Bodrum Gündem

İLKÖĞRETİM HAFTASI BODRUM’DA TÖRENLE BAŞLADI…

IMG_5532 2017-2018 yılı eğitim öğretim yılını kapsayan İlköğretim Haftası Bodrum Belediye Meydanında çelenk sunma töreni ile başlayıp Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulunda düzenlenen törenle devam etti.

Bodrum Gündem Haber

Törene Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, şube müdürleri, idareciler, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katıldılar.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Türkiye genelinde olduğu gibi Bodrum’da da başladı. Bodrum’da 25.354 öğrenci için ilk ders zili çaldı. 2106 öğrenci 1. Sınıfa başladı. İlköğretim haftası sebebi ile Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan törenler gerçekleştirildi. İlk olarak belediye meydanında çelenk sunma töreni daha sonra Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulunda tören düzenlendi.

IMG_5497Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin törende yaptığı konuşmada  “2017–2018 Eğitim Öğretim Yılının ilk zili bugün çaldı. İlköğretim Haftası münasebetiyle burada toplanmış bulunmaktayız. Bu eğitim öğretim yılı evlatlarımıza, öğretmenlerimize ve bütün eğitim paydaşlarına hayırlı uğurlu olsun. Bu vatanı bizlere vatan yapan şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Özellikle de çok kısa bir zaman önce yaşadığımız 15 Temmuz ihanet girişiminde vatan için hiç düşünmeden gül bahçesine girer gibi şehit olan aziz şehitlerimizi de minnet ve şükranla yad ediyorum. Sevgili öğrenciler okul boyunca bir program doğrultusunda çalışıp öğretmenlerinizin ve anne babanızın önerilerini dikkate alırsanız eğitim yılı sonunda ve hayatınız boyunca başarılı ve mutlu olursunuz” dedi.

IMG_5514Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise: “Bugün yeni eğitim sezonunu açıyoruz. Ben de 2017–2018 Eğitim Öğretim Yılını ilçemize, ülkemize milletimize, tüm eğitim camiamıza, öğrencilerimize, velilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Uzun bir tatil sürecinden sonra yine okullarımızı açıyoruz. Umuyorum iyi bir tatil olmuştur. Bu sene deprem nedeniyle tatil dönemi biraz sıkıntılı geçti ama şükürler olsun ki böyle önemli bir doğal afeti de en az zararla atlattık ve bugünlere geldik. İnşallah bu eğitim yılında da başarılı bir sezonu geçireceğimizi umuyorum. Zor bir maraton. İnşallah dinlenmek suretiyle enerjilerimizi tam toplamışızdır. Bu zor maratonu en iyi şekilde geçireceğimizi düşünüyorum” dedi.

Kaymakam Bekir Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin tören sonrası sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti, kitap dağıttılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.