Bodrum Gündem

VALİ ESENGÜL CİVELEK’İN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI…

VALİ ESENGÜL CİVELEK’İN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI…

esengülcivelek-30-ağustos-mesajı

Aziz Muğlalı Hemşehrilerim,

Tarih boyunca ortaya koyduğu kahramanlıklar ve kazandığı zaferler, dilden dile aktarılan Türk Milletinin en büyük bayramı olan Cumhuriyetimizin 94. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu milletçe yaşıyoruz.

Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk Milletine yeni ufuklar açmış, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımıza bir dinamizm getirerek tarihimizin en büyük çağdaşlaşma hamlesi olmuştur. Millet olarak atalarımızdan aldığımız tarihi mirasın sorumluluğunu hisseden, bugünü kavrayan ve geleceğe ışık tutan, ilme irfana sahip gençler yetiştirmek mecburiyetindeyiz.

Ülkemizin birlik ve beraberliğine gölge düşürmeye çalışan, bölünmez bütünlüğümüze ve demokrasimize zarar vermek isteyen karanlık mihraklara karşı da, Cumhuriyetimizin kazandırdığı değerlere, kararlı emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Hiç şüphe yok ki, istiklalimizin ve istikbalimizin sembolü olan Cumhuriyetimizi ve kazanımlarını korumak, el birliği ve gönül birliği ederek ecdadımızın mirasına sahip çıkmak, onu gelecek nesillere aktarmak için milletimizin her bir ferdi dün olduğu gibi bugün de aynı ruh ve kararlılığa, aynı özveriye sahiptir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 94. yılını kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu kutsal topraklar üzerinde bizlere bağımsız yaşama onuru kazandıran ve eşsiz fedakârlıkları ile milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum…

Esengül Civelek

Muğla Valisi

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.