Bodrum Gündem

KARİA ROTARY, ÇOCUK FELCİNE DİKKAT ÇEKTİ…

KARİA ROTARY KULÜBÜ ÇOCUK FELCİ MANŞETKaria Rotary Kulübü, Çocuk felcine dikkat çekmek için BBK Bodrum Bisiklet Kulübü ile bir araya geldi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Karia Rorary Kulübü başkanlığında gerçekleşen organizasyonda ;  Bodrum Marina’dan başlayıp  Denizciler Derneği önüne kadar gelen ve üzerine giyindikleri yeleklerle Çocuk felcine dikkat çeken BBK Bodrum Bisiklet Kulübü üyeleri, burada Bodrum Karia Rotary Kulübü’nün standında broşür dağıttılar.

Bodrum Denizciler Derneği önünde açtıkları stantlarda broşür dağıtıp bilgilendirme yaparak  çocuk felcine dikkat çeken Karia Rotary Kulübü üyeleri,  çocuk felci konusunda Bodrum’da farkındalık yaratmayı amaçladılar.

KARİA ROTARY KULÜBÜ ÇOCUK FELCİ (4)“Rotary’nin Öncelikli Hedefi Ve Temel Amacı Dünyadaki Çocuk Felcini Sona Erdirmektir”… 

Karia Rorary Kulübü dönem başkanı Aliye Muslu, Rotary kulübünün  kurulduğu günden bu yana ana amaçlarından birinin tüm dünyada çocuk felcinin sona ermesi için çeşitli çalışmalar yaptığını kaydetti. Muslu, önceliklerinin bu hastalığın tehlikelerine dikkat çekerek insanlarda farkındalık yaratmak ve devamında konu ile ilgili fon bulmak olduğunu belirtti. Muslu konuşmasına şöyle devam etti “Rotary; Dünya üzerinde insanlığın karşı karşıya geldiği en güç sorunlarla başa çıkmak için gönüllülük esasına dayanan, her türlü etnik kökenden, inanç gurubundan ve kültürden gelen başarılı insanları bir araya getirip dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeye çalışan ve Birleşmiş Milletlerce de desteklenen tek sivil toplum kuruluşudur. Rotary’nin öncelikli hedefi ve temel amacı dünyadaki Çocuk Felcini sona erdirmektir. “ dedi.

“Hastalık %99 Azalmıştır”…

Çocuk Felcinin ağırlıklı olarak 5 yaş altındaki çocukların sinir sistemini etkileyerek bacaklarda ve tüm vücutta felçlere yol açtığını ve tedavisinin de  olmadığını dile getiren Aliye Muslu “Bu hastalık sadece aşı ile önlenebilen bir hastalıktır.  Çocuk Felci sonsuza dek bitene kadar her çocuk risk altındadır.  Rotary’nin Çocuk felci hastalığına karşı çalışması 1979 yılında Filipinler’deki altı milyon çocuğun aşılanması ile başlamıştır.  1985 yılında BM’in 40. Kuruluş yıldönümünde Rotary Polio Plus programı için 120 milyon Dolarlık fon ayırdığını ilan etti. Rotary bünyesinde kurulan bu fon Dünya Sağlık Örgütünün Çocuk Felci uzmanlarını finanse etmekte, programa rehberlik etmelerini sağlamaktadır. Rotary’nin yeryüzündeki çocuk felcini silme çabalarındaki rolü giderek artmaktadır. Hastalık %99 azalmıştır. Hedefimiz  Öncelikle aşı için mali kaynakların temin edilmesi, dağıtımında karşılaşılan sorunların gönüllüler yoluyla çabucak çözülmesini sağlamaktır. Bununla birlikte Rotary’nin temel sorumluluklarından biri fon toplamak, aktif destek verme ve gönüllüleri faaliyete geçirmektir.  Bugüne dek toplanan bağışların en büyüğünü Bill Gates Vakfı gerçekleştirmiştir. “ dedi.

Bodrum Denizciler Derneği önünde yapılan etkinliğe Karia Rotary Kulübü geçmiş dönem başkanlarından Hülya Kocadon ile Mustafa Öztabak’ın yanı sıra derneğin yönetim kurulu üyeleri ve BBK Bodrum Bisiklet Kulübü üyeleri katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.