Bodrum Gündem

ANKARA’DAN, BODRUM’A GELİN GELDİ…

yağız biçer ve ışıl ensari evlendi (1)

Bodrum’un tanınmış turizmcilerinden Ahmet Biçer’in oğlu turizmci Yağız Biçer ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı avukatlarından Işıl Ensari, masal gibi bir düğün töreni ile dünya evine girdiler. Geceye katılan ünlü sanatçı Zerrin Özer şarkılarını Işıl ve Yağız için söyledi…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Ankara’da ODTÜ Koleji’nde birlikte okuyan Işıl ve Yağız’ın arkadaşlıkları aşka dönüştü. Arkadaşlarının değimi ile üç yıldan bu yana süren bu aşk “efsane aşk” olarak adlandırılmıştı. Efsane aşk yaşayan Işıl ile Yağız Bodrum’da gerçekleşen nikâh töreninde ömür boyu mutlu olacaklarının sözünü verdiler.

14.Dönem Adalet Partisi, 17.Dönem Milliyetçi Demokrasi Partisi ve 18. Dönemde de ANAP’tan Sinop Milletvekilliği yapan Hilmi Biçer’in torunu, Karadenizin tanınmış ailelerinden Filiz (Özkefeli) Biçer ile Bodrum’da turizm ve Bodrum Sağlık Vakfı denildiğinde ilk akla gelen isimlerden birisi olan Ahmet Biçer’in biricik oğlu, başarılı iş insanı 26 yaşındaki Yağız Hilmi Biçer ile Tekel Genel Müdürlüğü ve Sümer Holding Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunan Ankaralı aile Sezai Afif Ensari ve Müzeyyen Ensari çiftinin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nde avukatlık yapan kızları 25 yaşındaki Işıl Ensari, seçkin davetlilerin katıldığı bir düğün töreni ile yaşamlarını birleştirdiler.

Filiz-Ahmet Biçer ile Müzeyyen-Sezai Afif Ensari kapıda davetlileri karşılarken, Yağız Biçer’in iş ortağı ve kuzeni Sinan Durukan ise düğün organizasyonunun kusursuz olması için yoğun bir çaba harcıyordu. Işıl’ı ailesinden, Yağız’a isteyen duayen gazeteci Yazar Can Pulak da Biçer ailesinin bir büyüğü olarak, Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin bir çok yerinden gelen seçkin misafirler ile tek tek ilgilendi.

yağız biçer ve ışıl ensari evlendi (8)Başkan Kocadon: BİÇER AİLESİNİN BODRUM’A ÇOK KATKISI OLDU…

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon kadim dostum dediği Ahmet Biçer’e takılarak “Ahmet kardeşime rağmen bu nikâhı kıyacağım…” diyerek esprili bir şekilde nikâh törenine başladı.

Çok güzel bir atmosfer olduğunu vurgulayan ve kız evine de güzel sözleri ile jest yapan Başkan Kocadon; “Bu atmosferin yaratılmasında elbette kardeşim Ahmet Biçer’in çok emeği olduğunu biliyorum. Her ne kadar kız evimiz deplasmanda da olsa, bizler onları bağrımıza basıyor ve onları çok seviyoruz. Hayattaki en önemli şey iki gönlün birbirini sevmesidir…” dedi.

Başkan Kocadon Bodrum’un çok zor süreçlerden geçtiğini ve Biçer ailesinin de Bodrum’un bu günlere gelmesinde çok önemli katkıları olduğunu ifade ederek şöyle devam etti; “Turizme Ahmet kardeşimle beraber aynı yıllarda başladık. Kısmetimizden midir bilmem, ikimizin de yakalanmadığı kriz kalmadı. Her krizi beraber yaşadık. Ama ikimizde mücadeleden asla vazgeçmedik. Bodrum’un tanıtımında ve birçok Sivil Toplum Örgütlerinde elbirliği ile omuz omuza çalıştık. Bu nedenle sizlerin huzurunda Ahmet Biçer ve ailesine Bodrum’a verdikleri katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum…”

Daha sonra nazik bir şekilde Muğla Valisi Esengül Civelek’ten izin alarak nikah akdine geçti. Işıl ve Yağız çiftinin çok heyecanlı olduğunu fark eden Kocadon, nikah akdini gerçekleştirirken Ahmet Biçer’e takılarak, arka arkaya espriler patlattı. Davetlilerin kahkahaları arasında önce Işıl’a ve sonra da Yağız’a “Hiçbir etki altında kalmadan, kendi iradenizle evlenmek istiyor musunuz? Sorusunu yöneltti. Işıl hiç beklemeden yüksek bir sesle “evet” yanıtını verdi. Daha sonra Yağız’a da aynı soruyu soran Kocadon Bodrulu şivesi ile “Ahmet Biçer’e bakma bene bak…” dedi. Yağız’da yüksek bir sesle ve hiç beklemeden “evet” yanıtını verdi.

yağız biçer ve ışıl ensari evlendi (10)ALTI ŞAHİT BİRDEN…

İç İşleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu, Muğla Valisi Esengül Civelek, Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Remzi Sanver, İzmir eski Valisi Yusuf Ziya Göksu, Ahmet Harut ve Bodrumlu İş İnsanı Sinan Özer şahitlik yaptı.

İmzaların atılmasının ardından Başkan Kocadon Işıl ve Yağız çiftini eş ilan etti.

Başkan Kocadon aile cüzdanını Muğla Valisi Esengül Civelek’in vermesini rica etmesi üzerine kısa bir konuşma yapan Vali Civelek şunları söyledi; “Işıl ve Yağız’a bir ömür boyu mutluluklar diliyorum Şu anki mutluluklarının, sevgi ve saygılarının sonsuza kadar sürmesi dileklerimle, Rabbim her iki cihanda da onları mesut eylesin…”

Nikâhın kıyılmasının ardından Işıl ve Yağız ilk danslarını yaptılar. Daha sonra oldukça uzun süren takı töreni gerçekleşti.

yağız biçer ve ışıl ensari evlendi (21)ZERRİN ÖZER ŞARKILARINI IŞIL ve YAĞIZ İÇİN SÖYLEDİ…

Filiz-Ahmet Biçer ile Müzeyyen-Sezai Afif Ensari’nin heyecanı ve mutlulukları gözlerinden okunurken, Yağız’ın biricik kız kardeşi Yeliz ise babası Ahmet Biçer’e “İnanamıyorum ağabeyim evleniyor. Ne büyük bir mutlulukmuş bu…” diyerek mutluluğunu dile getiriyordu. Işıl ve Yağız’ın arkadaşları da mutluluklarına coşku içinde ortak oldular. Mutluluğu ve gururu gözlerinden okunan Ahmet Biçer ise duygularını şöyle ifade etti; “Bizlerin yegâne amacı, dünyada mevcut insanlar arasında karşılıklı sevgi uyandırmak, onları barış ve esenlik ideali etrafında birleştirmektir. Bir aile kurmak üze­re ‘birleşen bu iki insanın bu kararlarını tespit ederek kutlamamız şüphe yok ki bu evlenmeye daha fazla bir parlaklık, daha geniş bir ahenk ve daha başarılı bir devamlılık kazandırır. Bu gün insan nesli­nin bekasına yarayan bir anlaşmayı perçinlemek, sevişen iki in­sanı saadet ve dostluk yolunda birleştirerek, bu yapıcı ve yaratıcı işten duyduğumuz manevî hazlara bir ifade bir anlam vermektir. Evlatlarımın yuvalarında ahenk, refah ve saadetini sağlayabilmek için meziyet ve özelliklerini birleştirdiler ve tek bir bütün oldular…” dedi.

Işıl ve Yağız’ın düğünlerinde bir sürpriz de yaşandı. Ahmet Biçer’in Ankara’dan yakın arkadaşı ünlü sanatçı Zerrin Özer’de düğüne gelerek genç çiftin mutluluğuna ortak olurken, Kıyamam, Gönül ve O Yaz adlı şarkıları Işıl ve Yağız için söyledi.

Genç çift ve davetliler gece boyu ünlü sanatçı Atiye’nin şarkıları eşliğinde dans ederek eğlendiler.

Işıl ve Yağız balayı için Dubai’ye uçtular…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.