Bodrum Gündem

GALİBA DEĞİŞMEMİŞ / Ayla Gürpınar yazıları…

GALİBA DEĞİŞMEMİŞ / Ayla Gürpınar yazıları…

ayla-gürpınar-yazdı-bodru-gündem

Muğla, Bodrum CHP delege seçimleri bitmek üzere.

Çeşitli kaynaklardan bir bakıyoruz ‘O’ nun şu renk listesi, ‘BU’ un bu renk listesi!!!! Anlaşılan o ki, üyeler delegelerin kimler olduğunu bile ‘bilmeden’ hazır listelere mahkûm edilmiş. Birileri kişileri seçerek listeleri hazırlamış (çünkü üyelikler sağlıklı değilmiş gibi cevaplar var!!!)

Sonuç; hangi liste kazanırsa o listenin işaret ettiği kişi veya kişiler bölgelerinde bir

‘siyasi otorite ‘ olacak ve siyasette bir adım daha atacak ve bölge siyasetini birebir inşa edecek demektir.

Çünkü; artık ‘o’ delegeler “ÖZGÜR DEĞİLDİR” ve kendilerine ‘o’ kişiler tarafından söylenenleri yapacaklardır ( Kimse kızmasın bu hep böyle olmuştur ve olacaktır da, üstelikte Genel Başkanın Belediye Başkanları delegelere karışmasın demesine rağmen…) Kimini belediye başkanı (merkezden atama olacağı söylense bile henüz net değil), kimini il-ilçe başkanı…vs veya millet vekili yapacaklardır!!!

Bütün bu sistemi beylerin organize ettiğini bildiğim için BEYLER, diyorum, çünkü kadınlar bu kadar adaletsiz olamazlar ama aynı kadınlar yanlışa ses çıkarmadıkları ve delege seçildikleri için mutlu olduklarından bu çarpık sistem devam eder, o da ayrı bir konudur…

BEYLER;

DURUM ACİLDİR ve

Türkiye Cumhuriyeti’nin GELECEĞİ CHP’ye bağlıdır.

CHP Adalet, Hak ve Hukuk için yollara düşmüştür.

CHP Bölgesel Otoritelere teslim edilemeyecek kadar büyüktür.

CHP Türkiye’nin her bölgesinde olmak ve halkı kucaklamak zorundadır.

CHP birkaç kişinin partisi olamaz ve asla OLMAMALIDIR.

Mevcut tüzüğe göre PARTİ İÇİ ADALET (bu konuda tüzük değişikliğine ihtiyacımız olduğunu düşünenlerdenim) delege seçimleri ile başlar. Ancak bu seçimler de teşkilatlar üyeleri matbu listeler ile yönlendirmişse (şöyle veya böyle) üyelerin özgün iradesinden ve parti içi adaletten bahsedilebilir mi!

Sene 2017 gene aynı tablo.

En azından Muğla, Bodrum da değişen bir şey yok gibi. Belki listede ki isimler değişti veya değişmedi ama yöntem gene de aynı.

‘O’ kişi, ‘BU’ kişi, benim kişilerle bir sorunum olamaz, ancak ‘yetileri’ elbette beni ilgilendirir ve sistemi sorgulayan, gözlemleyen bir siyasetçi olarak bu seçim yönteminin Türkiye’nin geleceğini çok etkileyeceğini düşünüyorum. Adalet önce içimizde olacak ki göğsümüzü gere, gere partimizin dışında da adaleti arayalım.

Üye esaslı olmayan, delegeli seçimlere işte bu adaletsizlik yüzünden karşıyım.

Bölgesel BEYLER, Bölgesel Teşkilat SORUMLULARI,

Önce CHP üyelerine güveneceksiniz sonra da halka.

Aksi sizleri sistemin bir parçası yapar ve ÇIKIŞI YOKTUR.

Ayla Gürpınar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.