Bodrum Gündem

KINAMIZI YAKTIK, ŞİMDİ SIRA DÜĞÜNDE…

ırmak yüksel kına gecesi (17)30 Eylül’de dünya evine girecek olan Bodrumlu eğitimci, siyasetçi yazar Nuran Yüksel’in kızı avukat Irmak Yüksel için Bodrum geleneklerine uygun kına gecesi yapıldı.

Bodrum Gündem Haber

İş İnsanı Elektrik Mühendisi Volkan Karabulut’la dünya evine girecek olan Irmak Yüksel’in kına gecesi kız evinin önünde yapıldı. Geceye CHP Muğla milletvekili avukat Akın Üstündağ, geçmiş dönem Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı İmren Aykut, ilçe başkanı Recai Seymen, CHP’li Bodrum belediyesi meclis üyeleri, CHP PM eski üyesi Nazmiye Halvaşi, Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, partililer, aile yakınları ve sevenleri katıldı.

Yöresel oyunların sıkça oynandığı kına gecesinde yine yöresel lezzetlerin yer aldığı düğün yemekleri ikram edildi.

Irmak Yüksel’in eline kına yakılmadan önce Karya Çiçekleri Halk Oyunları gurubu ülkemizin farklı yörelerine ait oyunları sergiledi. Yerel sanatçı Ender Kasal’ın seslendirdiği şarkılar eşliğinde devam eden kına gecesine katılanlar Yüksel ailesini bu güzel günde yalnız bırakmadı.

Irmak Yüksel’in arkadaşları ve yakın akrabaları yine adetler gereği kına yakılmadan önce yöresel kıyafet olan Temel Devran giyerek kızın kınasını yaktılar. Irmak Yüksel’in kendi kınasında sergilediği yöresel oyunlardaki solo performansı da büyük beğeni topladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.