Bodrum Gündem

FETÖ’CÜ SUİKASTÇİLERE ÖMÜR BOYU HAPİS…

FETÖ’CÜ SUİKASTÇİLERE ÖMÜR BOYU HAPİS…

menfez-paşası-zekeriya-kuzu-15-temmuz-darbe-kalkışma-suikast

FETÖ’CÜ Suikastçilere 4’er kez kez ağırlaştırılmış müebeet hapis cezası verildi. Bazı FETÖ’cüler son sözlerini söylemek istemediler. Menfez Paşası adı verilen Zekeriye kuzu’ya ise 4 kez ağırlaştırılmış müebbet suçuna ek olarak, hırsızlık ve gasp suçu nedeni ile artı 54 yıl daha ceza verildi…

Bodrum Gündem Haber

Muğla 2’nci ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ‘Cumhurbaşkanına suikast girişimi ve 2 polisin şehit edilmesi’ davasında sanıklar son sözlerinin ardından karar açıklandı. Mahkeme, Tuğgeneral Gökhan Sönmezateş’in de dahil olduğu 31 sanığa 4’er kez ağırlaştırılmış müebeet hapis cezası verdi. Eski Yarbay Hüseyin Yılmaz ise beraat etti.

Sanıklar arasında bulunan ’Menfez paşası’ Zekeriya Kuzu’ya 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yanı sıra, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otele yaptıkları baskın sırasında 3 polis memurunun cüzdanlarını gasp etme suçundan da 3 kez 18’er yıl olmak üzere toplam 54 yıl hapis cezası verildi.

Davada sanıklar son sözlerini söylerken, tim lideri Gökhan Şahin Sönmezateş, son sözü sorulduğunda “Son sözü söylemeyi reddediyorum…” dedi. Sanıklardan Cumhurbaşkanlığı eski Başyaveri Ali Yazıcı ise mahkeme başkanının son sözünü sorması üzerine, “Son sözümü Ankara’daki çatı davada söyleyeceğim. Şu anda konuşmayacağım…” dedi.

İDDİANAMEDEN…

Fetullah Gülen’in “bir numaralı” sanık olarak yer aldığı iddianamede, 3’ü firari 44’ü tutuklu 47 sanığın “Cumhurbaşkanına suikast”, “anayasayı ihlal”, “yasama organına karşı suç”, “hükümete karşı suç”, “silahlı terör örgütü yöneticisi olma”, “yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme”, “yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs etme”, “kasten öldürmeye teşebbüs”, “zincirleme şekilde cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama”, “zincirleme şekilde silahla tehdit”, “Cumhurbaşkanına hakaret”, “zincirleme şekilde kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret”, “kamu malına zarar verme”, “mala zarar verme”, “nitelikli olarak konut dokunulmazlığının ihlali” ve “nitelikli yağma” suçlarından cezalandırılmaları isteniyordu.

Saldırıyı gerçekleştiren timdeki biri firari 37 asker için en az 6’şar kez ağırlaştırılmış müebbet talep ediliyordu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.