Bodrum Gündem

BODRUM BRİÇ İHTİSAS SPOR KULÜBÜ 5. BODRUM BRİÇ FESTİVALİ YAKLAŞIYOR

BODRUM BRİÇ İHTİSAS SPOR KULÜBÜ 5. BODRUM BRİÇ FESTİVALİ YAKLAŞIYOR

2017 afişİlki Ekim 2013 senesinde gerçekleştirilen ve arka arkaya dört sene Türkiye’den ve çeşitli ülkelerden briç ustası ve briç oyuncularının katılımıyla Briç Camiası’nda bilinir hale gelen, klasikleşmiş festivalin 5. Si 28 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

Bodrum Gündem Haber  

Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında, Kadıkalesi’nde, Yasmin Bodrum Resort Hotel’de Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Blue Bay Hotel/Bitez sponsorluğunda, 5. Beynelmilel Briç Festivali düzenliyor.

İlki Ekim 2013 senesinde gerçekleştirilen ve arka arkaya dört sene Türkiye’den ve çeşitli ülkelerden briç ustası ve briç oyuncularının katılımıyla Briç Camiası’nda bilinir hale gelen, klasikleşmiş bu festivale bu sene de çok yoğun katılım olması bekleniyor.

Dünya briç ustaları arasında, Bodrum tabiat güzelliğinin yanı sıra, bu festivali ile de tanınır hale gelmektedir. Bu sene Türkiye ve Bulgaristan’ın önde gelen briç ustalarından Nafiz Zorlu, Okay Gür, Tezcan Şen, Yalçın Atabek, Ali Orhan Ekinci, Enver Köksoy, İrfan Doğan, Mehmet Gökhan Yılmaz, Zafer Şengüler, Beliz Atalay, Kalin Kirilov Karaivanov turnuvaya katılacak. Amerika, İsrail ve Avrupa ülkelerinden de katılımcılar olması bekleniyor. Ayrıca Bitez Blue Bay Otel’i sahibi Alparslan Vural ve üyemiz Aden Tolay’ın sponsorluğunda 30 genç briççi turnuvaya davet edildi.

BODRUM BRİÇ İHTİSAS SPOR KULÜBÜ

1994 yılında kurulmuş kulüp, Türkiye Briç Federasyonuna kayıtlı kulüplerden biridir. Çok sayıda lisanslı sporcusuyla tanınmakta ve Bodrum’a yolu düşen briç ustalarının uğrak yerlerinden birisidir. Pazar hariç her gün sertifikalı direktörlerin nezaretinde briç turnuvaları düzenlemektedir.

BRİÇ SPORU

Briç (bridge:köprü) kendi topraklarımızda doğmuş, fakat daha sonra topraklarımıza gelmiş bir oyundur. Bu tuhaflık nasıl böyle olmuştur? Briçi İstanbul’un işgali sırasında İstanbul’da yaşayan küçük bir İngiliz grup yaratmıştır. Birbirlerinin evine oyun oynamak için giderlerken Galata köprüsünden geçiyorlarmış. Biraz da müziplik olsun diye, bu nedenle, oyunun ismini briç koymuşlar. Yani en azından ismi bizden. Daha sonra briç önce İngiltere’de gelişmiş ve oradan bütün dünyaya yayılmıştır. Bir zeka, iletişim, koordinasyon oyunudur. Dünyanın bir çok ülkesinde bir spor dalı olarak kabul edilmektedir ve federasyonları vardır. Türkiye’de bugüne kadar sporcu lisansı almış briç oyuncusu sayısı 16.000’i geçmiştir.Dünya üzerinde en fazla oyuncu sayısı olan 5. Ülkeden (ABD, Kanada, Fransa, İtalya ve Türkiye) biri olan ülkemizde Türkiye Briç Federasyonu oldukça faal ve iyi örgütlenmiş bir kurumdur. Hatta dünya briç olimpiyatlarından birine de büyük bir başarıyla ev sahipliği yapmıştır.

Briç eğitimi zorlu bir eğitimdir. Onlarca kitap okumayı gerektirir ve sporcu tabiriyle çok kilometre yapılması gerekir. Bu kadarla kalmaz, sistemler sürekli gelişir, yenilikleri yakından takip etmek gerekir

Briç bugün Türkiye’de yaygın şekilde oynanmaktadır. Örneğin sadece Bodrum’da Türkiye Briç Federasyonu’na bağlı üç kulüp vardır. Bazı üniversitelerde Briç dersi verilmekte olup, çok sayıda genç briçci yetiştirilmektedir. Son 25 yılda kadınların briç oynaması hızla yaygınlaşmıştır. Briç hocalığı yaparak geçimini sağlayan çok sayıda usta vardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.