Bodrum Gündem

“OKLUK KOYUNDAKİ SARAY İÇİN SİT ALANLARININ DERECELERİ DEĞİŞTİRİLİYOR”…

“OKLUK KOYUNDAKİ SARAY İÇİN SİT ALANLARININ DERECELERİ DEĞİŞTİRİLİYOR”…

SİT ALANLARI OKLUKTAKİ SARAY İÇİN DEĞİŞTİRİLİYORCHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ, Çevre ve Şehircilik Baklanı Mehmet Özhaseki’nin talimatı ile başlatılan Doğal Sit ile ilgili çalışmaların Gökova-Okluk Koyunda yapımına başlanan Cumhurbaşkanlığı Yazlık sarayının doğal sit derecesinin azaltılmasına hizmet ettiğini iddia etti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP Muğl Milletvekili Av. Akın Üstündağ, AKP Muğla İl Başkanı Kadim Mete’nin Doğal Sit Alanlarının Derecelerinin değiştirilmesi ile ilgili sürecin başında il başkanı olmadığı halde mevzuyu kendisine mal etmesini doğru bulmadığını ve dün Bodrum’da yapılan Sit alanlarının yeniden değerlendirilmesi paneline davet edilmediğini, yapılan çalışmaların Gökova-Okluk Koyunda yapımına başlanan Cumhurbaşkanlığı Yazlık sarayının doğal sit derecesinin azaltılmasına hizmet ettiğini iddia etti

CHP Muğl Milletvekili Av. Akın Üstündağ’ın yazılı olarak yayınladığı basın açıklamasının detayları şöyle;

AKP Muğla İl Başkanı Doğal Sit Alanlarının Derecelerinin değiştirilmesi ile ilgili talihsiz bir açıklama yapmıştır. Üstelik kendisinin bu çalışmayı bizzat talep ettiğini belirterek bu çalışmayı sahiplenmiştir.

İktidar partisinin Muğla İl Başkanının Muğla’nın kıyılarını, koylarını ve Doğal güzelliklerini yok edecek çalışmayı bizzat talep etmesi son derece düşündürücüdür. Ama gerçek böyle değildir.

Basın açıklaması üstünkörü yapılmış ve içeriğinde yanıltma ve çarpıtmalar olduğu gibi ayrıca basın açıklamamızda yer alan birçok husus açıklanmamıştır. İl Başkanı açıklamasında bizzat kendi ricası ile Çevre ve Şehircilik Baklanı Mehmet Özhaseki’nin talimatı ile Doğal Sit ile ilgili çalışmaların başlatıldığını belirtmiştir.  Çarpıtmalardan biri budur. İl Başkanı Kadem Mete’nin Doğal Sit ile ilgili ihalenin yapıldığı tarihte İl başkanı olmamasıdır. Kendisi 26.04.2016 tarihinde İl Başkanlığına atanmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ekolojik Temelli Doğal Sit Projesini 24.08.2014 tarihinde ihale etmiştir. Üstelik proje Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce döneminde İhale edilmiştir. Kendisinin görevde bulunan Mehmet Özhaseki Bakan değildir. Kadem Mete o dönemde Bakan olmayan Mehmet Özhaseki’ye proje için talepte bulunmuş olamaz.  İl Başkanı kendi Bakanlarının görev tarihlerini karıştırıyor. Muğla’nın katline yol açacak böylesine vahim bir projeyi sahiplenmeye neden ihtiyaç duydu bilemiyoruz.

SİT ALANLARI OKLUKTAKİ SARAY İÇİN DEĞİŞTİRİLİYOR (2)TOPLANTIYA DAVET GELMEDİ…

Bodrum’da 18.10.2017 tarihinde yapılacağı  ve davetliler arasında bölge Milletvekillerinin de yer aldığı söylenen toplantıya tarafıma davet gelmemiştir. Diğer hiçbir Milletvekili de Ankara’da meclis çalışmalarında yer almakta olup onlar da toplantıya katılamamıştır. Bu davet niçin yapılmadı, hafta içinde Milletvekillerinin Ankara’daki Meclis gündemini takip ettiği niçin hesap edilmedi. Ayrıca Doğal Sit çalışmasının Gökova paftası onaylandıktan sonra yapılan bu toplantı niçin projeler uygulanmaya başlamadan ve onaylamadan yapılmadı. Projeler onaylandıktan sonra yapılan mezkur toplantı yapılan yanlış ve hatalı çalışmayı dikte ettirmekten başka ne işe yarayacak. Nitekim,  Kültür ve Turizm Bakanlığı da  aynı usulü Bodrum kalesi restorasyonu için de uygulamış restorasyon projesi ihale edildikten sonra Bodrum’da toplantı düzenlenmiştir.

SİT ALANLARI OKLUKTAKİ SARAY İÇİN DEĞİŞTİRİLİYOR (3)DEĞİŞİKLİK YAZLIK SARAY İÇİN YAPILMIŞTIR.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı Ekolojik Temelli Doğal Sit çalışmasının Gökova Paftası içerisinde yer alan Milas, Menteşe, Ula ve Marmaris projeleri Bakanlıkça onaylanmıştır. Neden sadece bu ilçelerdeki çalışmalar onaylanmış, diğer ilçelerdeki çalışmalar onaylanmamıştır. Bu acelenin nedeni Gökova paftası içerisinde 1. Derece Doğal Sit alanı içerindeki Okluk koyunda yer alan Cumhurbaşkanlığı yazlık sarayın olması mıdır? Cumhurbaşkanı bu Doğal Sitin derecesinin azaltılması için talimat verildiğini niçin gizlemektedir? Bu gerçekleri gizleyerek vatandaşın evi yapılmıyor algısı ve bahanesi ile bu çalışmaların yapıldığını iddia etmek doğru değildir.

SİT ALANLARI OKLUKTAKİ SARAY İÇİN DEĞİŞTİRİLİYOR (1)İL BAŞKANI KAMUOYUNU YANILTIYOR, SİT ALANLARI KALDIRILIYOR

AKP Muğla İl Başkanı Kadem Mete açıklamasında Doğal Sit alanlarında herhangi bir iptalin söz konusu olmadığını söylemiştir. Bu tamamen bir yalandır. Doğal Sit çalışmalarının sadece onaylanan Gökova Paftasında 10.714 hektar alan Sit dışına çıkartılmış,  15.203 hektar alanın Koruma statüsü azaltılmıştır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.