Bodrum Gündem

BODRUM KÜÇÜKŞEYLER, FİNLANDİYALI EĞİTİMCİLERDEN TAM NOT ALDI…

küçükşeyler anaokulu finlilerden tam not aldı manşetBodrum Küçükşeyler Anaokulu, dünyanın en iyi eğitim sistemi olarak gösterilen Finlandiya modelini Bodrum’a getiriyor.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Geçtiğimiz aylarda Finlandiya’ya giden ve oradaki eğitim sistemini araştıran Bodrum Küçükşeyler Anaokulu kurucu müdürü Erhan Nasırlı, projenin ikinci adımı olarak Finlandiyalı eğitim uzmanlarını Bodrum’daki okulunda misafir etti.

Finlandiyalı eğitim uzmanları Tarja Sirkka Anelma Kinnunen ve Paula Maaria Alasuvanto Bodrum Küçükşeyler Anaokulun’da incelemelerde bulunarak Fin Eğitim Modelinin nasıl entegre edileceğine dair okul yönetimi ile görüş alış verişinde bulundular.

bodrum küçükşeyler finli eğitim uzmanları ziyareti (4)Tarja Sirkka Anelma Kinnunen ve Paula Maaria Alasuvanto, Bodrum Küçükşeyler Anaokulunda yapılan uygulamanın Finlandiya’dakine oldukça benzediğini belirterek şu ifadeleri kullandılar “Bizim Finlandiya’daki sistemle birbirine çok yakın uygulamalar var Bodrum Küçükşeyler’de. Bizde derslerden daha çok serbest zaman yönelik aktiviteler var yer alır, farklılığımız bu. Malzemeleri ve donanımları çok beğendik. Çocuklar çok mutlu görünüyorlardı ve etkinliklere aktif olarak katılıyorlar. Doğada bilim etkinliğini birlikte yaptık. Çocukların okul bünyesinde yer alan bahçeyi verimli kullanmasını sevdik. Finlandiya’da çocuklar sadece yemek ve uyku için içeri girerler, onun dışındaki tüm eğitimler dışarıda verilir. Küçükşeyler Anaokulu’nun kullandığı eğitim sistemi nedeni ile materyallerimiz de birbirine yakın. Bizim okullarımızda psikolog yok. Sadece özel eğitim gerektiren okullarda psikolog var. Öğretmenlerin hepsi üniversite mezunu ve çocuk gelişimini içeren bir eğitimden geçtikleri için okullarımızda psikoloğa ihtiyaç duymuyoruz. Bununla birlikte her sınıfımızda öğretmenimizin dışında bir sağlık uzmanı ya da hemşire yer alır. Ayrıca çocuklarımız adrese dayalı sisteme göre bulundukları bölgedeki okullara giderler ve tüm okullar devletin olduğu için parasızdır. Sadece spesifik bazı özel okullar var ülkemizde. “ dedi.

bodrum küçükşeyler finli eğitim uzmanları ziyareti (7)Bodrum Küçükşeyler Anaokulu kurucu müdürü Erhan Nasırlı, Finlandiya’nın 1940’ta dünyanın en fakir ülkesi olmasına rağmen uyguladıkları eğitim modeli sayesinde bugün dünyaya entegre olabilen, özgür düşünceli bireyler yetiştirebilmişlerdir. Finlandiya’da teknolojide dünya markası olan firmaların da öne çıktığını belirten Erhan Nasırlı sözlerine şöyle devam etti “Finlandiya 2017 itibarı ile özgürlüklerinin 100. Yılında gelecek 25 yılın eğitim öğretim programlarını dünyanın gelişimine paralel olarak bugünden hazırlayabildiler. Bizler de Bodrum Küçükşeyler Anaokulu olarak bünyemizde bulunan çocuklarımızın böylesi özel bir eğitim sisteminden faydalanmaları adına bir girişimde bulunduk. Bu nedenle geçtiğimiz ay Finlandiya’ya giderek oradaki eğitim sistemini yerinde inleme fırsatı buldum. İlgili kurumlarla görüşmelerimizi tamamlayıp onlardan da uzmanların okulumuzu ziyaret etmelerini sağladık. Bir sonraki adımda da gerekli protokoller imzalandıktan sonra dünyanın bir numaralı eğitim programını artık okulumuz bünyesinde hayata geçirebileceğiz. Sizin de duyduğunuz gibi hali hazırda okul bünyesinde uyguladığımız sistemin de Fin sitemine yakın olduğu gelen eğitim uzmanları tarafında ifade edildi. Umuyorum ki bu süreçte çocuklarımızın tanıyarak, keşfederek öğrenmelerinin önünü açarak, onların duygu ve düşüncelerine refakat ederek, gerçek hayata içerisinde hayata hazırlanmalarında bir katkımız olur.” Dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.