Bodrum Gündem

BODRUM KALESİ İÇİN BİRLİK MANİFESTOSU -3-

BODRUM KALESİ İÇİN BİRLİK MANİFESTOSU -3-

BODRUM KALESİ BASIN AÇIKLAMASI - İMARLAR ODASI VE ARKEOLOGLAR (15)Sevgili Bodrumlular,

Bodrum Kalesinin restore edilmek üzere 1 Ekim, 2017 tarihinde kapanacağı ve sergileme binalarının yıkılarak yeni yerlerine taşınacağı malumunuzdur. Bu yıkımın Kaleye vereceği fiziki zarar, Bodrum Mimarlar Odasının basın bildirisinde detayıyla açıklanmıştır.

Konuyla ilgili olarak Turizm ve Kültür Bakanlığı, Restorasyon Daire Müdürü Sayın Bahadır Sabah, 28.09.2017 Perşembe günü, saat 11.00 de Herodot Kültür Merkezine, Kent Konseyi ve kamuoyuna restorasyonla ilgili bilgi verecektir.

Ancak, bu toplantıdan bir gün önce, 27.09.2017 Çarşamba günü, Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu 263 numaralı toplantısını yapacak (dosya no. 4801296) ve Kale ile ilgili nihai kararını noktalayacaktır.

Anladığım kadarıyla, ertesi gün Herodot Kültür Merkezinde yapılacak toplantıda, Kalenin restorasyon konusu masaya yatırılmayacak, sadece bir gün önce alınan kararlar doğrultusunda açıklama yapılacaktır.

Zaman çok daralmıştır, restorasyon süresince Kale 2 yıl, belki daha fazla kapalı kalacağından kamuoyunun, Sivil Toplum Örgütlerinin ve Bodrum esnafının konuya daha duyarlı ve ciddi bir şekilde yaklaşması ve bir araya gelerek acilen tepkisini koyması en büyük dileğimdir.

Kamuoyuna ivedilikle duyurulur…

Canan Küçükeren

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.