Bodrum Gündem

ÜNLÜ RADYOCU NİHAT SIRDAR DA BODRUM KALESİNE SAHİP ÇIKTI…

ÜNLÜ RADYOCU NİHAT SIRDAR DA BODRUM KALESİNE SAHİP ÇIKTI…

NİHAT SIRDAR DA BODRUM KALESİNE SAHİP ÇIKTIÜnlü radyocu Nihat Sırdar, Salı günü yayınlanan “Nihatla Sivrisinek” programında “Bodrum Kalesinde şu anda yapılmak istenen şey restorasyon değil. Bunu baştan onlara nasıl anlatsak? Restorasyon öyle bir şey değil” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Ünlü Radyo Programcısı ve köşe yazarı Nihat Sıdar 17 Ekim Salı akşamı Show Radyo’da 18:200 saatleri arasında yayınlanan “Nihatla Sivrisinek” isimli radyo programında Bodrum Kalesinin mevcut haliyle kalması gerektiğini belirtirken öngörülen restorasyonun gerçek amacına hizmet etmediğini belirtti.

nihatla-sivrisinek-muzikonair-830x470“Müzeyi Bildiğin Yıkacaklarmış. Restorasyon Böyle Bir Şey Değil, Nasıl Anlatsak”…

Yaklaşık 25 yıldır özel radyolarda program yapan Nihat Sırdar’ın, 17 Ekim Salı  akşamı programının konusu “Merak Ediyorum” da görevi sona eren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın şu anda ne yaptığını merak ettiği ve tatil amaçlı geldiği Bodrum’da kaleyi bile gezemediğini ifade etti. Nihat Sırdar, geçmiş dönem  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Kadir Topbaş’ın Bodrum’a gelip Kaleyi ve Müzeyi gezmek istemesine değinerek “Gitmiş Bodrum müzesine demişler ki kapalı. ‘Allah Allah niye kapalı’ diye merak etmiş. ‘Restorasyon başladı, kapalı gezemezsiniz’ demişler. Bak şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş olarak gitseydi o müze kapalı olur muydu sence? De ki kapalı; kesin açılırdı. Açmamışlar. Açmadıkları gibi Bodrum müzesinde yapılan bu restorasyon çalışması çok da büyük tepkiler alan restorasyon çalışması. Onu söyleyeyim. Çünkü restorasyon değil sadece yapılan. Mesela Bodrum kalesinde bulunan Bodrum müzesinin içinde Denizaltı müzesi var.”

Nihat Sırdar, Show Radyo’da yayınlanan programda Bodrum Kalesi ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılması öngörülen “Bodrum Kalesi Restorasyon ve Müze Projesi” kapsamında mevcut Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ‘nin yıkılarak yeni düzenlemelerin yapılmasını öngören restorasyonla ilgili olarak “Orada dünyanın en önemli müzesini kaldıracaklar ve bildiğin orayı yıkacaklarmış. Yani bildiğin yıkacaklarmış. Yıkıp yıkıp içine yeni bir takım yapılar yapacaklarmış. Ya bu restorasyon böyle bir şey değil. Bunu temelden nasıl anlatsak? Nasıl yapsak? Daha geçen gün konuştuk. ‘Biz bunu yıkıyoruz ama birebir aynısını yapıyoruz.’ Öyle değil o iş. ‘Ama daha sağlam oluyor.’ Öyle değil o iş işte. Öyle olmaz. Restorasyon öyle bir şey değil yani. “ şeklinde açıklamalarda bulundu.

Nihat Sırdar Kimdir?

İstanbul’da doğdu. Makine Ressamı olmak için okudu ama radyocu oldu.

1993 senesinden itibaren 12 yıl Best FM’de, 8 yıl Alem FM’de Nihat’la Curcuna ve Nihat’la Sivrisinek programlarını hazırlayıp sundu. 2013 ekim’inden beri aynı programları Show Radyo’da yapmakta.

Vatan, Takvim ve Akşam gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı.

2000 yılından beri İyi Uykular Türkiye, Sivrisinek Dedin De Aklıma Geldi ve Bütün Kazlar Toplandık isminde sahne gösterileriyle 1000’den fazla kez sahneye çıktı ve çıkmaya devam ediyor.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.