Bodrum Gündem

EĞER BU PROJE TUTARSA BODRUM TURİZMİ UÇAR…

hintli turizmciler bodrum (17)

11.Travel Agents Federation of India Kongresine katılmak üzere Türkiye’ye gelen 650 kişilik Hintli heyet Bodrum’a da uğradı. İSİS Otel’de düzenlenen gala yemeğine katılan Hint’li heyet dansöze hayran kaldı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi’nin de destekleriyle BOTAV’ın işbirliğinde gerçekleştirilen tanıtım çalışmaları kapsamında düzenlenen organizasyonda, Bodrum’u ziyaret eden 250 Hintli misafir Bodrum’a hayran kaldı. Travel Agents Federation of India Kongresine katılmak için Türkiye’ye gelen Hintli tur operatörü ve seyahat acentası yetkilileri, Bodrum’da dört farklı otelde konakladı.

İsis Hotel’de gerçekleştiren gala yemeğine Türkiye Hindistan Turizm Konseyi Başkanı Emin Çakmak, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un eşi Hülya Kocadon, BOTAV Genel Sekreteri Cemil Bayraktar, Kartaca Turizm yetkilisi Fatih Günay, İsis Otel Genel Müdürü Melih Alemdar ve otel yetkilileri katıldı.

hintli turizmciler bodrum (13)HİNDİSTAN’DA 100 MİLYON KİŞİ, DOLAR MİLYARDERİ…

Türkiye Hindistan Turizm Konseyi Başkanı Emin Çakmak, Hindistan pazarının hızla büyüyen bir pazar olduğuna işaret ederek oldukça önemli değerlendirmelerde bulundu. Çakmak “1.3 milyar nüfusa sahip. 100 milyon dolar milyarderi olan bir ülke. Dünyanın 2’inci hızlı büyüyen ekonomisi. Dolayısıyla Türk-Hindistan Turizm Konseyi olarak 12 yıldır bölgede Turizm Bakanlığımız ve diğer STK’larımızla beraber, Türkiye ve destinasyonlarımızı tanıtmaya çalıştık. Burada 250’ye yakın Hintli seyahat acentamız var. Toplamda 650 seyahat acentası gelecek. Kimisi Kuşadası’na indi, kimisi Marmaris’e gitti. Bir kısmı da burada İsis Otel’in ev sahipliğinde yemek yiyoruz. Sağolsun Bodrum Belediye Başkanımız ve Bodrum Ticaret Odası Başkanımız, BOTAV üyeleri ve turizmde hizmet veren özel sektör temsilcilerimiz ile birlikte Bodrum’u tanıttığımız bir tur yaptık. Bodrum Hindistan’da tanınan bir destinasyon. BOTAV’ın son 5-6 yıldan bu yana yaptıkları tanıtım çalışmaları meyvesini vermeye başladı. Bodrum’da da artık Hint filmleri, klipleri ve düğünleri organize ediliyor…” dedi.

hintli turizmciler bodrum (9)2 MİLYON LİRALIK TANITIM ORGANİZASYONU…

Hintlilerin özellikle düğün organizasyonlarına büyük ilgi gösterdiklerine de dikkat çeken Emin Çakmak en küçük düğün organizasyonunda yaklaşık bir milyon dolar tutarında girdi sağlandığına dikkat çekti. Çakmak “Her iki yılda bir gerçekleştirdikleri, 11.Turizm Kongresini Dalaman’da yapıyorlar. Dalaman’dan sonra Antalya’ya gideceğiz. Sonra sırası ile Pamukkale, Konya, Kapadokya bölgeleri de gezilecek. Toplam 10 gün boyunca İstanbul dahil olmak üzere,  Türkiye’nin 10 tane önemli destinasyonu tanıtılmış olacak…” dedi.

Türkiye Hindistan Turizm Konseyi Başkanı Emin Çakmak, yaklaşık 2 milyon liralık bir bütçesi olan, çok büyük organizasyon olduğunu ve Muğla Valiliği, Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri, Muğla ve Bodrum Ticaret Odaları, BOTAV, sektör temsilcileri ile birlikte hemen herkesin elini taşın altına koyarak bu organizasyona destek verdiğini de sözlerine ekledi.

hintli turizmciler bodrum (8)AMAÇ BİRAZ DAHA FAZLA HİNTLİ TURİST GELMESİNİ SAĞLAMAK…

Bu büyük organizasyonun Bodrum operasyonunu yürüten Kartaca Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Günay ise “Bodrum operasyonunu biz organize ettik. Özellikle araç desteği ve konaklamalar ile ilgili başta Bodrum Belediyesi, sektör temsilcileri ve STK’lar ile birlikte çalıştık. Şu ana kadar güze bir işbirliği içinde sorunsuz bir iş çıkardık. Amacımız Bodrum’un bilinirliliğini biraz daha artırıp, Hintli turistlerin bu bölgeye biraz daha fazla gelmesini sağlamak. İnşallah bunu hep beraber gerçekleştireceğiz…” dedi.

hintli turizmciler bodrum (29)HİNDİSTAN VE ÇİN’DEKİ FUARLARA TEKRAR GİDECEĞİZ…

BOTAV Genel Sekreteri Cemil Bayraktar da 5 yıl önce Hindistan ve Çin’de Bodrum’u tanıtmaya başladıklarına dikkat çekerek şunları söyledi; “Türkiye’de hiç kimse Hindistan’a gitmezken biz BOTAV olarak 5 yıl önce Hindistan ve Çin’e gittik. Bu pazarlara önem verdik. Tur operatörlerinin buraya gelmesi de bu işin devamı niteliğinde Hello ve Kartaca Turizm’in organizasyonunda BOTAV Başkanı Mehmet Kocadon bu işe çok önem verdi. Bu konuyla ilgili toplantılar yaptık, bu arkadaşlar nerede konaklayacağını tespit ettik. Bu arkadaşlarımızı burada ağırlıyoruz. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki yıllarda bunun semeresini göreceğiz. Bu sene de Hindistan ve Çin’deki fuarlara tekrar gideceğiz…”

hintli turizmciler bodrum (48)HÜLYA KOCADON İNGİLİZCE HİTAP ETTİ… 

Gecede Hintli yetkililer tarafından sevgi ve ilgiyle karşılanan Hülya Kocadon, Hintli yetkililere İngilizce olarak hitap etti. Hülya Kocadon; “Hindistan’dan gelen misafirlerimiz olduğunu öğrendiğimde sizlere katılmak ve bir merhaba demek istedim. Size ev sahipliği yapmaktan ve sizleri Akdeniz’in bu güzel kasabasında, Bodrum’da ağırlamaktan çok memnunuz. Sizlerin Hindistan’dan, daha doğrusu muhteşem Hindistan’dan geliyor olması da beni ayrıca çok mutlu etti. Ben Dünya’nın birçok ülkesini ziyaret ettim ama ister inanın ister inanmayın, en güzel hatıralarım Hindistan’dadır. 2 yıl önce Rotary International Arkadaşlık Değişimi Programı kapsamında Solapur şehrindeydim. Ayrıca Tanpi’ye de gittik, o yoldan aşağıya indik ve ben Solapur şehrinde Hintli bir ailenin evinde, onlarla 10 gün yaşadım. Orada gerçek Hint misafirperverliğini gördüm. Hindistan’a turist olarak gittiğinizde aynı Bodrum’da olduğu gibi o muhteşem otelleri görürsünüz ancak gerçek Hint misafirperverliğini insanlarla kalarak hissedersiniz. Orada çok güzel arkadaşlıklar edindik. Onları da Bodrum’da ağırladık. Türkiye, misafirperverliği ile tüm dünyada tanınır ama söylemem gerekir ki Hindistan daha da misafirperver. Tekrar Bodrum’a hoş geldiniz diyorum. Umarım iyi vakit geçiriyorsunuzdur ve geçirmişsinizdir. Bodrum ve Hindistan arasında ve diğer şehirlerle de güzel sağlam arkadaşlıklar, iş arkadaşlıkları kurulacağına inanıyorum. Bodrum’un tadını çıkartın. Bir daha görüşmek dileğiyle iyi akşamlar…” dedi.

Geceye katılan Hintli misafirlere Türk Mutfağının lezzetleri ikram edilirken, Hintli misafirler göbek dansı yapan dansözü adeta soluksuz izlediler…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.