Bodrum Gündem

TURİZMCİLER 2017 SEZONUNDAN MEMNUN…

kartaca turizm fatih günay sezon sonu sucuk partisi (7)

Kartaca Turizm’in geleneksel sezona veda partisi bu sene de yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Bodrum’da hizmet veren tur operatörleri, otel sahipleri ve otel müdürlerinin de yer aldığı partide geleneksel Bodrum lezzetleri yanında sucuk ekmek de ikram edildi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem 
Kartaca Turizm’in her yıl sezon sonunda düzenlediği “Sezona Veda Partisi” yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Kartaca Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Günay, kurum olarak her yıl sezon başında ve sonunda turizm sektöründeki arkadaşlarla ile bir araya gelerek sektörümüzün sorunlarını, dertlerini ve çözüm önerilerini paylaştıklarını dile getirerek 2017 turizm sezonu değerlendirdiklerini kaydetti.
kartaca turizm fatih günay sezon sonu sucuk partisi (6)Fatih Günay, bu sezon Kartaca Turizm olarak özellikle geçen seneye göre çok iyi durumda olduklarını söyledi. Gelecekten de çok umutlu olduğunu belirten Günay tek eksiklerinin Avrupalı turist olduğunu ifade ederek; “2017, 2016’ya göre çok daha iyi ve çok daha başarılı geçti. Genel olarak umutlarımızı bulduk. Her şeye karşın iyi bir sezondu, dilerim önümüzdeki sezon çok daha iyi olacak. Çok büyük sıkıntılar ile başladık. Haziran ayı özellikle beklediğimiz gibi geçmedi. Temmuz ayında biraz daha hızlandı. Yeni Pazar ve yeni arayışlar içine girmemiz, çok çalışmamız, çok koşturmamız çok ciddi fayda sağladı. Bunun sonucunda Kartaca olarak beklediğimizi, umduğumuzu bulduk. Bu sene tek ve en büyük eksiğimiz Avrupalı turistti. Bodrum’da Avrupalı olmadığı sürece Nisan ve Mayıs aylarımız boş geçecektir. Ekim hatta Eylül bile boş. Oteller geç açıp, erken kapatıyorlar. Doğal olarak sezon sıkışıyor. Dört aylık sezonda da herkes umduğunu bulamıyor. Dolayısı ile hizmet konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Eğer Avrupalıları tekrar getirmeyi başarabilirsek, geçtiğimiz yıllardaki o başarılı yıllara tekrar dönebiliriz…” dedi.

Oldukça umutlu ve pozitif değerlendirmelerde bulunan Turizmci Fatih Günay Avrupalı turistin gelmemesinin en büyük nedeni olarak dış politikayı gösterirken; “Kesinlikle ülkeler arası politikalar ve Türkiye’nin sürdürdüğü gergin dış politikası ne yazıkki biz turizmcileri direkt olarak etkiliyor. Olumsuz olarak tabi. Ege ve Türkiye’nin tüm turizm destinasyonları harika. Gelgelelim sadece Bodrum değil, tüm Türkiye gergin…” dedi.

kartaca turizm fatih günay sezon sonu sucuk partisi (2)Bodrum’un da eksikleri olduğuna dikkat çeken Günay “Aslında doğa muhteşem, iyi niyetli olarak yapılan çok çalışma var. Bunların hepsini de görüyoruz ama biraz daha birlik olup tanıtımla ilgili, özellikle uçaklarla da ilgili daha baskılı ve tur operatörlerini destekleyici çalışmalar yapılabilirse çok daha iyi olacaktır. Bu arada şehri de 12 aya yaşayan bir hale getirmekte gerekiyor. Sezonu ancak böyle uzatabiliriz diye düşünüyorum. Ben bir ay sonra Bodrum’a turist getirsem Gümbet’te nereye götüreceğim. Akşamları her taraf, sokaklar karanlık, dükkanlar kapalı. Bir tek Bodrum içi yetmiyor insanlara. Dolayısı ile insanlar otelde de kalmak istemeyecek. Allah’tan Yalıkavak devreye girdi. Orası bir nebze de olsa kurtarıyor ama buradan oraya insanların gitmesi de zor. Bir bütünlük sağlayarak, tüm Bodrum’u kapsayacak bir projeye ihtiyacımız var…” dedi.

kartaca turizm fatih günay sezon sonu sucuk partisi (5)Kartaca Tur Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Günay hizmet sektörü, fiyatlar ve turizm ile ilgili değerlendirmelerini şu sözler ile tamamladı; “Dünyanın neresine giderseniz gidin kendine özgü bir fiyat politikası vardır. Bu bir arz talep dengesidir. Bodrum’a baktığımızda Türkbükü ve Yalıkavak’taki restaurantlarda çok daha farklı fiyatlar görebilirsiniz. Bodrum merkezde de çok daha ucuz fiyatlar görebilirsiniz. Bunun bir standardı yoktur. Bütün dünyada olduğu gibi Bodrum’da da böyle. Ama insanların ellerine bir mönü verilirse ve insanlar buradaki fiyatları öderlerse, bundan kimsenin şikayetçi olacağını sanmıyorum. Arap turistlere gelince ise Bodrum’u tercih eden Arap müşteri İstanbul Sarıyer, Emirgan’a gelenlerden biraz daha farklı. Bodrum’a gelen Arap turistler yüksek standartlı iyi tesislerimize geliyorlar. Bunlar da iyi para harcıyorlar üstelik. Dolayısı ile bu şekilde bakıldığında, Arapların Bodrum’a gelmesinde bir sakınca görmüyorum. İsim vermeyeceğim ama Yalıkavak’ta hizmet veren bir lokanta için gelen Arap turist bile var. Ortamı bozacak insanlarda gelecektir tabi ama bu konuda da yapacak çok şey yok. Hepsini birlikte göreceğiz ve bu şekilde çalışacağız…”

Bahçede düzenlenen sezona veda partisine yoğun katılım olunca sokağa kadar taşan davetlilere canlı müzik eşliğinde sucuk ekmek, ev yapımı yaprak sarma ve Bodrum’un yöresel ev böreği ikram edildi.

KARTACA TURİZM…

Kartaca Turizm Fatih GÜNAY ve Akın KOCATÜRK ortak işbirliği ile 2003 yılında Fethiyede kurulmuştur. 2004 yılında 2100 misafirle başlamış olan operasyonumuz, günümüzde Danimarka, İsveç, Finlandiya, İzlanda, Almanya, Romanya, İsviçre, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Azerbaycan, Moldova, Gürcistan, İran, Polonya ve Fransa’dan gelen 30.000 misafire ulaşmıştır. Kuruluşundan bugüne izlediği doğru ve dürüst hizmet politikaları, yapılan teknoloji yatırımları ile günden güne büyüyemeye devam eden Kartaca Turizm, yurt dışı faaliyetlerindeki 25 yıllık deneyi- mini iç turizmede aktararak yoluna emin adımlarla devam etmektedir. Partnerlerinin memnuniyetinin ve kaliteli hizmet anlayışının her şeyden önce geldiğine inanan Kartaca Turizm tecrübeli çalışanları ile ihtiyaçlarınızın tümüne hızlıca cevap verebilmek ve sizlere unutulmaz bir hizmet yaşatmak için sonsuz bir özveri ile çalışmaktadırlar. Koordineli, sorunsuz işleyen transfer hizmeti,programdaki çeşitli turlar, ülkenin çeşitli noktalarında birçok sayıdaki otel, mükemmel fiyat-hizmet oranı ve yerinde profesyonel hizmet ile her tur operatörüne beklenen güvenilirliği ve esnekliği sağlamaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.