Bodrum Gündem

AK PARTİ İL BAŞKANINDAN “SİT ALANLARI İMARA AÇILACAK” SİNYALİ GELDİ…

AK PARTİ İL BAŞKANINDAN “SİT ALANLARI İMARA AÇILACAK” SİNYALİ GELDİ…

kadem mete açıklama

Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete İl Başkanlığı binasında gündeme ve bazı konulara ilişkin basın açıklamasında bulundu. Muğla’ya 44 pratisyen Hekimin geleceği haberi açıklamanın en can alıcı noktasıydı. Diğer taraftan Başkan Mete sit alanlarının yeniden değerlendirildiği bir toplantı yapılacağının bilgisini vererek, imara açılacak yeni bölgeler olacağının sinyalini verdi…

Bodrum Gündem Haber

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Muğla’da sit alanları sorunu ile ilgili yapılan çalışmalar, İş Kur üzerinden alınan Typ işçilerinin süre uzatımı, kongre süreci, Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi açılış tarihi ve bazı okullara alınacak olan güvenlik görevlilerine dair açıklamalar yaptı.

kadem meteYENİ İMAR GELİYOR…

CHP Milletvekili Akın Üstündağ’ın mecliste yaptığı açıklamaya ilişkin olarak yaptığı açıklama ise oldukça dikkat çekici. Başkan Kadem Mete “Muğlalı vatandaşlarımız maalesef zengin toprakların fakir çocukları durumundalar. Kendi evlatları için kendi arazilerine ev yapamıyorlar. Dolayısıyla vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıya çözüm bulmak amacı ile bizzat Sn Cumhurbaşkanımıza konuyu arz ettim. Sn Bakanımız Mehmet Özhaseki Beyin de talimatı ile ilimizde tüm kesimlerin katılımına açık olacak şekilde çalışmalar başlatıldı. Ayrıca bakanlığımız yetkililerince  “Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma projeleri ile ilgili 18.10.2017 Çarşamba günü Bodrum ilçemizde bir toplantı yapılacak. Bölge milletvekillerimiz başta olmak üzere Sivil Toplum Kuruluşları, Belediye Başkanları, İl İlçe Başkanlarının ve muhtarların da yer alacağı toplantıda bilgilendirme yapılacaktır. Bu toplantıda Muğla ilimiz ile ilgili eski yeni, sit kategori durumlarını gösteren sit paftaları, katılımcılara görsel olarak dağıtılacak olup tamamen şeffaf bir yaklaşımla,  katılımcıların görüşlerine sunulacaktır. Söz konusu haberlerin aksine doğal sit alanlarında herhangi bir iptalin söz konusu olmadığı, aksine daha korumacı bir yaklaşımla koruma alanlarının arttığı da tüm gerçekliği ile görsel ve yazılı olarak ortaya konularak, çalışmalar kurum yetkilileri tarafından anlatılacaktır…” dedi.

BODRUM’A 2 PRATİSYEN HEKİM ATANDI…

En dikkat çeken açıklamalardan birisi de Muğla’ya atanacak olan 44 Pratisyen hekim haberiydi. Başkan Mete; “Buradan bir müjdeyi de Muğlalı hemşerilerimizle paylaşmak istiyorum.  İlk günden bu güne önce insan diyen ve sağlık alanında büyük yatırımlar yapan partimiz bu gün yine aynı anlayışla yoluna devam ediyor. Bu bağlamda Sağlık Bakanlığımız Bodrum İlçemize 2, Dalaman İlçemize 6, Datça İlçemize 3, Fethiye ilçemize 1, Kavaklıdere İlçemize 2 Köyceğiz İlçemize 1, Marmaris İlçemize 2 Menteşe İlçemize 7,  Milas İlçemize 5 Ortaca İlçemize 6 Seydikemer İlçemize 3 Ula İlçemize 2, Yatağan İlçemize 4 olmak üzere toplam 44 pratisyen hekim görevlendirmiştir…” dedi.

KONGRE SÜRECİ DURDURULDU…

Diğer yandan İş-Kur üzerinden okullara, Muğla ili genelinde 75 güvenlik görevlisi alınacağının bilgisini veren Başkan Mete Kongre sürecine ilişkin sorulan bir soruya “Genel Merkezimizce 30 büyük şehirde kongreler askıya aldı. Ne zaman başlatılacağı konusunda şu an net bir bilgimiz yok. Eminim ki Partimiz için en uygun zamanda bu kongreler yapılacaktır…” şeklinde yanıt verdi.

Yorumlar

  1. Başar Münir dedi ki:

    Sinyal mi? Ne sinyali yahu? İmara açılmadık yer mi kaldı? Topkapı Sarayı’na imar verilecek, ne diyorsunuz siz yahu? Topkapı Sarayı’na imarın yolunu açan irade her yeri açar. Hayırlı uğurlu olsun.