Bodrum Gündem

“YENİ HİZMET BİNASI AÇMAK VİZYON MESELESİDİR”…

BODTO YENİ BİNA AÇILIŞ TÖRENİ MANŞETBodrum Ticaret Odası Yeni Hizmet Binası Açılışı ve 40. Yıl Kutlama töreni TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Muğla Valisi Esengül Civelek’in katılımı ile dün gerçekleşti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 

BODTO’nun yeni binasının açılış törenine başta  TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra Muğla Valisi Esengül Civelek, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Ticaret Odası Başkanı Bülent Karakuş, Bodrum ilçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, Esnaf Odası başkanı Erdoğan Başeğmez, Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şb. Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, BESİAD Başkanı Emre Köroğlu, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Demiröz, TURSAB Bodrum Şube Başkanı Sevinç Gökbel, Mecliste temsilciliği bulunan partilerin ilçe başkanları, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, BODTO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, meslek komitesi üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

BODTO YENİ BİNA AÇILIŞ TÖRENİ HİSARCIKLIOĞLU (19)Yeni bina girişinde açılış kurdelesinin protokol üyeleri tarafından kesilmesinin ardından heyet binayı gezdi. Daha sonra binanın konferans salonunda günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı. Açılış konuşmasını yapan BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Odanın kurulduğu 1977 yılından bugüne geldiği evreleri aktararak  “BODTO’nun hikayesi 27 Mayıs 1977 yılında başladı. Geriye dönüp baktığımızda 1 personeli, 25 üyesi olan, oldukça ufak kitleye hitap eden bir odaya sahiptik. Bugün 27 personeli 6 bin üyesiyle tarım ve balıkçılıkta da basında öne çıkan, ülkemizin turizm ve yaşam merkezi haline gelmiştir. 2000’li yıllara geldiğimizde mevcut odamız bize hizmet veremez oldu ve yeni hizmet binasının ihtiyacı doğdu. Artık geleceğin ticaret odası üyeleriyle buluşmaya hazır. BODTO, öncelikle kurumsal yapısının güçlü olmasıyla Bodrum’da ve bölgemizde adından başarıyla söz ettirmektedir. Bir çok ilki gerçekleştiren ticaret odamız, kendisini geliştirirken diğer paydaşlarının da gelişmesini sağlamıştır.”  Dedi.

BODTO YENİ BİNA AÇILIŞ TÖRENİ HİSARCIKLIOĞLU (23)Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan ise Odanın birbirinden önemli başarılarına vurgu yaparak, “Odamız A sınıfı Akreditasyon belgesini yenileyerek ve bunu yaparken de Türkiye’deki tüm Odalar arasında en yüksek puanı alarak kalitesini ortaya koymuş durumda. Tek eksiğimiz olan yeni binamızı da tamamlamış olduk. Yeni binamızda emeği geçen herkese teşekkürler, binamız bölgemize hayırlı olsun.” dedi.
BODTO YENİ BİNA AÇILIŞ TÖRENİ HİSARCIKLIOĞLU (27)“Şu Anda Fransız Rivierası Bodrum’u Örnek Alıyor.”

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yeni hizmet binası açmanın bir vizyon meselesi olduğunun altını çizerek “Bu yeni hizmet binası bir vizyon işi. Makam mevkiler geçici, yapılan eserler baki kalıyor” dedi.​ Bodrum Ticaret Odası’nın Akredite bir oda olduğunu anımsatan Hisarcıklıoğlu, “Akredite oda ne demek? Otellerde yıldızlama sistemi var. Bizim de dünyada odalarda yıldızlama sistemi var. 5 yıldızın da kendi içinde dereceleri var. Bodrum Ticaret Odam 5 yıldızlı A sınıfı oda durumunda. Bodrum bir dünya markası. Bodrum Ticaret Odası, Londra, Paris, Berlin odaları ile aynı standartta hizmet veriyor. İyi yapılan hizmetleri alkışlamayı bileceğiz. Bodrum odam Muğla ilimizde ilk akredite oda unvanını aldı. Tüm Ege’de de üçüncü oda oldu” şeklinde konuştu.

BODTO YENİ BİNA AÇILIŞ TÖRENİ HİSARCIKLIOĞLU (26)Hisarcıklıoğlu, Bodrum Ticaret Odası’nın, Bodrum’un değerlerine de sahip çıktığını vurgulayarak, “Bodrum Mandalinasının ‘Coğrafi İşaret Tescili’ Odamızın desteğiyle gerçekleşti. Şimdi hedef bunu Avrupa Birliği’ne tescil ettirip bütün dünyada bodrum mandalinası satmak” dedi. Hisarcıklıoğlu, eskiden ‘Odalar ne iş yapıyor?’ dendiğini anımsatarak, “O devir çok geride kaldı. Artık Odalar sizlere her alanda en iyi hizmeti üretiyor. Sizin işlerinizi geliştirmeniz, daha çok kazanmanız için çalışıyor. Sıkıntılarınızı hükümete iletiyor, çözüm arıyor ve buluyor. Bir düşünün, 30 sene önce bir balıkçı kasabası görünümünde olan Bodrum şimdi Cannes ile yarışıyor. Akdeniz’in yeni Fransız rivierası haline geliyor ve hatta geçiyorsunuz. Tam bir cazibe merkezi konumuna gelmiş durumdasınız” dedi.

Türkiye’nin geleceğinden umutlu olduğunu vurgulayan TOBB Başkanı, “Ama birlik ve beraberlikten ayrılmayalım. Yeter ki birbirimizi ötekileştirmeyelim, ayrım yapmayalım. Birbirimiz sevelim. 80 milyon olarak bizim bizden başka dostu yok. Ortak akılda buluşacağız. Farklı düşüneceğiz ama ortak akılda birleştikten sonra hareket edeceğiz” şeklinde konuştu. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, konuşmasının diğer bölümlerinde Bodrum Ticaret Odası’nın üyelerine ve Bodrum yereline yaptığı hizmet ve katkılardan örneklere yer verdi. Ayrıca Hisarcıklıoğlu’nun konuşması boyunca BODTO başkanı Mahmut Serdar Kocadon ve Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a samimi bir kullanarak “kardeşim” diyerek hitap etmesi dikkatlerden kaçmadı.

BODTO YENİ BİNA AÇILIŞ TÖRENİ HİSARCIKLIOĞLU (33)“Bodrum’un Ekonomik Gücü Düşerse Ahlaki Değerlerinde de Düşüş Yaşanır”…

Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon yaptığı konuşmasında kamu binalarının oldukça görkemli olmasından yana olduğunu belirtirken gerekçesini şöyle açıkladı “Çünkü bu binalarda yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bu binaların ihtişamı ülkemin de gücünü gösterir. Özellikle bu binanın ortaya çıkmasında benimle beraber el kaldıran tüm meclis üyelerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Şu anda Bodrum yerel halkının nüfus olarak az olduğunu görüyoruz. Bodrum’un bu kadar tercih edilmesinin arkasında Bodrum halkının hoşgörülü, misafirperver ve medeni olması yatıyor. Son dönemde turizmde yaşadığımız sıkıntıları biliyoruz. Bunun önüne geçmek için diğer sektörlerin güçlenmesi için büyük bir mücadele ediyoruz. Çünkü bir yerin huzuru, mutluluğu o yerin ekonomik gücü ile ölçülür. Eğer Bodrum’un ekonomik gücünde bir düşüş yaşamaya başlarsak ahlaki değerlerde de düşüş başlar. İşte o zaman vatandaşımız 04:00 evine rahat gidemez.  O yüzden Bodrum Ticaret Odası’nın ve diğer kurumların ekonomimize katkı sağlayan faaliyetlerini desteklemeye de devam edeceğiz.

BODTO YENİ BİNA AÇILIŞ TÖRENİ HİSARCIKLIOĞLU (36)Muğla Valisi Esengül Civelek de antik dünyanın en görkemli izlerini taşıyan, tarihi ve kültürel değerlerin, dünya denizcilerinin buluşma noktası olan, yaklaşık bin 500 kilometrelik kıyıları ve koylarıyla eşsiz doğal güzellikleri barındıran Muğla’nın sadece bölge ekonomisine değil, ülke ekonomisine de katkı sağladığını anlattı.

Konuşmaların ardından BODTO’nun yeni binasının bugüne gelmesinde emeği geçenlere birer plaket verildi. Ayrıca BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ve Meclis Başkanı İlhan Ersan tarafından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ressam Devrim Erbil’in yaptığı bir tablo hediye edildi.  Konuşmaların ardından Bodrum Ticaret Odası’nın 40. kuruluş yıl dönümü nedeniyle pasta kesildi. Pasta kesiminin ardından Ticaret Odası Fuayesinde düzenlenen Devrim Erbil Resim Sergisi’nin açılışı yapıldı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.