Bodrum Gündem

BESİAD ve TED BODRUM KOLEJİ ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJEYİ YAŞAMA GEÇİRDİ…

besiad-ted-bodrum-koleji-Yaşam-Deneyimi-ve-Meslek-Gözlemi-Programı-(61)

Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği-BESİAD ile TED Bodrum Koleji tarafından “Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı” projesi başarı ile tamamlandı. İki kurumun birlikte yürüttüğü bu proje ile öğrenciler çeşitli işyerlerinde staj yaparak o meslek ile ilgili yeni bilgiler öğrenirken, hayallerindeki mesleğin ne olduğunu bulmaları açısından çok özel bir proje olarak değerlendiriliyor.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
BESİAD ve TED Bodrum Koleji, yaz boyunca “Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı”nı hayata geçirdi. Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde gerçekleştirilen programda 135 öğrenci 11 işyerinde belli sürelerde meslek gözlemi yaptı. Bu program dahilinde öğrenciler iş ortamına dahil olarak organizasyonun işleyişinden, üretim aşamasına kadar tüm alanlarda aktif katılım sağlayıp hızla gelişen modern iş dünyasını yakından tanıma fırsatı buldular. TED Bodrum Koleji öğrencileri bu programla emeğin, üretmenin, sorumluluk almanın, kendine güvenme ve paylaşmanın değerini içselleştirdi.
“Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı” kapsamında projeye destek olan firmalara, TED Bodrum Koleji Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle ödülleri verildi. Plaket törenine Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, BESİAD Başkanı Emre Köroğlu, firma temsilcileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

besiad ted bodrum koleji Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı (11)BAZI ÖĞRENCİLER HANGİ MESLEĞİ SEÇMEMELERİ GEREKTİĞİNİ ÖĞRENMİŞ…
“Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı”na katılan öğrencilerin deneyimlerini anlattığı video gösterimi ile başladı. Öğrencilerin bir bölümü gözlem yaptıkları mesleklerin kendileri için hiç uygun bir meslek olmadığını tespit ederken, bir bölümü ise hayallerindeki mesleğin gözlem yaptıkları meslek olduğunu ifade ediyorlar.

besiad ted bodrum koleji Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı (14)AMAÇ ÇOCUKLARIMIZI GERÇEK YAŞAMA HAZIRLAMAK…

İlk sözü alan TED Bodrum Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Erken, programın öğrencilerinin şimdiden yaşama hazırlamak amacı ile bu projeyi yürüttüklerini ifade ederek; “Okulların ve tüm eğitim sisteminin temel amacı, öğrencileri hayata hazırlamaktır. Esasen tüm eğitim kurumları bu iddia ile hareket ederler. Bununla beraber eğitim kurumları öğrenciler için korunaklı, önceden planlanmış ortam hazırlarlar. Ancak gerçek hayatta öğrenciyi çok farklı bir ortam bekliyor. Biz TED Bodrum Koleji olarak Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı”nı çok önemsiyoruz. Çocukların hayata dokunmalarının çok erken yaşlarda başlaması gerektiğine inanıyoruz. Öğrencilerimiz programın ilkini bu yaz Bodrum’un değerli iş insanlarının desteği ile gerçekleştirdiler. Hepsi unutulmaz hatıralar ve yaşantılarla evlerine döndüler. ‘Büyüyorum’, ‘kendi başıma bir şeyler yapabiliyorum’, ‘yaşama hazırlanıyorum’ düşünceleri daha çok yerleşti o pırıl pırıl zihinlere. Bu programla edindikleri pratik bilgiler, deneyimler eminim ömür boyunca unutulmayacak ve onlara ileriki yaşamlarında ışık tutacaktır…” dedi.
besiad ted bodrum koleji Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı (17)BU PROJELER ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE YATIRIM DEMEKTİR…
BESİAD Başkanı Emre Köroğlu ise BESİAD olarak bu projeyi çok önemsediklerini ifade ederek, bu projenin devamlılık kazanması için gereken her türlü çalışmayı yapacaklarını kaydetti. Köroğlu “Çocuklarımızı şimdiden korkutmak istemem, lakin yaşam öğrencilik yıllarındakinden çok farklı. Dışardaki yaşam, iş yaşamı çok zor ve birçok engeller, bir çok zorluklar var. Sıkı bir rekabet ortamı ve sert bir var olma mücadelesi var. Çocuklarımızın ve gençlerimizin okul yıllarından başlayarak bu zorlu yaşama hazırlanması bizlere düşmektedir. BESİAD olarak bu projeyi çok önemsiyoruz. Türkiye’nin geleceği için bu tür projelerin sürekliliği çok önemli. Başta Bodrum Kaymakamlığımıza, Bodrum Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü, TED Bodrum Koleji olmak üzere öğrencilerimize ve velilerimize çok teşekkür ediyorum. Dilerim bu ve buna benzer projeler yapmaya devam ederiz. Bu projeler aslında ülke geleceğine yapılan önemli yatırımlar olarak değerlendirilmelidir…” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin de eğitim ve meslek seçiminin önemine dikkat çekerek “TED Bodrum Kolejimiz hayatı okulun içine taşıdı. Çok faydalı olduğuna inanıyorum…” dedi.
besiad ted bodrum koleji Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı (20)ONLARI HAYATA HAZIRLAMAK ÇOK ÖNEMLİ…
Son olarak kürsüye gelen Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz önce 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının hayırlı ve başarılı olmasını diledi. Daha sonra da proje ile ilgili görüşlerini şu şekilde dile getirdi; “Eğitimi sadece teorik olarak görmemek lazım. Çocuklarımız okullar bittiği zaman sudan çıkmış balık gibi olmaması lazım. Onlara ayakta durmayı, gerçek hayatı öğretmeyi öğretmek önemli. Öğrencilik yılları hayatın en güzel yılları. Ama hayat okuldaki gibi toz pembe değil. Bu proje ile çocuklarımızın gerçek hayatı tanıması anlamında güzel işler yapılmış. TED Koleji ve iş adamlarımızı tebrik ediyorum, projeye destek veren kamu kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Biz bu tür çalışmaların her zaman yanındayız…”
Konuşmaların ardından projeye destek veren 100’ün üzerinde işletmenin temsilcilerine teşekkür plaketleri verildi. Ödül töreninin ardından da kokteyl düzenlendi.

besiad ted bodrum koleji Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı (1)

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.