Bodrum Gündem

BODRUM 100 BİN ALMANI MİSAFİR EDECEK…

BODRUM 100 BİN ALMANI MİSAFİR EDECEK…

Bodrum'a 100 bin Alman Gelecek (11)Türk Alman dostluğunun 60. Yıl etkinlikleri kapsamında Alman Turizm şirketi FTI, Meeting Point ve turizm seyahat kanalı Sonnenklar TV iş birliği Bodrum’da bir toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan  FTI Gurup Destinasyon Direktörü Hicabi Ayhan 2018 yılında Bodrum’a 100 bin Alman getireceklerini kaydetti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’da Alman ve Türk gazetecilerle bir araya gelen FTI Gurup Destinasyon Direktörü Hicabi Ayhan, iki yıl önce Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Belediyesi ve TAV ile yaptıkları görüşmeler neticesinde bugün ki projelerin temelini attıklarını kaydetti.

FTI Gurup Destinasyon Direktörü Hicabi Ayhan “Geçen sene Bodrum’a gelen 28 bin Alman turistin 20 binini FTI olarak biz getirdik. Bodrum’a 2018 yılında getirmeyi hedeflediğimiz Alman turist sayısı 100 bin kişi. Doğrudan Bodrum havaalanına uçuş yapacak uçakların gelecek yıla ait planlamaları tamamlandı. Bu uçaklardaki %50 koltuğu satın alma garantisini verdik. Bu riske girmese idik bu projeleri geliştiremezdik. Ayrıca Almanya’nın büyük şehirlerinin yanı sıra daha önce Bodrum’a hiç uçak kaldırmayan 16 yerden de uçuşlarımızı onayladık. Genele yayılma açısından lokal havaalanlarından uçuş sağlamak oldukça önemli bir karar” dedi.

Bodrum'a 100 bin Alman Gelecek (12)“Bodrum’da Turizm İlk Kez 9 Aya Çıkacak”…

2018 yılında Türkiye geneline yaklaşık bir milyon turist getirmeyi amaçladıklarının altını çizen Hicabi Ayhan “Bodrum için özellikle ilk uçuşları 24 Mart’ta başlatıp, 25 Kasım’da sona erdireceğiz. Böylelikle uzun yıllardan sonra Bodrum’da turizm 9 aya çıkmış olacak. Malta’da bile 12 ay boyunca sezon oluyorsa Bodrum 9 ay neden çalışmıyor diye birilerinin bunu kendine sorması lazım. Devletin yakıt konusunda vermeyi vaat ettiği tüm desteği biz yolcularımıza yansıttık.  Üstelik bu konu daha karara bağlanmadan buna başlamıştık. Kriz dönemlerinde verilen her türlü desteğin büyük önemi vardır. Fakat unutmamak gerekir ki zamanında gelmeyen bir desteğin de bir anlamı kalmıyor. Uçak planlaması gelecek yıl için yapıldı bile. Bu konuda Bakanlığın destek olayı daha belli bile değil. Tur operatörleri risk almaz ise uçak firmaları düşük sezonda uçuş programı yapmaz. Bizlere verilecek her türlü desteğin Eylül/Ekim aylarına kadar belli olması gerekiyor ki kataloglarımız basıldıktan sonra Bakanlık tarafından beyan edilen destekler aynı etkiyi göstermiyor” dedi.

Bodrum’un çok özel bir lokasyona sahip olduğunu belirten FTI Gurup Destinasyon Direktörü Hicabi Ayhan, “Bodrum’un öncelikle bir havaalanının olması, özel mimarisi, iklimi, otelleri, Mavi Yolculuğu gibi bir çok avantajı var. Biz bunları görüyoruz. Firma olarak zaten diğerlerinden farklı olarak yeni lokasyonlar belirleyip oralara yatırım yapmayı tercih ediyoruz. Bir Seferihisar ve Kuşadası örneği var önümüzde. Bodrum’a Alman turistlerin gelmesi için de yatırım yapacağız. Bu konuda başta Bodrum Belediye Başkanı sayın Kocadon ve TAV olmak üzere diğer kurumlar da bizimle iş birliği içindeler. “ şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bodrum'a 100 bin Alman Gelecek (8)Bodrum Bizim Geleceğimiz”…

Hicabi Ayhan, 60 yıl önce başlayan Türk Alman dostluğunun geçtiğimiz yıl siyaset yüzünden zor günler yaşadığına dikkat çekerek “ Bizim amacımız oluşan bu olumsuz imajın silinmesi ve geçmişte olduğu gibi Türk Alman dostluğunun devam etmesi. Alman gazeteciler gelip Bodrum’da kendileri gördüler ki kara propaganda ile olumsuz tablo çizilen Türkiye hiç de sandıkları gibi bir yer değil. Türk Alman Dostluğunun 60. yılında Almanya’dan yaklaşık olarak 35 yazılı ve görsel basın mensubunu Türkiye’ye getirdik ve Türk halkı nasıl yaşıyor, ne düşünüyor, Türkiye’de yaşayan Almanlar ne diyor, onların görüşleri ne bunu gösterdik. Bodrum bizim için tesadüf değil, geleceğimiz. 2018 yılında yapacağımız büyük atılımlarla, büyük yatırımlarla ilgili Bodrumu seçtik.  Bodrumda kendi otellerimiz ve yatırımlarımız var. Yeni yatırımlara a bu kış gireceğiz.” Dedi.

FTI Gurup Destinasyon Direktörü Hicabi Ayhan, gelecek yıl hazırladıkları özel paket programlarla Alman turistlerin Bodrum’a gelmelerini teşvik etmeye çalıştıklarını belirtirken “Hazırladığımız özel tur paketleri ile gelen turistler bir hafta Bodrum bir hafta Kos’ta kalacak şekilde satışlar yapıyoruz. “ dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.