Bodrum Gündem

DİREN  BODRUM…

DİREN  BODRUM…

canan-küçükeren-bodrumgundem-yazıları-1Canan Küçükeren – Arkeolog ve Profesyonel Rehber

Sevgili Bodrumlular,
Önceki gün Herodot Kültür Merkezinde, Kale için yapılan toplantıda, hemşehri olmanın duygusunu ve gururunu muhteşem bir şekilde yaşattınız. Katılanlara, destek verenlere binlerce teşekkür.
Evet Bodrum ruhu, tam anlamıyla oradaydı. Başkanıyla, mimarlarıyla, arkeologlarıyla, müzecileriyle, hukukçularıyla, Sivil Toplum Örgütleriyle, esnafıyla, halkıyla ve tabii basınıyla…
Keşke Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü Daire Başkanı değil de, Genel Müdürün kendisi gelseydi toplantıya ve görseydi halkın tepkisini. Anladığım kadarıyla Bodrum halkı restorasyon ve iyileştirme için evet dedi, ancak Kalenin silüetinin bozulmasını istemedi, cam ve demir konstrüksiyondan yapılacak yeni sergileme modelini beğenmedi ve tepkisini koydu.
Bizleri sevindiren bir olayda, Bodrum Belediyesinin bu inşaata ruhsat vermediğini öğrenmek oldu, verilen ruhsatın sadece gişeler ve tuvalet yeri için olduğu anlaşıldı.
Asıl iş bundan sonra başlıyor. Hep birlikte, tek yürekle, aynı kararlılıkla projeyi takip etmek, haksız yapılaşmaya izin vermemek için direnmek.
Seni seviyorum BODRUM…
İyi ki burada yaşıyorum…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.