Bodrum Gündem

HİNDİSTAN SEYEHAT BİRLİĞİ ÜYELERİNE MİLAS’A HAYRAN KALDI…

hindistan turizm heyeti milas ziyareti (9)

Hindistan’ın en büyük seyahat acenteleri birliği TAFİ üyelerinin, 2 yılda bir gerçekleştirdiği kongre bu sene 26-31 Ekim 2017 tarihleri arasında Dalaman’da yapılacak. Kongre için Muğla’ya gelen 600 kişilik Hintli konuklardan 120 kişilik bir grup ise Milas’a gelerek bir dizi kültür etkinliklerine katıldı. Kültür gezisinin son durağı Çöllüoğlu Han’da konuklara yöresel lezzetler ikram edilirken, sunulan defile ise göz kamaştırdı…

Bodrum Gündem Haber

26-31 Ekim 2017 tarihleri arasında Dalaman’da yapılacak olan kongre için gelen 600 kişilik Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği TAFİ üyelerinden yaklaşık 120 kişilik bir grup, Milas’a gelerek, Milas’ın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle tanıştı.

Milas Kaymakamlığı, Milas Belediye Başkanlığı ve Milas Turizm Müdürlüğü tarafından havalimanında karşılanan konuklar önce Atapark’ta düzenlenen törene katıldılar. Burada halk oyunları gösterileriyle karşılanan konuklar, Milaslılardan yoğun ilgi gördü. Hintli konuklar daha sonra Gümüşkesen Anıtı, Baltalı Kapı ve Uzunyuva (Hekatomnos) Anıt Mezar ve Kutsal Alanı gezdiler.

hindistan turizm heyeti milas ziyareti (1)Yöresel lezzetler ve defile…

TAFİ – DOKTOB işbirliğiyle bu yıl kongrelerini yapmak üzere Dalaman’a gelen Hintli konukların bir bölümünün geldiği Milas’ta, Milas Kaymakamlığı, Milas Belediyesi ve İlçe Turizm Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen kültür gezisi kapsamında, Milas’ın tarihi mekânlarından bir olan Çöllüoğlu Han’da yöresel lezzetler ikram edilirken, Milas Halk Eğitim Merkezi öncülüğünde ve Nadiye Uslu tarafından koreografisi hazırlanan, bir grup öğrenci tarafından sunulan defile, hem Hintli konuklar, hem de etkinliği izleyen Milaslılar tarafından ilgi ile izlendi. Milas Kaymakamı Eren Arslan ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat Hintli misafirlerle yakından ilgilenirken Kaymakam Eren Arslan yaptığı konuşmada Hintli misafirleri Milas’ta ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Yapılan yöresel ikramlar ve sahnelenen mini defileden memnun kalan Hintli konuklar, tüm defileyi cep telefonlarıyla kayda alırken, defilenin ardından manken kızlarla fotoğraf çektirmek için yarıştılar.

Bir günlük kültür gezisi kapsamında ilçemize gelen Hintli konuklar, Milas ziyaret programının ardından Marmaris’e döndüler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.