Bodrum Gündem

EMEL SAYIN, ZEKİ MÜREN ANMA KONSERİNDE SANATSEVERLERİ BÜYÜLEDİ

emel sayın konseri zeki müren anması manşetSanat Güneşi Zeki Müren’in ölümünün 21. Yılı nedeniyle Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde Türk Eğitim Vakfı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı tarafından anma konseri düzenlendi. Anma konserinde Türk Sanat Müziğinin efsane seslerinden Emel Sayın sahne aldı.

Bodrum Gündem Haber

“Zeki Müren Bodrum’da Alkışlarla Yaşıyor” konserinde sahne alan Türk Sanat Müziği’nin önemli ismi Emel Sayın, Müren’in eserlerini seslendirdi. Konsere katılan vatandaşların da sanatçıya tüm şarkılarda eşlik ettiği görüldü. Konser alanına giremeyen vatandaşlar için de Bodrum Belediye Meydanı’na dev ekran yerleştirildi. Çok sayıda vatandaş konseri buradan izledi.

Türk Eğitim Vakfı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı tarafından organize edilen ve Bodrum Kaymakamlığı ile Bodrum belediyesinin destek verdiği “Zeki Müren’i Anma” etkinlikleri kapsamındaki  Emel Sayın konserine aralarında Muğla Valisi Sevengül Civelek, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü emekli Tümgeneral Yaşar Bal ve Türk Eğitim Vakfı Genel Yönetim Kurulu üyesi Adnan İğnebekçili, ilçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konserin sunuculuğunu Osman tan Erkır yaptı.

Gecede konuşan TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü emekli Tümgeneral Yaşar Bal, Zeki Müren’in mal varlığını Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve TSK Mehmetçik Vakfı’na bağışladığını anlattı. Zeki Müren’in unutulmayacak bir sanatçı olduğunu ifade eden Bal, “Mehmetçik Vakfı 35 yıldır Türkiye’de şehit ailelerine, gazilere bize emanet edilen çocuklara sahip çıkıyor” diye konuştu.

Daha sonra sahneye çıkan Emel Sayın, Müren’in sevilen eserlerinden örnekler sundu. Siyah elbisesi ile sahne alan Sayın’a sahnede Selçuk Tekay ve orkestrası eşlik etti. Sayın, konserde yaptığı konuşmada, Bodrum’da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Zeki Müren için şarkı söylemekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sayın, “Çok güzel bir ortamda sizlerle birlikteyim. Harika duygular yaşıyorum. Zeki Müren’in şarkılarını hepiniz biliyorsunuz, şarkılara lütfen sizde katılın” diye konuştu.
Gecede Sanat Güneşi Zeki Müren’in sesinden de şarkılar, şiirler ve fıkralar da dinlendi.  İki bölüm halinde gerçekleştirilen konserin ilk bölümünün sonunda Muğla Valisi Esengül Civelek, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü emekli Tümgeneral Yaşar Bal’a çiçek ve plaket takdim edildi.

Müren’in ‘Şimdi Uzaklardasın” şarkısını seslendirerek konserini tamamlayan Emel Sayın yaklaşık 2 saatlik konser sonunda sevenlerinden dakikalarca alkış aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.