Bodrum Gündem

29.BODRUM CUP FESTİVALİ KAMPANANIN ÇALINMASI İLE BAŞLADI… foto galeri

29 bodrum cup kampana çalındı (29)Bodrum’un en önemli organizasyonu olarak kabul edilen ve bu yıl 29’ncusu düzenlenen ‘The Bodrum Cup Uluslararası Deniz festivali ve Yelken Yarışı’ önce basın toplantısı sonra ise Mandalina’da kampananın çalınmasıyla resmen başladı. 28 yıldan bu yana 2 bin 121 yarışmacı tekne katılırken, bu sene 123 kurum ve kuruluş Bodrum Cup’a sponsor oldu… 

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
12’si yabancı toplam 59 teknenin yarışmacı olarak katıldığı 29.The Bodrum Cup basın toplantısında konuşan Süleyman Uysal, 30. Yıl The Bodrum Cup ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Basın toplantısın ardından da Mandalin’de çalınan kampana ile yarışlar ve festival resmen başladı.

29 bodrum cup kampana çalındı (7)Yarışların 5 etapta toplam 75 millik mesafede yapılacağının bilgisini veren Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, “En uzun etabımız Bodrum-Palmarina etabı, en kısa etabımız da Palmarina-Gümüşlük etabı. Festivalde 12’si yabancı olmak üzere 59 tekne yarışacak. The Bodrum Cup’ın Bodrum ekonomisine de katkısı büyük olacak. Şu anda Bodrum otelleri ve sokaklarında yoğunluk var…” dedi.

29 bodrum cup kampana çalındı (1)Toplantıya Organizasyon komitesi başkanı Süleyman Uysal, Bodrum Cup Kurucusu ve Onursal Başkanı Erman Aras, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Bodrum Belediyesi Meclis üyesi Niyazi Atare, Muğla Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürü Emre Tümer ve Palmarina Genel Müdürü Akbulut Kahraman katıldı.

Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz ise festivalin yapılacağı Gökova’daki yapılaşmaya dikkat çekerek; “Kilisebükü, Gökova Körfezi’nin kapısı niteliğindedir. Biz bu kapıyı kırdırırsak Gökova Körfezi’nin farklı emellere ait olacağından kaygı duyuyoruz…” dedi.

29 bodrum cup kampana çalındı (14)The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras, bayrağı devretmelerinin ardından yaşanan gelişmelerden çok mutlu olduğunu ifade ederek, “29 yıl önce bu işe karar verdiğimizde gulet turizminin gelişim potansiyelini görmüştük.  Koylar şahane, personel süngercilik ve denizcilikten gelme yemekleri harika… Bunu yelkenlerle süsleyelim istedik; turizme katkı olsun. Rüzgarı kullanırsak sezonumuzu 12 aya çekebiliriz diye düşündük.  Her yıl ekim ayında düzenlenen The Bodrum Cup sayesinde Bodrum’un her mevsim güzel olduğunu gösteriyoruz. Seneye hedefi İstanbul’a çekiyoruz. 30. yılı İstanbul’dan başlatmak istiyoruz. Akdeniz’in en büyün yarışı olmak üzere yol çıktık, bunu başaracağız…” dedi.

Bodrum Cup kurucusu ve onursal başkanı Erman Aras; “İstanbul’a gidebilecek olan teknelerimizle birlikte, belki 5, belki 10, guletlerimizle birlikte önümüzdeki yıl yarışları İstanbul’dan başlatmak istiyoruz. İstanbul’dan Bodrum’a geldiğimizde bütün guletler bekliyor olacak ve hep birlikte Bodrum Cup’ın startını vereceğiz…” bilgisini de verdi.

Basın toplantısının ardından Mandalin’e geçildi. Burada yarışçılara verilen brifingin ardından kampana çalınarak festivali resmen başlamış oldu…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.