMAZ!

BÖYLE EĞİTİM OLMAZ!

Laik-Ve-Bilimsel-Eğitim-Platformu-açıklaması

Laik Ve Bilimsel Eğitim Platformu (LABEP) kamuoyuna yapılan duyuruda; “Bilim yerine inancın konulmaya çalışılmasına; laik Cumhuriyet rejiminin ruhuna ters düşen biat kültürünün yaygınlaştırılmasına; Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetkilerinin dinci vakıf, tarikat ve cemaatlere devredilmesine ‘Hayır!’ diyoruz…” ifadeleri yer aldı.

Bodrum Gündem Haber

Laik Ve Bilimsel Eğitim Platformu (LABEP) tarafından yapılan yazılı açıklamada “Ders kitaplarının Atatürk, bilimsel gerçekler ve evrensel değerlerle donatılmasını istiyoruz…” denilirken, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın içine düştüğü ve ülkemizi de soktuğu bu çıkmaz sokaktan bir an önce çıkmasını diliyor, bunun için de eğitim sorunlarını çözme işinin gerçek eğitimcilere bırakılmasını talep ediyoruz…” ifadelerinin de yer aldı.

Laik Ve Bilimsel Eğitim Platformu (LABEP) açıklaması şu şekilde;

“2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılına eğitimle ilgili sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, veliler ve sade yurttaşlar olarak düş kırıklıkları, kaygı ve isyan duyguları ile giriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın dindar bir yeni nesil projesi ile uyum içindeki ‘yeni’ müfredat (ders) programlarını reddediyoruz.

-Bilim yerine inancın konulmaya çalışılmasına; laik Cumhuriyet rejiminin ruhuna ters düşen biat kültürünün yaygınlaştırılmasına; Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetkilerinin dinci vakıf, tarikat ve cemaatlere devredilmesine ‘Hayır!’ diyoruz.

-Demokrasinin güvencelerinden biri olan ve anayasal koruma altında bulunan Öğretim Birliği Yasası’nın yok edilmesini, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği açısından çok tehlikeli buluyoruz.

-Başarılı okullarımızın ‘Proje Okul’ adı altında, başarıları gölgeli imam hatip okullarına dönüştürülmelerini istemiyoruz.

-4+4+4 kesintili sistemin yanlışlığını, çöküşünü ve verdiği hasarı gördüğümüz için, ivedi olarak 12 yıllık zorunlu kesintisiz eğitime geçilmesini talep ediyoruz.

-Anadolu Öğretmen Liselerinin kapatılmalarını ve öğretmenlerimize yaşatılan inanılmaz değerbilmezliği aymazlık olarak niteliyoruz.

-Dini ağırlıklı seçmeli derslerin bütün okullarda ve sınıflarda okutulmasına, ayrıca Kuran kurslarındaki eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alınmasına razı olmuyoruz.

-Ders kitaplarının Atatürk, bilimsel gerçekler ve evrensel değerlerle donatılmasını istiyoruz.

-Milli Eğitim Bakanlığı’nın içine düştüğü ve ülkemizi de soktuğu bu çıkmaz sokaktan bir an önce çıkmasını diliyor, bunun için de eğitim sorunlarını çözme işinin gerçek eğitimcilere bırakılmasını talep ediyoruz…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.