Bodrum Gündem

TÜRK FİLMLERİ HAFTASI ÖDÜL TÖRENİ….

24.09.2017
0
A+
A-
türk filmleri haftası ödül töreni 2017 (10)Bu yıl 7’incisi düzenlenen Bodrum Türk Filmleri Haftası (BTFH) kapsamında Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) Ödül Töreni düzenlendi. Törenin ardından 27 Ekim’de Dünya sinemalarında gösterimi yapılacak olan “Ayla” adlı filmin gösterimi yapıldı. 
Bodrum Gündem Haber 
Bodrum Türk Filmleri Haftası, Trafo Kafe’de düzenlenen SİSAY Ödül Töreni ile devam etti. Törene Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya ile birlikte oyuncular, yönetmenler ve yapımcıların da aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.
Girişte basın mensuplarına konuşan sinema sanatçısı Tarık Ünlüoğlu, BTFH’nın sinema sektörü için çok önemli olduğuna işaret ederek “Hem bu sektörün canlanmasına, büyümesine mutlaka katkıları olacaktır. Oyunculara, yönetmenlere, yapımcılara faydalı olacaktır” diye konuştu.
SİSAY Derneği Başkanı Cenk Sezgin’in açılış konuşmasını yaptığı gecede Bodrum Türk Filmleri Haftası’na katılan çok sayıda yapımcı, yönetmen, oyuncu, sinema salonu yatırımcıları, sahipleri ve sponsor kurumlar plaket alırken, SİSAY Başarı Ödülü Taner Birsel’e, SİSAY Basın Ödülü Magazin Gazetecileri Derneği Başkanı Okan Sarıkaya’ya SİSAY Medya Ödülü NTV Gece Gündüz programına, SİSAY Emek Ödülleri Attilla Olgaç, Deniz Gökçer, Tarık Ünlüoğlu ve Eşref Kolçak’a takdim edildi. SİSAY Büyük Onur Ödülü Yönetmen Osman Sınav’a verilirken, SİSAY Yaşam Boyu Onur Ödülü ise Türkan Şoray’a verildi. Rahatsızlığı nedeniyle geceye katılamayan Türkan Şoray’ın ödülünü ise yapımcı Şükrü Avşar aldı.
“Antalya Film Festivali İptal Edilsin, Dünya Sinema Festivalini Bodrum’da Yapın”…
Yeşilçam’ın efsane oyuncularından 90 yaşındaki Eşref Kolçak, ödül aldığı sırada yaptığı konuşmada Bodrum’da Dünya sineması festivalinin yapılması gerektiğinin altını çizerek şöyle dedi: “Antalya Film Festivali iptal edildi. Lütfen Türk Sinemasının değil, Dünya sinemasının festivalini Bodrum’da yapın. Harikulade güzel bir şey olur, çünkü Bodrum buna çok daha layık. Antalya Film Festivali iptal edilmiş. Ben memnun oldum iptal edildiğine, çünkü Türk Sineması’na hiçbir zaman gereken ilgiyi göstermediler.”
Ünlü yönetmen Osman Sınav’a ödülünü takdim eden Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise “Biz sanatı önemli ve değerli buluyoruz. Bu güzel organizasyon için de SİSAY’a ve Cenk Sezgin’e teşekkür ediyoruz. Hem ilçemizin sosyal hayatına renk katıyor, hem de ilçemiz böyle değerli sanatçıları misafir etme imkanı buluyor. Daha nice 72inci yıllarda birlikte olmak dileği ile” şeklinde konuştu.
Ödülünü Kaymakam Yılmaz’ın elinden alan Osman Sınav, hikaye anlatmanın önemine dikkat çekerek şunları dile getirdi:  “Dünyadaki bütün kültür katmanlarının yaşadığı bu topraklarda doğmak ve hikaye anlatıyor olmak büyük bir onur. Hikaye anlatmak gerçekten hikayeden bir şey değildir, tanrının dilini kullanmaktır. O yüzden burada olan herkese çok teşekkür ediyorum.”
Ödül gecesinin sürprizi ise “Ayla” filminin gerçek kahramanı 94 yaşındaki Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin törene katılması ve filmin oyuncularından Taner Birsel’e SİSAY Başarı Ödülü’nü vermesiyle yaşandı.
Duygulu anların yaşandığı ödül töreninden sonra gerçek bir hikaye ile Türkiye’yi tüm dünyada gururla temsil edecek olan “AYLA” filminin, “7. Bodrum Türk Filmleri Haftası” nın büyülü Bodrum manzarasında özel gösterimi gerçekleşti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.