Bodrum Gündem

BODRUM’DA ON BİNLER CUMHURİYET AŞKI İLE YÜRÜDÜ…

IMG_9805

Cumhuriyetimizin 94.Yıldönümü kutlamaları Bodrum’da gün boyu sürerken, akşam başlayan fener alayına, geçen senelere göre çok daha fazla ilgi ve katılım vardı.  Yaklaşık 10 bin Bodrumlu yurttaş fener alayında yürürken, Bodrum Belediye Meydanında ve çevresi adeta hınca hınç doldu. Fener alayının ardından Türkçe Rock müziğinin ünlü isimlerinden Teoman’ın konseri gerçekleşti.

Bodrum Gündem Haber
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Bodrum’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhuriyetimizin 94.yıldönümü kutlamaları kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen fener alayına bu yıl çok daha fazla ilgi ve katılım vardı.

Milta Marina önünden Bodrum Belediye Meydanı’na kadara ellerinde bayraklar ve meşaleler ile yürüyen genç, yaşlı, çocuk, erkek, kadın adeta tek bir yürek oldular ve marşlar eşliğinde Cumhuriyetimizin 94.yıldönümünü fener alayı yürüyüşü ile kutladılar.

Başta İzmir Marşı olmak üzere, Gençlik Marşı, Harbiye Marşı, Mülkiye Marşı ve 10.Yıl Marşını coşku içinde söyleyen yurttaşlar, Mustafa Kemal’in Askerleriyiz ve Ne mutlu Türküm diyene sloganları da attılar.
Neyzen Tevfik Caddesi üzerinde hizmet veren işletmeler de marşlar çalarak fener alayına katılan yurttaşlar ile aynı coşkuyu paylaştılar. Bir yurttaş ise Neyzen Tevfik’in evini kiralayan marka işletmenin, küçük bir bayrak asmasını protesto etti.

Havai fişekler ve yakılan meşalelerle aydınlanan gecede büyük bir coşku yaşanırken, fener alayına Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, birçok sivil toplum örgütü temsilcisi ve üyeleri ile 10 bine yakın yurttaş katıldı.  Fener Alayı korteji yaklaşık 2 saatlik yürüyüş sonrasında belediye meydanına ulaştı.

IMG_9674EBEDİYETE KADAR YAŞAYACAK…

Cumhuriyet coşkusunu Bodrumlular ile birlikte yaşayan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, “Milletimizin küllerinden yeniden doğduğu ve kurduğu Cumhuriyetimizin bugün 94’üncü yıldönümü. Gururluyuz, mutluyuz. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde ebediyete kadar Cumhuriyetimiz yaşayacaktır. Bu coşkuyu paylaştığınız ve Cumhuriyetimize sahip çıktığınız için sizlerle de gururluyuz. Nice nice Cumhuriyet Bayramlarında birlikte olmak dileği ile. Hepinize sevgiler ve saygılar sunuyorum…” dedi.
cumhuriyet bayrami kutlandi (3)HAK, HUKUK ve ADALETİN BAYRAMI…
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’da meydanı hınca hınç dolduran yurttaşlara seslendi. Başkan Kocadon “Gerçekte şu güzel atmosferi bize sağlayan ve her türlü desteği veren başta sayın kaymakamımıza, okullarımıza, öğrencilerimize, velilerimize ve gönüllerinden Atatürk sevgisi eksik olmayan Bodrum halkına, Anadolu halkına sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Birey olmanın bayramı, hak hukuk, adaletin bayramı, özgür olmanın bayramı, bağımsızlık benim karakterimdir diyen bayram. Ümmetçilikten kurtulup birey olma bayramıdır. Bu bayramda siz değerli, gözünden ışık saçan, medeni olan Bodrum Yarımadası’nın halkının bu bayrama vermiş olduğu desteği buradan görmek benim en büyük onurum, en büyük gururum. İyi ki varsınız, bayramınız kutlu olsun…” dedi.
Konuşmaların ardından mendirekten yaklaşık 20 dakika süren muhteşem bir havai fişek gösterisi yapıldı.

bodrum fener alayı (176)Saatler 21:00’i gösterdiğinde ise özellikle gençlerin sabırsızlıkla beklediği ünlü rock müzik sanatçısı Teoman sahneye çıktı. Birbirinden güzel şarkılarını Bodrumlular için seslendiren Teoman sahnedeki enerjisi ile dikkat çekerken, Teoman’nın şarkılarına belediye meydanını dolduran binlerce yurttaş eşlik etti.

Bodrum emniyet Müdürlüğü resmi ve sivil görevlilerinin sıkı güvenlik önlemleri aldığı gözlenirken, kutlamalarda hiçbir olumsuz olay gerçekleşmedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.