Bodrum Gündem

BODRUM’UN BEYLERİNDEN SONRA KADINLARI DA KİTAP OLDU…

Bodrumun kadınları-katap tanıtım (49)

Emel ve Çetin Akant’ın aylar boyu çalışmalarının sonucu, Bodrumlu 24 kadının yaşamlarından kesitlerin anlatıldığı “Bodrum’un Kadınları” adlı kitabının tanıtımı ve imza günü OASİS Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Çetin Akant 2011 yılında hazırladığı Bodrumlu 37 beyefendinin yaşam öykülerinin olduğu “Bodrum’un Beyefendileri ile Söyleşi-Bir Bey” adlı kitabın ardından, şimdi de “Bodrum’un Kadınları” kitabını hazırladı. Eşi Anadolu Ajansından emekli Gazeteci Emel Akant ile birlikte aylar boyu yoğun bir çalışmanın sonucu yayına hazır hale getirilen ve Bodrum’un kadınları” kitabının fikri eğitimci Hatice Yücel’den çıkmış.

Bir Bey adlı kitabın tanıtım ve dağıtımının yapılmasının ardından, Çetin Akant’ı arayan Hatice Yücel, Akant’ı önce tebrik etmiş, sonra da “Neden kadınları da yazmıyorsunuz? Şeklinde bir öneride bulunmuş. Bu öneri ile yola çıktığını belirten Çetin Akant “Bodrum Haber Gazetesi vardı, orada köşe yazıları yazmıştım. Daha sonra bu yazıları “Bir Bey” isimli bir kitapta derledim. Bodrum’un Kadınları fikri de Hatice Yücel öğretmenle yaptığımız bir konuşmadan sonra ortaya çıktı. O konuşmada bana ‘Bu Bodrum’un Kadınları yok mu?’ diye sordu. Dolayısıyla böyle bir kitap ortaya çıktı. Bizim amacımız; Bodrum’un yakın tarihini anlatacak bir eser ortaya koyarak eski Bodrum’a bir ışık tutmak. Kitapta yer alan kadınlara kitapla beraber flash bellek içerisinde röportajlarını da vereceğiz. İkisi birbirini tamamlıyor. Dolayısıyla çok değerli olduğunu düşünüyorum. Bodrum’da o kadar çok kıymetli hanım var ki; hepsini bir kitaba sığdırmak mümkün değil. Bu kitapta kadınlar, hayatlarını ve eski Bodrum’un nasıl olduğunu anlatıyorlar…” dedi.

Kitabı eşi ile birlikte hazırlayan Gazeteci Emel Akant da katılımcılara yönelik yaptığı konuşmada “İyi ki varsınız. Bugün çok heyecanlıyım. Sizlerle çok güzel anılarımız oldu. Aramızdan ayrılanlar oldu, onlara rahmet, sizlere de uzun ömürler diliyorum…” dedi.

Fotoğrafları Ömer Doğan tarafından çekilen ve işadamı Mustafa Paşalı’nın destekleriyle basılmış. Kitabın kapağında ise Nazım Hikmet’in “Kadınlar” adlı şiiri yarım yürek olarak tasarlanmış.

Kitapta yaşam öyküsü anlatılan bazı isimlerin yaşamlarını kaybetmesi nedeni ile kitap ve Ömer Doğan tarafından çekilen fotoğraflar kızlarına yada oğullarına verildi. Oldukça duygulu ve heyecanlı anların da yaşandığı kitap tanıtım gününde, kitabın içinde yer alan kadınlar kısa kısa duygularını dile getirdiler.

Oasis AVM Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza gününe aralarında kitaba konu olan kadınların da olduğu, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri Hülya Aşkın ve Remzi Güngör ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Bodrumun kadınları-katap tanıtım

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.